Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Suriname > Bouwstenen > Regenwoudverblijft Kabalebo

Regenwoudverblijft Kabalebo

Dieren spotten in Suriname


het enige regenwoudverblijf in waar op comfortabele wijze de fantastische wildlife van Suriname kan worden ervaren. Dit luxueuze resort biedt zowel 4 als 5-daagse tours aan. De 4-daagse tour vertrekken op zaterdag, de 5-daagse op dinsdag. Gedurende deze dag worden er in overleg met de groep excursies ondernomen naar verschillende plaatsen in de omgeving Dat zijn ondere andere prachtige watervallen en bergtoppen. Onderweg kan allerlei wild gespot worden. De meest fameuze hier zijn de tapir, de ocelot, de jaguar en de capibara. Er zijn verschillende type accommodaties en kamertypes op Kabalebo. Naast de Main lodge zijn er tweepersoons River Cabins aan met uitzicht op het water, er zijn ruimere kamers bij Insipration Point, en de luxueuze Panorma Suites.


DIASHOW

Per boot op excursie

Regenwoudverblijft Kabalebo

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar Kabalebo

U laat een deel van uw bagage achter in het hotel en wordt in de ochtend naar de lokale airport (Zorg & Hoop) gebracht en vertrekt daarvandaan naar Kabalebo, ongeveer 1 uur vliegen ten zuid-westen van Paramaribo. Deze lodge is wat 'wildlife' betreft een begrip in Suriname. Het vliegveld is gelegen naast het resort en u wordt na de landing verwelkomd en rondgeleid. Na de rondleiding kunt u genieten van de lunch. Vervolgens maakt u zich klaar voor een 1 ½ uur durende boswandeling. Een boswandeling naar de BWKW stroomversnellingen. Deze boswandeling is in combinatie met een boottocht in een korjaal. In de middag drijft u terug naar de Main Lodge, terwijl u geniet van de natuur, vogels en de bosgeluiden.

Let wel: excursies zijn inbegrepen, maar de invulling kunt u ter plekke met de gids plannen. De mogelijkheden zijn te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen in verband met bijvoorbeeld weersomstandigheden.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 2 Excursies bij Kabalebo

In de ochtend vaart u per korjaal richting de Moi Moi waterval. Even later start u met een educatieve boswandeling naar deze waterval, waar u de tijd heeft te genieten van de geluiden van het regenwoud en het stromende water. Na de lunch wordt weer rustig teruggekeerd naar de Lodge. Daar aangekomen bent u vrij om te ontspannen bij het zwembad, op het terras of naar eigen inzicht uw tijd te besteden.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 3 Excursies bij Kabalebo

Na uw ontbijt vertrekt u met een korjaal naar de Was Wasie stroomversnellingen, dit is een 2 ½ durende boottrip. Onderweg kunt u lekker genieten van de natuur en dieren om u heen. Daar aangekomen kunt u in het water afkoelen en nuttigt u de lunch. In de namiddag vaart u terug naar de Main Lodge met onderweg de mogelijkheid om dieren te spotten, zoals o.a. de tapir die hier veel voorkomt. Na uw terugkeer kunt u ontspannen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 4 Excursies bij Kabalebo

U kunt kiezen vandaag: ofwel een boottocht en boswandeling ofwel een ongeveer 4,5 uur durende klim op de Misty Mountain. U komt aan het begin van de middag terug bij de lodge voor de lunch en na deze genuttigd te hebben, kunt u de rest van de middag gebruiken voor het ontspannen op de pier of bij uw kamer.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 5 Einde verblijf

's Ochtends staat de laatste activiteit op het programma: kajakken bij de Krong Soela. Hierna begeeft u zich naar het vliegtuigje en keert u terug naar Paramaribo. Hiervandaan reist u in nog geen 2 uur naar Berg en Dal waar u de laatste dag van uw reis heerlijk ontspannen af kunt sluiten. Vanaf het hotel kunt u ook de voormalige plantage bekijken, die op loopafstand hiervan gelegen is.

Algemene informatie

De enige lodge in Suriname waar op comfortabele en unieke wijze het regenwoud kan worden ervaren.

 • code SR0011
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 3
 • startpunt Paramaribo

accommodatie
Tweepersoonkamers met eigen sanitair en in sommige gevallen ook airconditioning. Er zijn kamertypes in de Main lodge, Inspiration Point, Panorama Suites en er zijn zogenaamde River Cabins.

vervoer
Vliegen vanaf Zorg en Hoop, Paramaribo

reisgezelschap
Deze tour is in groepsverband.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Voor de excursies is een gemiddelde conditiie vereist. U maakt wandelingen over geaccidenteerd terrein.

reisperiode
Hele jaar door.Inbegrepen
 • retourvlucht Paramaribo - Kabalebo incl. 7 kg bagage
 • alle overnachtingen
 • maaltijden op basis van volpension
 • excursies met Nederlandssprekende gids
 • garanties ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Niet inbegrepen
 • optionele excursies
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds