Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Suriname > Bouwstenen > Palumeu Jungle Lodge

Palumeu Jungle Lodge

Op bezoek bij de indianen


De excursie naar de Palumeu Jungle Lodge is een tocht diep in het binnenland van Suriname. Per klein vliegtuigje reist u in ongeveer 75 minuten naar de lodge die is gelegen langs de Tapanahony rivier. De lodge ligt in het gebied van de Trio en Wajana indianen. Zo'n 3 a 4 uur stroomopwaarts ligt het Trio dorp Pereru Tepu en stroomafwaarts ligt het Wajanadorp Puleowime. Naast de lodge ligt een dorp waar zowel Trio's als Wajana's wonen. Tijdens uw dagen in Palumeu maakt u verschillende excursies. Wat u precies gaat doen hangt af van de duur van uw verblijf en de lokale omstandigheden. Veel gemaakte excursies zijn wandelingen door het woud, een bezoek aan het dorp Palumeu, de beklimming van de granietrots Potihill voor een fenomenaal uitzicht over het regenwoud en een bezoek aan de Mabuka watervallen.


DIASHOW

Per twin otter over het regenwoud (foto: Arno Luft)

Palumeu Jungle Lodge

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Paramaribo naar Palumeu en bezoek Palawa

's Ochtends wordt u bij het hotel in Paramaribo opgehaald voor de transfer naar het Zorg en Hoop vliegveld vanwaar de meeste binnenlandse vluchten vertrekken. Van hieruit vliegt u met een klein vliegtuig in ongeveer 1,15 uur naar Palumeu. Onderweg ziet u het Brokopondo Stuwmeer een verschillende bauxietmijnen. Nadat u zich heeft geïnstalleerd in uw kamer bezoekt u in de middag het Palawa Eiland. U kunt hier zwemmen in de rivier en maakt kennis met typisch Surinaamse begrippen als hangmatteren en parboreren. Later op de middag wordt het indianendorp Palumeu ook nog bezocht, waar u een kijkje krijgt in de leefwijze van deze junglebewoners.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Wandeling naar Potihill

's Ochtends wordt u gewekt door de geluiden van het ontwakende woud; de geelstuitbuidelspreeuwen en andere vogels in de tuin, het gehamer van spechten en wellicht de doordringende roep van de brulaap. Na het ontbijt vertrekt u per korjaal naar het startpunt van de ongeveer 3 uur durende wandeling dwars door het regenwoud naar de top van Potihill. Deze granietberg die ca. 70 meter uitsteekt boven de jungle biedt een prachtig uitzicht biedt op het uitgestrekte regenwoud. Bij helder weer heeft u uitzicht tot aan de Braziliaanse grens. Onderweg speurt u naar de bewoners van het woud en geven de gidsen uitleg over het 'medicinale' gebruik van verschillende planten. 's Middags leren de indianen van Palumeu u de kunst van het boogschieten en kun u op eigen gelegenheid activiteiten ondernemen rond de lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 De watervallen van Mabuka en Kudebaku

Na de inspanning van gisteren is dit een dag waarbij er volop gelegenheid is relaxed te genieten van de bijzondere omgeving. Na het ontbijt vaart u naar de watervallen van Mabuka en Kudebaku. Hier kunt u zwemmen in de rivier en ook worden hengels meegenomen om te vissen. Na wat activiteiten in en op het water kunt u vanuit uw hangmat toezien hoe ter plaatse een heerlijke barbecue wordt bereid. Na afloop hiervan vaart u terug naar Palumeu. 's Avonds wordt er voor belangstellenden eventueel nog een nachtlijke boottocht georganiseerd om te speuren naar kaaimannen en andere dieren.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Terugkeer naar Paramaribo

's Ochtends kunt u weer in alle rust wakker worden en met een kopje koffie of thee op uw veranda genieten van het schitterende uitzicht over de Tapanahony. Wellicht heeft u het geluk net als wij een reuzenotter te zien langszwemmen. Na het ontbijt pakt u uw spullen in en brengt deze naar de 'vertrekhal'. Daarna brengt u nogmaals een bezoek aan het dorp Palumeu waarbij u in de gelegenheid bent om handgemaakte souvenirs te kopen. Na deze dorpswandeling vliegt u terug naar Paramaribo en eindigt deze regenwoudexcursie.


Accommodaties in deze reis


Palumeu Lodge - Palumeu

De Palumeu Lodge ligt langs de Tapanahony rivier in het binnenland van Suriname. De lodge is alleen per vliegtuigje te bereiken. In totaal zijn er 6 huisjes en ieder huisje heeft twee tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. Ook heeft iedere kamer een veranda met uitzicht op de rivier. Er is verlichting op basis van zonnepanelen en 's avonds krijgt iedere hut een olielamp. De lodge ligt nabij het indiaanse dorpje Palumeu waar zo'n 300 indianen wonen van de Trio en de Wajana stam.

Palumeu Lodge is door 3 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,67 op een schaal van 1 tot 5.

Algemene informatie

Regenwoudverblijf nabij het indiaanse dorp Palumeu diep in het binnenland van Suriname.

 • code SR0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 2
 • startpunt Paramaribo

accommodatie
U overnacht in tweepersoonskamers met eigen sanitair in een 2-onder-1 kap jungle lodge

vervoer
U vliegt per klein vliegtuig van Paramaribo naar Palumeu. Lokaal vindt al het vervoer per korjaal plaats.

reisgezelschap
internationale groep

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het meest inspannende onderdeel van dit arrangement is de 3 a 4 uur durende wandeling naar de top van Potihill

reisperiode
Het hele jaar. Vertrek op vrijdag (4 dagen) of maandag (5 dagen)Inbegrepen
 • overnachtingen in de Palumeu Lodge
 • alle excursies ter plaatse
 • maaltijden op basis van volpension met sap en water
 • vluchten Paramaribo - Palumeu v.v.
Niet inbegrepen
 • airporttransfers bij vertrek en aankomst Paramaribo
 • frisdrank en alcoholische drankjes
 • fooien
 • verzekeringen
 • toeristenkaart Suriname (i.p.v. visum)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds