Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Suriname > Bouwstenen > Relaxen in het regenwoud

Relaxen in het regenwoud

Driedaags verlijf bij Knini Paati Jungle Resort


Suriname is een land van vele culturen en bevolkingsgroepen. De Marrons zijn de van oosprong ontsnapte slaven die zich hebben gevestigd in het binnenland aan de Boven Suriname rivier. Tijdens deze 3-daagse tour reist u over land en per boot naar een lodge bij het Marron dorp Gunsi. Hier ligt op een eiland in de rivier de lodge Knini Paati. Tijdens uw verblijf maakt u kennis met Marrons en hun gebruiken en rituelen. Ook leert u de omgeving kennen: het regenwoud en de rivier.


DIASHOW

Sula in de jungle

Relaxen in het regenwoud

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar de Knini paati River Lodge

Vandaag gaat op een 3-daagse tour naar de Knini Paati Lodge. Deze comfotabele lodge ligt op een eiland in de Surinamerivier, een flink stuk ten zuiden van het Brokopondo stuwmeer. Het eerste deel van de reis hierheen gaat over land. In Atjoni, een dorpje waar de weg ophoudt, stapt u over op de boot voor een vaartocht van ongeveer een uur naar de lodge. De naam Knini Paati komt van het Saramaccaanse woord 'kindie' (knie) en paati (eiland). U slaapt in een resort dat wordt gerund door lokale werknemers uit de omliggende dorpen. De combinatie van kleinschaligheid, maar toch ook het comfort van fijne huisjes, een zwembad en een bar maakt het een heerlijke plek om te zijn! 's Avonds na het diner kunt u vanaf uw balkon genieten van de geluiden van het regenwoud.

Dag 2 Excursies Knini paati River Lodge

Tijdens uw verblijf op Knini Paati zijn er een aantal activiteiten waar u aan mee kunt doen. U maakt een dorpswandeling door een nabijgelegen Marrondorp, waar u het leven van de bewoners aan de oever van de rivier ervaart. tijdens een jungle wandeling leert u hoe zij omgaan met hun medicinale planten. De gids neemt u in de avond mee de rivier op om kaaimannen te spotten en in stilte te luisteren naar de geluiden van het Amazonewoud. Er is genoeg tijd om een duik te nemen in het zwembad of de sula en daarna heerlijk te ontspannen bij de lodge op het terrasje in de hangmat.

Dag 3 Terug naar Paramaribo

Op de laatste dag vertrekken jullie na een vroege lunch weer per boot richting Atjoni, om vanaf daar door te reizen naar Paramaribo (3 uur vanaf Atjoni). Daar eindigt deze 3-daagse tour naar Knini Paati.

Algemene informatie

3-daags tour naar een lodge gelegen aan de Boven Suriname rivier

 • code SR0014
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Paramaribo

accommodatie
Uw verblijft in een comfortabele houten cabana met tweepersoonbed en airconditioning

vervoer
Vanaf Paramaribo gaat u eerst over land naar Atjoni. Daar stapt u in de korjal (boot). Het is dan nog één uur varen over de Boven Suriname naar Gunsi

reisgezelschap
Tijdens het vervoer en de excursies maakt u onderdeel uit van een groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar doorInbegrepen
 • maaltijden op basis van volpension
 • excursies volgens programma
 • vervoer van en naar de accommodatie
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten incl. ruimbagage
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds