Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Uruguay > Rondreizen > Uruguay in stijl

Uruguay in stijl

Individuele luxe rondreis Uruguay


Een comfortabele 8-daagse rondreis langs diverse hoogtepunten van Uruguay waarbij u de belangrijkste en mooiste steden Colonia del Sacramento en Montevideo bezoekt. U reist verder naar het uitgestrekte platteland van de provincie Rocha waar u in contact komt met de gauchocultuur. De reis wordt besloten met een verblijf in een midden in de duinen gelegen eco-lodge nabij het rustige vissersdorpje La Pedrera.


DIASHOW

Estancia Guardia del Monte (foto: Evelien van Dijk)

Uruguay in stijl

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Colonia del Sacramento

In de ochtend wordt u naar de haven van Buenos Aires gebracht voor de oversteek naar Colonia del Sacramento in Uruguay. Colonia del Sacremento is een oud koloniaal stadje dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. U heeft hier tijd om op eigen gelegenheid door de met kinderkopjes bedekte straatjes te slenteren. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan een van de musea gelegen aan de Calle de los Suspiros. Later in de middag reist u van Colonia naar de hoofdstad Montevideo. Hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Stadstour Montevideo

's Ochtends maakt u onder begeleiding van een gids een citytour door Montevideo. U bezoekt onder andere de belangrijkste plaatsen van de stad zoals het Onafhankelijkheidsplein, het Paleis van Justitie, de traditionele Prado buurt, het stadhuis en de kathedraal. Tot slot bezoekt u Puerto del Mercado, de oude havenmarkt. Tegenwoordig zijn hier veel sfeervolle restaurantjes en barretjes gevestigd en u besluit de citytour hier dan ook met een traditionele Uruguayaanse lunch. De rest van de dag kunt u desgewenst op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van Montevideo naar Castillos

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en weldra laat u het hectische stadsleven achter u. Omdat u een privé chauffeur heeft, heeft u volop de tijd om van het landschap te genieten en u zult snel ontdekken dat het Uruguayaanse land erg leeg is. U reist in noordelijke richting waarbij u provincieplaatsjes zoals Minas en Aigua passeert. Uiteraard kunt u hier een stop maken en door de stoffige straatjes slenteren. Op weg van Aigua naar Rocha passeert u Cerro Catedral, met zijn 513 meter het hoogste punt van Uruguay. In de middag arriveert u bij Estancia Guardia del Monte waar eigenares Alicia u allerhartelijkst ontvangt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag Estancia Guardia del Monte

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om kennis te maken met het leven op en rondom de estancia. Guardia del Monte ligt aan de oever van Laguna Castillos en op het terrein ligt een bijzonder ombu- en higueronebos. Het gehele gebied rondom de estancia is uitermate geschikt om diverse vogels te spotten. Eigenaresse Alicia vertelt u graag onder het genot van een verse kop maté over de geschiedenis van de estancia.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 5 Naar Playa La Pedrera

In de ochtend verlaat u de estancia en reist u naar Playa La Pedrera, een kustplaatsje dat populair is bij onder andere kunstenaars en surfers. U verblijft hier in een eco-lodge op ongeveer 5 km van het dorp. De cabañas liggen verspreid over het terrein verscholen in het bos en duinen. Met enkel het geruis van de zee op de achtergrond kunt u zich hier de komende dagen heerlijk ontspannen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Playa La Pedrera

Dit is een vrije dag die u geheel naar eigen wens kunt indelen. Een perfecte dag om aan het strand te liggen of om de omgeving te verkennen. Vanuit La Pedrera kunt u het kustplaatsje La Paloma bezoeken of een tochtje naar Laguna de Rocha maken. Als tip voor de avond raad ik u het intieme visrestaurant La Pe in La Pedrera aan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Terug naar Montevideo

Vandaag reist u terug naar Montevideo waar u de rest van de dag naar eigen wens kunt invullen. Een uiterst geschikte dag om bijvoorbeeld souvenirs te kopen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Einde van de reis

In de ochtend wordt u naar de haven van Montevideo gebracht en van hieruit vertrekt u met de ferry terug naar Buenos Aires.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Een reis van 8 dagen door Uruguay. Een perfecte combinatie van natuur, cultuur en strand.

 • code UY0003
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3-4
 • startpunt Colonia del Sacramento
 • eindpunt Montevideo

accommodatie
U overnacht in goede middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt op prachtige plekjes in het land.

vervoer
De transfers vinden plaats op privé basis m.u.v. de catamaran van Buenos Aires naar Colonia, de catamaran van Montevideo naar Buenos Aires, en de bus van Colonia naar Montevideo.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reisperiode voor deze reis van november t/m april. Van mei tot en met oktober zijn met name aan de kust veel voorzieningen beperkt open.Inbegrepen
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • lunch en diner Estancia Guardia del Monte
 • citytour Montevideo inclusief lunch
 • tickets catamaran Buenos Aires - Colonia del Sacremento
 • tickets ferry Montevideo - Buenos Aires
 • bustickets bus Colonia del Sacramento - Montevideo
 • privé transfers volgens het programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
 • lokale luchthavenbelastingen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds