Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Galapagos Eilanden.

RábidaFoto van de Rábida

De aankomst op het rode zandstrand van Rábida te midden van zo’n 200 zeeleeuwen is indrukwekkend. Achter het strand ligt een lagune waar de Bachelors of Rábida hun wonden likken. De mannetjes rond deze lagune hebben (net als de mannetjes zeeleeuwen op de zuidpunt van Plaza Sur) de strijd om de territoria en de vrouwtjes tijdelijk opgegeven en gebruiken de lagune om uit te rusten. Langs de oevers van de lagune zijn regelmatig de grauwe franjepoot, de drieteenstrandloper, de Amerikaanse scholekster en andere waadvogels te zien. Soms zitten er ook flamingo’s.

Na het volgen van een wandelpad wordt een lavakust bereikt. In het verleden mocht hier worden gesnorkeld, maar de klifkust is sinds enkele jaren afgesloten omdat de blauwvoetgents en zeeleguanen die er leefden sterk in aantal achteruit gingen. Het rode lavapad loopt vervolgens verder door een vegetatie van hoofdzakelijk palo santo en schijfcactussen naar een uitzichtpunt over het strand en de lagune. Vanaf de top gaat het pad naar beneden waar het uitkomt bij het einde van het strand. Hier mag nog wel langs de rotsen worden gesnorkeld en heeft u vaak goede kansen om de groene zeeschildpad te zien.

Soms wordt Rábida ook aangedaan door duikcruises er wordt dan meestal gedoken aan de westkant van het eiland bij West-Cove. Het is een goede plek voor ontmoetingen met zeeleeuwen, adelaarsroggen, witpuntrifhaaien en Galápagoshaaien.


 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds