Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Chili.

Parque Nacional Torres del PaineFoto van de Parque Nacional Torres del Paine

Wordt er over Patagonië gesproken, dan gaat het vaak al snel over het Torres del Paine Nationaal Park. Meer dan enig ander gebied symboliseert dit landschapspark het gevoel dat veel mensen hebben van Patagonië. Weidse vergezichten, woeste berggebieden, uitgestrekte gletsjers. Vanuit verschillende hotels/lodges/ in het park kunt u de hoogtepunten van dit prachtige natuurgebied verkennen. Tot de hoogtepunten van het park behoren ondermeer de volgende locaties.

  • De grey gletsjer
  • De echte Torres del Paine
  • Valle Frances
  • Salto Grande
  • Lago Pehoe en Lago Nordenskjold

Naast de prachtige landschappen herbergt het park ook een rijk dierenleven. De voornaamste vertegenwoordigers van de oorspronkelijke fauna zijn guanaco's, nandoes, Andescondors, gordeldiertjes, vossen en vele soorten watervogels. De meest illustere bewoner van het park is de poema die steeds regelmatiger door toeristen kan worden gespot. Geluk blijft noodzakelijk maar het feit dat onze collega Evelien tijdens één bezoek 7 poema’s heeft gezien geeft wel aan dat het niet onmogelijk is om deze indrukwekkende kat te spotten.

Wandelen in Torres del Paine

Torres del Paine heeft vele goed gemarkeerde wandelpaden en wandelaars en trekkers is de mooiste manier om het park te verkennen een trektocht langs de verschillende berghutten. De meest populaire route is dan de W-route langs de zuidrand van het massief die u naar de verschillende highlights van het park voert. Houdt u er wel rekening mee dat deze hutten tegenwoordig zeer gewild zijn en lastig te reserveren dus wilt u berghutten reserveren dan raden we u aan hier zeker een jaar van tevoren mee te starten. Boekt u een reis via ons dan pakken wij dit vanzelfsprekend graag voor u op..

Beste reistijd Torres del Paine

De meeste aangewezen periode voor een bezoek aan ‘Torres’ zijn onze wintermaanden. Van mei tot en met augustus is het er koud en zijn de meeste accommodaties gesloten. Het hoogseizoen omvat de maanden december, januari en februari. Ook voor deze periode raden we u aan zeer tijdig te boeken. Klik hier voor algemene klimaatinfo en informatie over de beste reistijd voor Chili.


 
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds