Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Suriname > Bouwstenen > Zonsopkomst op de Fredberg

Zonsopkomst op de Fredberg

de jungle in on-a-budget


Nog niet heel lang geleden ondekte vogelaar en gids Fred Pansa de Fredberg, een zogenaamde 'inselberg' niet ver van het Brokopondo stuwmeer. Boven op deze berg is het uitzicht over de Surinaamse jungle werkelijk fenomenaal. De zon zien opkomen terwijl de ara's krijsen en de brulapen in de verte 'zoemen' is echt een ervaring die indruk achterlaat. In het gebied kan men bijzondere dieren tegenkomen: van de ocelot tot de poema en van de rotshaan tot de agoeti. Het basiskamp Zintete ligt op een een paar uur lopen van de Fredberg aan een zijtak van de Saramacca rivier. Naast de lodge met slaapzaal staan hier ook kleine tweepersoons cabana's voor als men liever een privévertrek heeft. Het sanitair is gedeeld.


DIASHOW

Genieten van de zonsopkomst bij Fredberg (foto: Elke de Visser)

Zonsopkomst op de Fredberg

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst bij de Fredberg

Vandaag gaat u naar een jungle lodge bij de Fredberg. De Fredberg is vernoemd naar zijn ontdekker Fred Pansa, een gids en fanatiek vogelaar. Bij de Fredberg is allerlei wild te spotten en ook veel bijzondere vogels waaronder de zeldzame rotshaan. De lodge in het basiskamp ligt aan een klein riviertje op een halve dag lopen van de Fredberg. U gaat gelijk op expeditie naar deze beroemde berg om onderweg allelei wildlife te spotten. Daar aangekomen wacht een fenomenaal uitzicht, een lekker maal, en een overnachting in een hangmat.

Dag 2 Excursies bij de Fredberg

U staat heel vroeg op om vanaf de Fredberg de zonsopkomst mee te maken. Het uitzicht tijdens de zonsopkomst is werkelijk adembenemend: kilometers uitgestrekt regenwoud waar de nevel uit optrekt met op de achtergrond het krassende geluid van ara's en het brullen van de brulapen. Na het ontbijt loopt u terug naar het basiskamp voor wat ontspanning. In de avond gaat u samen met de gids op zoek naar nachtactieve dieren zoals kikkers, slapende zoogdieren en vogels.

Dag 3 Laatste dag en vertrek

Vandaag kunt u nog even ontspannen bij basiskamp. U kunt een verfrissende duik nemen in de rivier of een kleine wandeling maken. Aan het begin van de middag eindigt uw tour bij de Fredberg en wordt u opgehaald.

Algemene informatie

3-daags regenwoudverblijf bij de Fredberg. Excursies in een dierenrijke omgeving en een adembenemend uitzicht vanaf de top.

 • code SR0008
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 1
 • startpunt Paramaribo

accommodatie
In het standaard (groeps overnacht u in een hangmattenkamp en in een slaapzaal. Wilt u meer comfort en privacy dan kunt u ook kiezen voor een tweepersoons cabana (hut) met gedeeld sanitair. Wel mist u dan de zonsopkomst op de Fredberg.

vervoer
Gedeeld vervoer per bus of 4x4

reisgezelschap
De standaard tour is een tour in groepsverband. Wilt u een programma op maat met dan kunt u tegen een meerprijs kiezen voor een privétour.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het meest inspannende onderdeel van dit arrangement is de 3 a 4 uur durende wandeling naar de top van de Fredberg.

reisperiode
Het hele jaarInbegrepen
 • alle overnachtingen
 • maaltijden op basis van volpension
 • excursies volgens programma
 • vervoer van en naar de accommodatie
 • garanties ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Niet inbegrepen
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds