Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Suriname > Bouwstenen > Awarradam Jungle Lodge

Awarradam Jungle Lodge

Een ontmoeting met de marrons


De Awarradam Lodge is gelegen op een klein eilandje in de Gran Rio, vlakbij de spectaculaire Awarradam waterval. De lodge ligt in een gebied waar ook verschillende Marron gemeenschappen liggen zoals Stonuku en Kajana.
Tijdens een excursie bezoekt u hun dorpen en zij zijn ook degenen die al het werk verrichten in de lodge. Het contact met deze vriendelijke en trotse mensen is een van de grote attracties van de Awarradam regenwoudexcursie. Daarnaast maakt u excursies naar de mooie watervallen vlakbij de lodge, wandelingen door het woud en gaat u tijdens een floating safari op zoek naar de dierlijke bewoners van het woud.
De Awarradam regenwoudtocht laat zich uitstekend combineren met een bezoek aan Palumeu omdat u zo én kennis maakt met de Marrons, én met de inheemse volken van Suriname.


DIASHOW

Familie in het dorpje Stonuku (foto: Arno Luft)

Awarradam Jungle Lodge

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Paramaribo naar Awarradam

Deze tocht naar het binnenland van Suriname start met een vlucht van ongeveer uur van het Zorg en Hoop vliegveld in Paramaribo naar de airstrip van Kajana die is gelegen langs de Gran Rio. Bij aankomst wordt u opgewacht voor een tocht over de Gran Rio naar het eilandje waarop de Awarradam Lodge is gevestigd. Afhankelijk van de waterstand duurt deze tocht tussen de 1 en 2 uur. Hierbij passeert u onderweg al verschillende marrondorpen. Na aankomst in de lodge krijgt u een huisje toegewezen gevolgd door een kennismaking met het personeel en een lunch. Als de tijd het toelaat wordt 's middags nog even een bezoek gebracht aan de prachtige stroomversnelling nabij de lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Bezoek aan de watervallen en boswandeling

De Awarradam Lodge dankt z'n naam aan de prachtige stroomversnellingen nabij de lodge. In de ochtend gaat u naar de stroomversnellingen toe om deze kort te bezichtigen en te ervaren. Na het ontbijt kunnen liefhebbers onder begeleiding van de gids een wandeling maken in het regenwoud naast de lodge. Wat u precies zult zien is onzeker maar wel zeker is dat het een prachtig primair stuk regenwoud betreft én dat u goede kansen heeft op het zien van spectaculair gekleurde pijlgifkikkertjes. Na de lunch wordt de stroomversnelling 'Peti' bezocht. Nu heeft u de hele middag om te ontspannen en te genieten. Het is een heerlijke plek om de schoonheid van het regenwoud op u te laten inwerken.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 Floating safari en wandeling marrondorpjes

De ochtend van deze dag wordt vaak gebruikt voor een 'floating safari'. Deze maakt u bovenstrooms van de stroomversnellingen in een gebied waar de lokale bevolking minder vaak komt en dus minder gejaagd wordt. Met enige geluk kunt toekans, luiaards of wellicht apen spotten. In de middag vertrekt u per boot stroomafwaarts naar het marrondorpje Stonuku. Hier start een wandeling door een viertal marrondorpen die eindigt in Kajana. Na afloop van deze dorpswandeling bij zonsondergang vaart u terug naar Awarradam. Hier kunt u genieten van een heerlijk diner, gevolgd door een culturele avond waarbij de bewoners van Kajana proberen u deelgenoot te maken van hun cultuur.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Koffietour en terugkeer naar Paramaribo

Op de laatste dag van dit arrangement kunnen liefhebbers 's ochtends een koffietour maken. U gaat 's ochtends zeer vroeg aan boord van een korjaal waarbij de gidsen zorgen voor koffie en koek. Daarna zakt u gedurende een uur de rivier af op zoek naar de dierlijke bewoners van het woud. Na het ontbijt in de lodge maakt u zich klaar voor de terugvlucht naar Paramaribo. Daar aangekomen eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Awarradam Lodge - Awarradam

De Awarradam Lodge ligt op een eilandje in de Gran Rio vlakbij een paar spectaculaire watervallen. De lodge telt in totaal 14 huisjes die alle voorzien zijn van bedden met muskietennetten en eigen sanitair. Daarbij heeft ieder huisje een kleine veranda met een hangmat en twee stoelen die uitkijkt over de rivier. Als algemene faciliteiten zijn er een openlucht eetzaal en relaxruimte. Deze laatste biedt ook een mooi uitzicht op de watervallen en de rivier. De Saramakaanse marrons die in de lodge werken zijn hartelijk en vriendelijk waardoor het een heel prettige en gastvrije plek is om te verblijven.

Awarradam Lodge is door 5 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,80 op een schaal van 1 tot 5.

Algemene informatie

Regenwoudtocht naar de Awarradam Lodge gelegen in het Marrongebied langs de Gran Rio

 • code SR0003
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2
 • startpunt Paramaribo

accommodatie
U overnacht in jungle cabins met eigen sanitair en een terras met uitzicht op de rivier

vervoer
U reist per vliegtuig van Paramaribo naar Kajana. Al het overige vervoer vindt plaats per korjaal over het water

reisgezelschap
Internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar. Vertrek op vrijdag (4 dagen) of maandag (5 dagen)Inbegrepen
 • overnachtingen in de Awarradam Lodge
 • alle excursies ter plaatse
 • maaltijden op basis van volpension met sap en water
 • vluchten Paramaribo - Palumeu v.v.
Niet inbegrepen
 • airporttransfers bij vertrek en aankomst Paramaribo
 • frisdrank en alcoholische drankjes
 • fooien
 • verzekeringen
 • toeristenkaart Suriname (i.p.v. visum)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds