Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
 

Privacy en uw persoonsgegevens

Per 25 mei 2018 treedt voor de hele EU een nieuwe privacy wet in werking; de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Hoewel wij al sinds onze oprichting zeer zorgvuldig met uw persoonsgegevens zijn omgegaan zijn wij vanaf dat moment verplicht een zeer uitgebreid overzicht te verstrekken van persoonsgegevens die wij opvragen, wat wij daarmee doen en hoe lang we ze bewaren. Omdat we weten dat niet iedereen meerdere pagina’s met onze privacy policy zal doorlezen geven we u hieronder eerst een korte samenvatting in ‘heldere taal van ons privacy beleid’. Wilt u toch alle details lezen dan vindt u onderaan deze pagina een link naar ons volledige privacy statement volgens de AVG regels.

Ons privacy beleid

Voor de organisatie van uw reis hebben wij natuurlijk persoonsgegevens van u nodig. Zonder een naam kunnen wij geen vliegticket boeken, zonder leeftijd van kind kunnen we geen kinderkorting voor u bedingen en zonder uw adres kunnen we uw reispakket niet toesturen. Voor veel reserveringen ter plaatse zijn paspoortnummers nodig en in sommige gevallen dienen wij zelfs een kopie van uw paspoort door te sturen. We willen we graag eventuele dieetwensen en voorkeuren weten om te zorgen dat hier tijdens de reis rekening mee kan worden gehouden. Voor sommige (Antarctische) expeditiecruises dient u zelfs een vrij uitgebreide medische verklaring in te vullen. Tot slot willen we graag contactgegevens van uw thuisfront en uw verzekeringsgegevens registreren om zo efficiënt mogelijk te kunnen helpen indien er zich tijdens de reis een calamiteit voordoet.

Wij gebruiken een Excel schema om de persoonsgegevens op te vragen die we eigenlijk voor elke reis nodig hebben. Daarbij zullen we (alleen indien dit voor uw reis noodzakelijk is!) paspoortkopiëen en/of een kopie van uw rijbewijs opvragen. Deze gegevens worden alleen voor zover noodzakelijk voor de organisatie van uw reis doorgegeven aan onze lokale agenten ter plaatse. Het doorgeven van persoonsgegevens aan instanties buiten de EU is volgens de nieuwe wetgeving eigenlijk niet toegestaan maar het mag duidelijk zijn dat wij uw reis niet kunnen organiseren als wij dit niet mogen doen. Boekt u bij ons een reis dan gaat u er daarbij mee akkoord dat wij de benodigde gegevens voor uw reis doorgeven aan onze agenten in Latijns-Amerika die betrokken zijn bij uw reis. Gezien de nieuwe wetgeving dient u hiervoor wel een expliciet akkoord te geven, en wij zullen u dan ook (moeten) vragen deze toestemming aan ons te bevestigen. Wij verzoeken u daarom in het Excel schema het betreffende vinkje aan te zetten en uw naam (als ondertekenaar) te vermelden. U kunt u uw akkoord voor het doorzenden van uw persoonsgegevens ook kenbaar maken via uw online klantenpagina.

Wij gebruiken de data die u aan ons verstrekt enkel voor de organisatie van uw reis en nergens anders voor! Ook vragen wij onze agenten om uw persoonsgegevens na afloop van uw reis te verwijderen en zeker eventuele kopieën van identiteitsbewijzen te vernietigen zodra deze niet meer nodig zijn.

Voor sommige reizen dienen wij kopiëen van uw identiteitsbewijzen naar onze lokale agenten in Latijns-Amerika te sturen. Er zijn een aantal specifieke gevallen wanneer dit nodig is. Dit betreft de volgende zaken:

  • In Argentinië hebben lokale agenten een kopie van uw paspoort nodig om btw op hotelovernachtingen te kunnen vermijden.
  • In Ecuador is een paspoortkopie vereist om btw op Galapagos cruises te vermijden.
  • Voor de inca-trail in Peru en andere tochten die onder het beleid van de inca-trail organisatie vallen is een paspoortkopie vereist.
  • Voor het regelen van een grensovergangspermit bij een huurauto waarmee u in Chili én in Argentinië wilt reizen dienen wij een kopie van het rijbewijs van de hoofdbestuurder op te sturen.

Volgens de nieuwe wetgeving dienen wij uw persoonsgegevens na het beëindigen van de reis te verwijderen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit voor toeristische bedrijven buitengewoon onhandig is. Onze ervaring is dat terugkerende klanten het vaak fijn vinden als wij hun reishistorie en specifieke reiswensen kennen. Zo kunnen we bij een nieuw maatwerk reisvoorstel een beter passend voorstel doen als we de specifieke wensen van de klant op het gebied van accommodaties, programma en dieetwensen kennen. Wij bewaren daarom uw reisgegevens in ons reserveringsysteem zodat wij u bij een eventuele volgende reis goed van dienst kunnen zijn. Klanten die hier bezwaar tegen hebben kunnen dit aangeven en in dat geval zullen hun gegevens na de reis worden verwijderd voor zover dit niet conflicteert met onze wettelijk bewaarplicht van 7 jaar voor alle financiële documenten als reisovereenkomsten, verzekeringspolissen en dergelijke.

Toelichting over cookies op onze website

Naar ons volledige privacy statement volgens de AVG

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds