Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Deze boot is (momenteel) niet meer actief in Antarctica. In de linkerkolom vindt u een overzicht van boten die op dit moment wel expeditiecruises in Antarctica uitvoeren.

Polar Star

De MV Polar Star is een veilige en comfortabele ijs-klasse boot. In 2000 is het schip volledig gerenoveerd en aangepast voor het maken van expedities cruises. Het schip heeft maar liefst 4 motoren wat de kans op vertragingen en programmawijzigingen door mechanische mankementen minimaal maakt. Het schip wordt gerund door de Karlsen Shipping Company, een bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het varen in poolstreken.

Eind januari 2011 is de Polar Star aan de grond gelopen in Antarctica. Hoewel de schade aan de boot relatief gering was bleek de financiële schade te groot voor het bedrijf achter de Polar Star om te kunnen overleven. Karlsen Shipping company is op 17 mei 2011 failliet verklaard en de toekomst van Polar Star is dus onzeker. Vooralsnog kunnen de expedities van de Polar Star dus niet meer geboekt worden.


Foto van de
Algemene informatie

Maximum aantal passagiers: 105
Snelheid: 15 knopen
Lengte van de boot: 86 meter
Aantal cabins: 44
Hutomschrijving: De Polar Star beschikt over 44 hutten onderverdeeld in 6 verschillende typen.
Openbare ruimtes: De openbare ruimte van de Polar Star bestaan uit een observatie-lounge, restaurant, bar, ibliotheek en gym. Verder is er een medische behandelkamer voor de altijd aanwezig arts, een 'natte kamer' voor laarzen en reddingsvesten en een shop.Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van Antarctische cruises van de Polar Star. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype (maar inclusief eventueel bekende brandstoftoeslagen). Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Geen data meer in de planning voor deze boot.
Er staan vooralsnog geen vertrekdata meer gepland voor dit of het komende seizoen met de Polar Star.

Bovenstaande data betreffen slechts één boot. Klik op de onderstaande knop om alle vertrekdata en programma's van de verschillende boten te doorzoeken.

Zoek een cruise
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2020 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds