Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Uruguay > Rondreizen > Rondreis Uruguay

Rondreis Uruguay

Selfdrive door het land van pampa en gaucho's


Een ideale reis voor degenen die Uruguay in eigen tempo willen ontdekken. U beschikt over een huurauto waarmee u na een bezoek aan het pittoreske Colonia del Sacramento naar Montevideo rijdt. In de omgeving van de hoofdstad bezoekt u een paar wijndomeinen en proeft u uiteraard de Uruguayaanse Tanat. In het binnenland maakt u een tocht in de Quebrada de los Cuervos en verblijft u een aantal nachten in karakteristiekvolle estancia's. Tijdens uw verblijf op deze estancia's kunt u meekijken bij de gang van zaken van het dagelijkse rurale leven en uiteraard kunt u een paardrijdtocht maken. De reis eindigt met een trekking door de duinen aan de Atlantische kust naar Cabo Polonio; waar aan de voet van de vuurtoren een kolonie zeeleeuwen huist.


DIASHOW

Bodega Bouza

Rondreis Uruguay

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Colonia del Sacramento

De reis start met aankomst in de haven van het koloniale stadje van Colonia del Sacramento. Hier wordt u opgewacht door een gids en neemt u uw huurauto voor de komende week in ontvangst. Hierna maakt u een wandeling door het oude centrum van Colonia dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Loop via het Plaza Mayor door de Calle de los Suspiros; het meest gefotografeerde straatje van Uruguay. Na deze ongeveer 2 uur durende stadstour rijdt u met uw huurauto naar Colonia Valdense. U brengt de nacht door op Estancia Finca Piedra, een nog werkende estancia.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 2 Naar Montevideo - stad en wijngaarden

U laat de rust van het platteland achter u en rijdt in ongeveer een uur naar de hoofdstad van Uruguay, Montevideo. Bij uw hotel wacht uw gids op u en hij zal uw huurauto besturen tijdens de stadstour en de tocht naar de wijngaarden later in de middag. U bezoekt twee befaamde wijndomeinen waar u een rondleiding krijgt en maar ook de wijn zult proeven. Aan het einde van de middag wordt u naar uw hotel in Montevideo teruggebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van Montevideo naar Treinte y Tres

Vroeg in de ochtend laat u het stadsleven van Montevideo achter u en rijdt u via de Ruta 8 naar Treinte y Tres. U bevindt zich nu in een van de meest geisoleerde delen van Uruguay. Treinta y Tres is gesticht rond 1853 en werd in 1884 de hoofdstad van het gelijknamige departement. Toen hier begin 20e eeuw het spoor aangelegd werd, ontwikkelde Treinta y Tres zich tot een agrarisch centrum met als belangrijkste produkten: rijst, koeien en schapen. De estancia waar u verblijft is een nog werkende estancia waar koeien gehouden worden. Tijdens uw verblijf hier krijgt u een goed beeld van het dagelijkse leven op een Uruguayaanse boerderij.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 4 Quebrada de los Cuervos National Park

Deze dag bezoekt u het nabij gelegen Quebrada de los Cuervos National Park. Deze kloof is met zijn 175 meter diepte de grootste canyon van Uruguay. Tijdens de wandeling in de kloof spot u ongetwijfeld tientallen gieren (cuervos). Wilt u het echt in stijl doen dan maakt u deze tocht te paard vanuit de estancia.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 5 Naar estancia Balcon del Abra

U rijdt terug in zuidelijke richting naar het dorpje Mariscala. Omdat Balcon del Abra niet eenvoudig te vinden is, wacht eigenaresse Ursula hier op u. Balcon del Abra is prachtig gelegen in een heuvelachtig landschap met weidse uitzichten. De estancia beschikt over een prachtig natuurbad waar het heerlijk relaxen is.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 6 Activiteiten rondom de estancia

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u ervoor kiezen om een dagje te relaxen. Het is ook mogelijk om een paardrijdtocht te gaan maken. In de heuvels achter de estancia kan een prachtige tocht te paard gemaakt worden. Geniet tijdens deze tocht van de weidse panorama's typerend voor Uruguay. U maakt een stop voor de lunch bij de "buren", een nabij gelegen werkende estancia.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 7 Naar de provincie van Rocha

In de ochtend neemt u afscheid van Ursula en rijdt u vanuit de provincie Lavalleja naar de provincie Rocha. Vanuit Mariscala rijdt u via het slaperige dorp Aigua naar Rocha, de hoofstad van de gelijknamige provincie. Bij aankomst op estancia Guardia del Monte staat de lunch al voor u klaar en in de middag maakt u kennis met de "gaucho way of life".
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 8 Dagexcursie Cabo Polonio - terug naar Montevideo

Vanuit de estancia rijdt u in de ochtend naar het kustplaatsje Valizas. Hier laat u de auto achter en onder begeleiding van een gids maakt u de oversteek over de rivier en begint uw tocht door de zandduinen richting Cabo Polonio. Vanaf de Buena Vista Hill heeft u een fantastisch uitzicht over de oceaan maar ook over het achterland. De laatste kilometers loopt u over het strand en eenmaal aangekomen in Cabo Polonio nuttigt u de lunch in een restaurant direct aan zee gelegen. Na de lunch kunt u naar de vuurtoren lopen; dit is de plek waar de grootste kolonie zeeleeuwen van Uruguay te zien is. Tevens is er nog tijd om het kunstenaarsdorp te bezoeken. Per 4x4 truck rijdt u dwars door de duinen terug naar de entree. Uw auto is hier inmiddels naartoe gebracht en u rijdt terug naar Montevideo waar dit arrangement eindigt.

Algemene informatie

Selfdrive langs diverse estancia's in Uruguay.

 • code UY0006
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Colonia del Sacramento
 • eindpunt Montevideo

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in 4 verschillende estancias op basis van volpension. In Montevideo overnacht u in een middenklasse hotel op basis van logies/ontbijt.

vervoer
De huurauto in deze selfdrive is een Chevrolet Corsa Classic of vergelijkbaar. Upgrades zijn mogelijk.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden maar de beste reistijd is van november tot en met april.Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van volpension
 • overnachting in Montevideo op basis van logies/ontbijt
 • 8 dagen autohuur (type Chevrolet Corsa Classic of vergelijkbaar) inclusief basisverzekering
 • privé citytour in Colonia del Sacramento
 • privé citytour in Montevideo inclusief lunch
 • bezoek wijnhuis in Montevideo inclusief wijnproeven
 • excursie Quebrada de los Cuervos
 • privé trekking Valizas - Cabo Polonio inclusief lunch
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • brandstof
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds