Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
 

Vertrouwd reizen, vertrouwd boeken


Ander Licht Reizen is aangesloten bij het ANVR, het SGR en het Calamiteitenfonds. De ANVR reisvoorwaarden zijn op al onze reizen van toepassing. Daarnaast biedt ons lidmaatschap van de SGR en het Calamiteitenfonds u de bijbehorende zekerheden wat betreft de betaling van uw reissom en mogelijke assistentie / schadevergoeding in geval van een calamiteit waarbij de dekking van een standaard reisverzekering vervalt.


De algemene ANVR reisvoorwaarden zijn in 2018 in samenspraak met de Consumentenbond zijn aangepast. Wilt u ze bekijken en/of downloaden dan kan dat via de volgende link: www.anvr.nl/consumentenvoorwaarden.pdf.


In aanvulling op de ANVR reisvoorwaarden hanteert Ander Licht Reizen enkele aanvullende voorwaarden.



De navolgende bepalingen zijn door Ander Licht Reizen zelf vastgesteld. Hierover heeft wat betreft de inhoud van deze artikelen geen overleg plaatsgevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen kunnen deze eigen bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Reizigersvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld als aanvulling op de ANVR-voorwaarden daar waar dat vermeld staat in de ANVR-voorwaarden zelf en/of om de positie van de reiziger verder te versterken.



1. Aanbetaling

Bij het totstandkoming van de overeenkomst dient een aanbetaling van 20% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan plus eventuele betalingen voor in de reisovereenkomst opgenomen verzekeringspremies en daaraan verwante kosten. Met name cruisemaatschappijen en sommige accommodaties kennen afwijkende aanbetalingspercentages. Indien deze hoger zijn dan het standaardpercentage zullen wij dit hogere percentage ook in de aanbetaling verrekenen. Vliegprijzen kunnen wijzigen zolang de tickets niet zijn geprint en betaald. Om de vluchtprijs te garanderen dient de de ticketprijs volledig te worden voldaan.

Aanvulling op artikel 2.1


Annuleringsvoorwaarden

1. Indien een overeenkomst door de reiziger wordt geannuleerd, is deze - naast eventueel verschuldigde reserveringskosten - de volgende annuleringskosten verschuldigd:

a. bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
b. bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom of de aanbetaling wanneer die hoger is;
c. bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom of de aanbetaling wanneer die hoger is;
d. bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom of de aanbetaling wanneer die hoger is;
e. bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) vóór de vertrekdag of later: de volledige reissom.

2. Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen. Bijvoorbeeld bij vliegtickets, cruises, autohuur, bijzondere diensten zoals nationale parken en culturele of sportevenementen kunnen afwijkende annuleringsvoorwaarden gelden.

3. Het annuleren van een overeenkomst door één of meer reizigers die gezamenlijk voor een verblijf in een hotelkamer, appartement of andere accommodatie hebben geboekt, geldt als annulering van alle overeenkomsten, zodat door alle reizigers de bedragen, bedoeld in voorgaande leden, moeten worden betaald. Voor de overblijvende reizigers wordt de reissom opnieuw bepaald. Dit kan een meerprijs tot gevolg hebben.

Aanvulling op artikel 9.2.


3. Herroepingsrecht consument

Elke reis die u bij ons onderbrengt, wordt geboekt als een "definitieve boeking". Op al onze reizen is het herroepingsrecht uitdrukkelijk niet van toepassing. Vliegtickets worden na boeking meteen vastgelegd en hierbij gelden direct annuleringskosten (voorwaarden die ons opgelegd worden door de luchtvaartmaatschappijen). Maatwerkarrangementen en cruises worden na boeking ook meteen vastgelegd bij onze leveranciers en hierbij ontstaan ook meteen verplichtingen zoals annuleringskosten.

Aanvulling op artikel 1.3.


Nijmegen, 16 april 2016. Ander Licht Reizen

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds