Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Deze boot is (momenteel) niet meer actief in Antarctica. In de linkerkolom vindt u een overzicht van boten die op dit moment wel expeditiecruises in Antarctica uitvoeren.

Professor Multanovskiy

De Professor Multanovskiy is net als het zusterschip de Professor Molchanov gebouwd in 1983 in Finland als onderzoeksschip. Beide schepen zijn speciaal aangepast aan het varen in koude gebieden en hebben hiervoor een speciale 'ijsversterkte' romp vanaf de boeg tot ongeveer 1/4 van de lengte van het schip. De boten functioneren nu niet meer als onderzoeksschip en zijn inmiddels speciaal aangepast voor het cruisen door antarctische (en arctische) wateren. Qua luxe van de hutten zijn er betere boten te vinden, maar wat betreft de kwaliteit van de programma's en de gidsen zijn de cruises op deze boot van topklasse.


Foto van deAlgemene informatie

Maximum aantal passagiers: 50
Snelheid: 12 knopen
Lengte van de boot: 71 meter
Bemanning: De bemanning bestaat uit 20 Russische matrozen gespecialiseerd in het navigeren in wateren met ijsgang. Daarnaast gaan er op iedere cruise internationale expeditieleiders mee die bekend staan om hun grote kennis van Antarctica. incl. de gids
Aantal cabins: 26
Hutomschrijving: Aan boord zijn 26 hutten die in totaal plaats bieden aan ca. 50 passagiers.
Openbare ruimtes: Algemene ruimten aan boord zijn de dining-room die buiten de maaltijd tijden gebruikt wordt als lezingenzaal. Ander openbare ruimten zijn een lounge met bar, een kleine bibliotheek, een ziekenzaaltje en een sauna.
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds