Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Ecuador reizen

Galápagos Eilanden

Ander Licht is een absolute specialist voor wat betreft excursies naar de Galápagos Eilanden. Klik hier voor meer informatie over de Galapagos Eilanden

.
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Ecuador.

Saquisilí marktFoto van de Saquisilí markt

Volgens Ander Licht Reizen is de donderdagmarkt van Saquisilí één van de mooiste indianenmarkten van Ecuador. Natuurlijk zijn ook hier de kunstnijverheidsstalletjes opgedoken, maar een groot deel van de markt betreft handelswaar voor de lokale bevolking zelf; juist daardoor ademt de markt nog steeds een authentieke sfeer. De markt speelt zich af op acht over het stadje verspreid liggende pleinen. Op elk plein ligt de nadruk op een andere groep van artikelen. Er zijn pleinen met landbouwartikelen en pootgoed, etenswaren en eettentjes, gebruiksartikelen, schoenen en textiel, etc. Buiten de marktdag is er in Saquisilí niet veel te beleven.
De dierenmarkt van Saquisilí vindt (zoals meestal) een stukje buiten het dorp plaats. Volg ‘s ochtends de stromen mensen die lopen te trekken aan koppige ezels, schapen en lama’s en je komt er vanzelf. De dierenmarkt begint zodra het licht wordt en is tegen 7 uur meestal al weer over z’n hoogtepunt heen.


 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds