Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Suriname > Rondreizen > Familiereis Suriname en Curaçao

Familiereis Suriname en Curaçao


Deze familiereis combineert een avontuurlijk en actieve vakantie in het groene en dierrijke Suriname met het ontspannen en zonovergoten eilandleven op Curaçao.

In Suriname worden een aantal bijzondere locaties aangedaan en ervaringen opgedaan. Na een bezoek aan het resort Berg en Dal krijgt u een ontmoeting met de Marrons (nazaten van de slaven die uit de vroegere plantages ontsnapten). U maakt kennis met hun cultuur en met de bijzondere jungle aan de Boven Suriname rivier waar zij leven. Vervolgens bezoekt u het multiculturele Paramaribo, wordt de historische voormalige plantage Peperpot aangedaan en kunt u schildpadden eieren zien leggen op het strand van Galibi. Een vlucht later kunt u van alle avonturen bijkomen op de knusse strandjes in het westen van Curaçao. De kleine baaitjes bieden de mooiste snorkel en duikervaringen. Er is geen betere manier om de reis af te sluiten!


DIASHOW

Kanoën bij Peperpot (foto: Elke de Visser)

Familiereis Suriname en Curaçao

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de reis in Berg en Dal

Deze familiereis start met de transfer van de luchthaven naar Berg en Dal. Bij deze voormalige plantage aan de beboste oevers de Suriname rivier is een prachtig resort neergezet. Het is een heerlijke plek om even bij te komen en te wennen aan het tropische klimaat van Suriname.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag Berg en Dal / optioneel naar Brownsberg

U heeft een hele dag ter eigen besteding in Berg en Dal Resort. U kunt ervoor kiezen om gewoon een dagje te luieren aan de rand van het zwembad, maar vanuit Berg en Dal worden ook allerlei activiteiten georganiseerd zoals kajaktochten, wandelingen en ziplinen.
Een andere optie is een dagexcursie naar het natuurreservaat Brownsberg. Bij dit transmigratiedorp, gesticht toen het Brokopondostuwmeer werd aangelegd, ligt een mooi natuurpark. De weg er naar toe is in de regentijd een spektakel op zich. De laatste 10 km van de door regen weggespoelde zandweg is alleen geschikt voor de zeer geoefende 4WD bestuurder. Boven op de Brownsberg kan je wandelen naar een van de watervallen waarbij onderweg regelmatig wild wordt gespot. Ook het uitzichtpunt bij de lodge boven is fenomenaal.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Naar Danpaati

Vandaag start uw driedaagse tour naar de Danpaati River Lodge. Deze lodge ligt op een eiland in de Surinamerivier een flink stuk ten zuiden van het Brokopondo stuwmeer. Hier leven de Marrons: de nazaten van de slaven die ontsnapt zijn van de plantages. 's Ochtends wordt u bij het hotel opgehaald voor de ongeveer 1,5 uur durende reis naar Atjoni. Dit is het einde van de weg. De enige manier om verder in het regenwoud door te dringen is per korjaal (boot). Vanaf Atjoni vaart u in ongeveer 2,5 uur zuidwaarts naar de lodge. Aan het einde van de middag bezoekt u de nabijgelegen sula. Dit is een stroomversnelling in de rivier en wordt door de locals ook wel wordt aangeduid als een 'natuurlijk bubbelbad'.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4 Excursies bij Danpaati

In de ochtend maakt u onder begeleiding van een lokale gids een wandeling naar het marrondorp Dan. Hier kunt u kennismaken met de unieke manier van leven van de van origine Afrikaanse bewoners van het Surinaamse regenwoud. Na deze dorpswandeling is er lunch en gelegenheid tot zwemmen. De middag is ter eigen besteding. U kunt optionele tours boeken of een middag rond de lodge verblijven. Na het diner staat een nachtelijke activiteit op het programma en wel een kaaimantour. U vaart per korjaal door het donkere woud waarbij de bootsman met u op zoek gaat naar kaaimannen en nachtzwaluwen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 5 Naar Paramaribo

De laatste dag op het eiland kunt u naar eigen inzicht invullen. U kunt zwemmen, kajakken of gewoon genieten van de natuur. Ook is het mogelijk één van de optionele tours te boeken. Na de lunch neemt u afscheid van de medewerkers van de lodge en stapt u in de korjaal die u terug brengt naar Atjoni. Van daaruit reist u per auto naar de hoofdstad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Vrije dag in Paramaribo

Vandaag heeft u de tijd om Paramaribo te verkennen. Om het 'echte' Suriname te proeven is het leuk om langs de Waterkant te lopen: deze 'boulevard' langs de Surinamerivier is de plek waar de Surinamer graag een Parbo biertje komt drinken op straat. Ook is het leuk om de prachtige (en helaas soms op instorten staande) historische gebouwen van Paramaribo te bekijken: van de vele ministeries tot de kathedraal, de synagoge en de moskee.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vrije dag in Paramaribo / optionele tour

Nog een extra dag in het vaak bruisende Paramaribo. Als uw verblijf in de stad op een zondag valt kunt u vandaag met een tour langs de culturele markten van Suriname. De Chinese- de Javaanse en de Creoolse markt zijn een ware belevenis. Ook een bezoek aan Fort Zeelandia is een aanrader. Op zondag is er namelijk ook een gratis rondleiding, waarbij de hoogte- en dieptepunten van Suriname levendig worden verteld.

Dag 8 De Bosjesbrug over naar Commewijne

In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid nog even rondsletteren in Paramaribo, of willicht nog even aan het zwembad liggen. In de middag wordt u opgehaald voor de transfer naar Plantage Peperpot. Hiervoor gaat de de indrukkende Jules Wijdenbosch brug over naar het district Commewijne, bekend om de vele plantages die hier gevestigd waren. Op de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot is een hotel in de oude directeurswoning gevestigd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag op Peperpot

U heeft vandaag een vrije dag op Plantage Peperpot. U kunt bijvoorbeeld lopend, per fiets of per kano Peperpot Natuurpark in. Onderweg is de kans groot u dat u doodskopaapjes, kapucijnapen, verschillende vogels en reptielen en met een beetje geluk een luiaard, een agouti of een otter ziet. Ook een rondleiding op de historische plantage is een aanrader: de opzichter kan mooi vertellen over de tijd dat er nog koffie en cacao geproduceerd werd op Peperpot.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Naar Galibi en schildpadexcursie

Vanuit Paramaribo reist u vandaag oostwaarts voor een verkenning van het oostelijke kustgebied waarbij u door het aluminiumstadje Moengo komt en uiteindelijk eindigt in Albina. Vanaf hier neemt u de boot naar Christiaankondre, een nederzetting van Karaïb indianen waar u zult overnachten. In de avond vaart u vanuit Christiaankondre naar de stranden van het Galibi natuurreservaat waar van februari tot augustus lederschildpadden aan land komen om te nestelen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Van Galibi terug naar Paramaribo

Tijden de terugreis vanuit Galibi bezoekt u vandaag ook de beroemde 'Papillon-gevangenis' is St. Laurent-de-Maroni. Hiervoor steekt u met en veerbootje vanaf Albina de Marowijne rivier over naar Frans-Guyana. Na de excursie reist u terug naar Paramaribo. P.S. In verband met lokale planning kan het ook zijn dat u op dag 4 al het bezoek brengt aan St. Laurent-de-Maroni. De gids zal in overleg met u besluiten wat het meest wenselijk is.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12-17 Strandverblijf op Curaçao!

Na al het avontuur begint nu het relaxgedeelte. U wordt naar de luchthaven gebracht en neemt het vliegtuig naar Curaçao, waar jullie met het gezin de laatste 5 nachten zullen verblijven voor een kleine strandvakantie. Een vertegenwoordiger van het vakantiehuisje waar u de komende dagen zal overnachten zal u bij het vliegveld opwachten en naar het appartement brengen aan de westkant van het eiland. Daar neemt u intrek in het huisje. De aankomende dagen kunt u zich vermaken met snorkelen, duiken, relaxen op het strand en het eiland desgewenst verkennen per huurauto (niet inbegrepen).

Dag 17 Vertrek naar Nederland

Vandaag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. Daar eindigt deze prachtige familiereis met Ander Licht Reizen.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

18-daagse reis in de regenwouden van Suriname en de stranden van Curaçao

 • code SR0009
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 18 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Paramaribo
 • eindpunt Willemstad

accommodatie
middenklasse hotels en vakantiehuisjes

vervoer
zowel privé vervoer en gedeeld

reisgezelschap
familie's, gezinnen en stellen

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
het hele jaar doorInbegrepen
 • overnachtingen bij de Fredberg op basis van volpension en excursies
 • overnachtingen bij Danpaati op basis van volpension en excursies
 • overige overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • transfers
Niet inbegrepen
 • vluchten incl. ruimbagage
 • e-toeristenkaart Suriname
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
 • optionele excursies
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds