Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Uruguay > Rondreizen > Natuurreis Uruguay

Natuurreis Uruguay

Rust en leegte in de provincie Rocha


Aan de oostkust van Uruguay ligt de provincie Rocha, qua oppervlakte vergelijkbaar met de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Limburg tezamen. Net zoals in het overgrote deel van Uruguay wonen ook hier weinig mensen; de provincie telt 70.000 inwoners. Dit betekent heel veel ruimte waar de natuur haar gang kan gaan en dat ondervindt u aan den lijve tijdens deze reis. Uruguay kent geen echte highlights op het gebied van natuur. Tijdens deze reis maakt u een paardrijdtocht aan de oevers van Laguna Merin in het noorden, wandelt u door het beschermde kustgebied van Cerro Verde, gaat u vogels spotten bij Laguna Castillos en Laguna Rocha en maakt u een korte trekking door de duinen bij Cabo Polonio. Zo ontdekt u dat het hoogtepunt de absolute rust is.


DIASHOW

Palmboombos op weg naar Laguna Negra

Natuurreis Uruguay

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Montevideo

De reis start met aankomst in Montevideo. In de haven (of op de luchthaven) wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht, gelegen aan de rand van Casco Viejo. Casco Viejo is de oudste wijk van Montevideo en een wandeling door dit stadsdeel voert u langs gebouwen daterend uit de 18e en 19e eeuw. Momenteel wordt er in deze wijk volop gerestaureerd en vele gebouwen worden weer in ere hersteld. Vanaf het Plaza Independencia loopt u via de Puerta de Ciudadela de wijk in. Via het voetgangersgedeelte Sarandi komt u bij het prachtige Plaza Constitucion waar het goed vertoeven is op een van de terrasjes.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar Chuy in het uiterste noorden

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en al snel laat u het hectische stadsleven van Montevideo achter u. Vrijwel direct na het verlaten van de stad merkt u hoe "leeg" het achterland is. Via Ruta 9 rijdt u dwars door de provincie Rocha. U reist door een licht glooiend landschap met de onvermijdelijke kuddes runderen waar Uruguay om bekend staat en hier en daar een slaperig dorpje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In de middag arriveert u in Chuy, gelegen aan de Braziliaanse grens. Even buiten Chuy ligt het Fortin de San Miguel, op loopafstand van het gelijknamige fort. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Paardrijden - transfer naar Punta del Diablo

Na het ontbijt wordt u opgewacht en maakt u kennis met "uw" paard voor deze ochtend. Onder begeleiding maakt u een mooie rit aan de oever van Laguna Merin. Rond het middaguur wordt hier de lunch genuttigd. Deze tocht is geschikt voor ruiters van beginnend tot gevorderd niveau. In de middag keert u terug naar het hotel en vervolgens reist u via Punta Coronilla naar Punta del Diablo, een kleurrijk vissersdorpje waar u overnacht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Trekking Cerro Verde

Vandaag maakt u in de ochtend een wandeling door het kustgebied van Cerro Verde. Vanuit Punta del Diablo loopt u afwisselend over het strand, dan weer door de heuvels of zandduinen en via dennenbosen naar het Nationale Park Santa Teresa. Deze kuststrook was het eerste gebied in Uruguay dat werd uitgeroepen als beschermd gebied. Cerro Verde is bekend als het leefgebied van schildpadden maar naast deze dieren kunt u vanaf het strand dolfijnen, zeeleeuwen en in het seizoen ook walvissen spotten. Het park Santa Teresa is opgezet rondom het in de 18 eeuw gebouwde fort Santa Teresa en is met name in de zomermaanden erg populair bij Uruguayanen die hier komen kamperen. Na de picknick hier reist u naar Laguna Negra oftewel " het zwarte meer", waar u met de gids een wandeling maakt. Aan het einde van de middag rijdt u naar de estancia, gelegen aan Laguna Castillos.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 5 Vrije dag Estancia Guardia del Monte

Tijdens deze vrije dag kunt u zich onderdompelen in de dagelijkse gang van zaken op de nog werkende estancia waar schapen en koeien gehouden worden. Guardia del Monte is omgeven door uitgestrekte weilanden en moeras en ligt aan de oever van Laguna Castillos. Op het terrein ligt een eeuwenoud ombubos. Dit is een bijzonder verschijnsel want de ombu is een struik die normaal gesproken solitair is. Voor natuurliefhebbers is dit een waar paradijs. Uiteraard kunt u hier ook een dagje relaxen en genieten van de absolute rust van het Uruguayaanse platteland. 's Avonds schuift u aan aan de familietafel waar Alicia u een traditionele maaltijd voorschotelt.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 6 Trekking Cabo Polonio

In de ochtend vertrekt u richting het dorpje Valizas. Hier wacht een gids op u en tesamen start u de trekking door de duinen richting Cabo Polonio. Indien het water in de lagune te hoog staat wordt u door de lokale vissers met een klein bootje overgezet. Vervolgens loopt u gedurende 10 kilometer door een duinlandschap met duinen van soms tientallen meters hoog. Het laatste gedeelte van de tocht gaat over het strand. In Cabo Polonio, een hippie-achtig dorp, heerst een ontspannen sfeer. Omdat Cabo Polonio volledig geïsoleerd ligt, kunt u alleen per 4x4 naar de parkeerplaats terug. Hier wordt u opgewacht voor de transfer naar Estancia El Charabon.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 7 Vrije dag Estancia El Charabon - Laguna Rocha

Een vrije dag op Estancia El Charabon is geen straf! Omringd door het glooiende landschap van de provincie Rocha kunt u de ochtend op eigen gelegenheid doorbrengen. Heerlijk een boek lezen aan de rand van het zwembad of te voet de prachtige omgeving verkennen. In de middag maakt u een tocht naar Laguna Rocha tesamen met een medewerker van de estancia. Hij kent dit gebied op zijn duimpje en kan u vanalles vertellen over de flora en fauna. De avond wordt besloten met een heerlijk traditioneel diner waar El Charabon om bekend staat.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 8 Terug naar Montevideo

Na het ontbijt neemt u afscheid van El Charabon en rijdt u via de Interbalneario terug naar Montevideo waar dit arrangement eindigt.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Een 8-daagse natuurreis door de pampa's en kuststreek van Uruguay.

 • code UY0004
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 2-3
 • comfort 3
 • startpunt Montevideo

accommodatie
U overnacht in goede middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt en op estancias op basis van volpension op prachtige plekjes in het land.

vervoer
Alle vervoer is per privé transfer. Het is ook mogelijk om deze reis met een huurauto te maken. Prijs voor deze variant is op aanvraag.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reisperiode is van november tot en met aprilInbegrepen
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • overnachtingen estancia's op basis van volpension
 • halve dag paardrijden Laguna Merin
 • excursie Santa Teresa en Laguna Negra
 • trekking Cabo Polonio
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds