Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Ecuador reizen

Galápagos Eilanden

Ander Licht is een absolute specialist voor wat betreft excursies naar de Galápagos Eilanden. Klik hier voor meer informatie over de Galapagos Eilanden

.
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Ecuador.

Quito - Ecuador


hoogteligging: 2850 m.
aantal inwoners: 1,6 miljoen


Foto van de Quito

Het op 2850 meter hoogte gelegen Quito is een stad met een rijk verleden. De Ecuadoriaanse hoofdstad bestond al voordat Ecuador door de Inca’s werd bezet en was ook voor de Inca's een belangrijk centrum. De meeste invloed op het huidige karakter van de stad hadden echter de Spanjaarden, die de stad na de verovering op de Inca's sloopten en geheel herbouwden. In folders en reisgidsen wordt koloniaal Quito vaak lyrisch beschreven en dat is terecht. Het koloniale centrum met z'n vele prachtige barokke kerken, witgekalkte huizen en blauwe balkons staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Lange tijd was het koloniale centrum van Quito helaas erg onveilig maar de laatste jaren is de veiligheidsituatie sterk verbeterd. Verschillende kerken en gebouwen zijn fraai in het licht gezet en langzaamaan komen er ook weer goede hotels en restaurants terug naar koloniaal Quito.
Naast koloniaal Quito is er de Mariscal, de gezellige wijk rondom de Avenida Amazonas waar de bulk van de touroperators, souvenirwinkels, restaurants en dergelijke gevestigd is.


Klimaat Quito

 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds