Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Martine, Marc en Natasha - Suriname
...dat ik opslag terug bij jullie zou reserveren.


Over onze Suriname reizen

"Maakt u zich niet druk, de drukkerij is al gesloten", dat waren de woorden waarmee onze gids 'Nootje' ons ontving tijdens ons eerste bezoek aan Suriname. We doen Suriname tekort wanneer we deze woorden bestempelen als de beste omschrijving van wat reizen in Suriname inhoud. Toch geven ze ook goed het gevoel weer wat zich van veel reizigers meester maakt als ze een tijdje in Suriname zijn.
Reizen in Suriname betekent reizen in een land wat voor meer dan 80 procent bedekt is met tropisch regenwoud. Grote delen van het land zijn alleen per boot of klein vliegtuigje te bereiken. En dan te bedenken dat diep in de binnenlanden talloze kleine nederzettingen van inheemse indianen en marrons te vinden zijn. De laatste zijn de nazaten van Afrikaanse slaven die het harde bestaan op de plantages ontvluchten en zich in het regenwoud vestigen.
Naast de mensen en de natuur is er ook nog de bruisende hoofdstad Paramaribo met z'n vele karakteristieke houten huizen en z'n historie die sterk verweven is met Nederland. Daarbij is het een culturele smeltkroes waar pluriformiteit de regel is. Het succes van deze multiculturele samenleving wordt gesymboliseerd doordat het de enige stad is waar een synagoge en een moskee naast elkaar zijn gelegen.
Warm, gastvrij en heel divers in cultureel en biologisch opzicht, dat is Suriname. We zijn u graag van dienst als u van plan bent dit schitterende land te gaan verkennen.

 
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds