Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Suriname > Bouwstenen > Ontmoeting met de Marrons

Ontmoeting met de Marrons

Driedaagse tour naar de Danpaati River Lodge


Wilt u naast de rijke natuur ook de cultuur van Suriname beleven? Dan is een bezoek aan de marrons aan de Boven-Suriname rivier een absulote aanrader. Deze bevolkingsgroep vindt zijn oorsprong op de plantages. De slaven die in de koloniale tijd wisten te ontsnappen vestigden zich in het binnenland van Suriname. Zij ontwikkelden hun taal en cultuur. Tijdens een driedaagse tour naar de Danpaati River Lodge maakt u kennis met deze cultuur, en overnacht u in een comfortabele lodge gelegen op een eilandje in de Boven-Surinamerivier. U ontwaakt hier met de geluiden van de jungle, een ervaring om niet snel te vergeten.


DIASHOW

Yoga dek

Ontmoeting met de Marrons

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar de Danpaati River Lodge

Vandaag start uw driedaagse regenwoudtocht naar de Danpaati River Lodge. Deze lodge ligt op een eiland in de Surinamerivier een flink stuk ten zuiden van het Brokopondo stuwmeer. Vanaf de Fredberg brengt een transfer u naar Atjoni, de opstapplaats voor de boot. Vanaf Atjoni vaart u ongeveer 2,5 uur zuidwaarts voordat u aankomt bij de Danpaati River Lodge. Aan het einde van de middag bezoekt u de nabijgelegen sula. Een waterval in de rivier door de locals ook wel wordt aangeduid als een 'natuurlijke jacuzzi'.

Dag 2 Excursies in de omgeving

In de ochtend maakt u onder begeleiding van een lokale gids een wandeling naar het marrondorp Dan. Hier kunt u kennismaken met de unieke manier van leven van de van origine Afrikaanse bewoners van het Surinaamse regenwoud. Na deze dorpswandeling is er lunch en gelegenheid tot zwemmen. De middag is ter eigen besteding. U kunt optionele tours boeken of een middag rond de lodge verblijven. Na het diner staat een nachtelijke activiteit op het programma en wel een kaaimantour. U vaart per korjaal door het donkere woud waarbij de bootsman met u op zoek gaat naar kaaimannen en nachtzwaluwen.

Dag 3 Terug naar Paramaribo

De laatste dag op het eiland kunt u naar eigen inzicht invullen. U kunt zwemmen, kajakken of gewoon genieten van de natuur. Ook is het mogelijk één van de optionele tours te boeken. Na de lunch neemt u afscheid van de medewerkers van de lodge en stapt u in de korjaal die u terug brengt naar Atjoni. Hier wordt u opgewacht en rijdt u in ruim een uur naar Paramaribo

Algemene informatie

3-daags tour naar een lodge gelegen aan de Boven-Suriname.

 • code SR0012
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Paramaribo

accommodatie
Uw verblijft in een comfortabele houten cabana met tweepersoonbed

vervoer
Vanaf Paramaribo gaat u eerst over land naar Atjoni. Daar stapt u in de korjaal (boot). Het is dan nog 4 uur varen over de Boven Suriname naar het eiland Dan.

reisgezelschap
Deze tour is in groepsverband

minimaal 2 deelnemers

niveau
Een basisconditie is voor de wandelingen in de jungle een vereiste.

reisperiode
Het hele jaar doorInbegrepen
 • alle overnachtingen
 • maaltijden op basis van volpension
 • vervoer van en naar de accommodatie
 • excursies volgens programma
 • garanties ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten incl. ruimbagage
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds