Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Uitgebreide informatie Peru


Coronaregels
Voor Peru zijn alle inreisregels rondom corona momenteel opgeheven.

NB 1: Bovenstaande adviezen golden ten tijde van het samenstellen van deze informatie maar niets zo 'onvoorspelbaar' als coronaregels dus houdt u er svp rekening mee dat last minute wijzigingen altijd mogelijk zijn.
NB 2: Wij geven bovenstaande informatie als service maar u bent er uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor dat u voldoet aan de corona-regels zoals die gelden in de door u te bezoeken landen.

Geschiedenis
De geschiedenis van Peru gaat duizenden jaren terug. Lang voor de Inca's leefden er volkeren die een hoge graad van ontwikkeling hadden bereikt. Zo liggen in het noordelijk bergland de magische ruïnes van Kuelap, werd het kustgebied bewoond door onder andere de Moche en Nazca cultuur en leefde het Huari volk in de omgeving van Ayacucho. Net als de Inca's in het zuiden hebben deze volken ruïnes en andere archeologische bezienswaardigheden achtergelaten.

Bevolking
De indiaanse bevolking, tot de conquista de enige bewoners van het continent, vormt nog altijd zo'n 45% van de Peruaanse bevolking. Daarachter komen de mestiezen (mensen van gemengd indiaans en blank bloed) met zo'n 37 procent. Zo'n 15% is van Europese origine en blank. De rest van de bevolking bestaat uit kleine groepen Aziaten en Afro-Amerikanen. Katholicisme is de voornaamste godsdienst. Met name op het platteland is het katholicisme echter 'verrijkt' door introductie van elementen uit de traditionele natuurgodsdiensten van Zuid-Amerika.

Natuur
In biologisch opzicht is Peru een van de rijkste landen ter wereld. Een van de redenen daarvoor is de enorme diversiteit in geologisch en klimatologisch opzicht; van de gortdroge Atacama-woestijn tot het altijd vochtige regenwoud en van het tropisch hete kustgebied tot de vergletsjerde toppen van de Andes. Een andere reden is de extreme biologische rijkdom van sommige delen van het Peruaanse regenwoud.
Voor een eerste indicatie van de beste natuurgebieden kunt u via de landkaart van Peru doorklikken naar een aantal van Peru's mooiste en meest aan sprekende nationale parken.

Vervoer
De belangrijkste vervoermiddelen in Peru voor de lange afstanden zijn de bus en het vliegtuig. Tussen de belangrijkste steden wordt dagelijks gevlogen en het gebruik van enkele binnenlandse vluchten is dan ook aan te raden omdat reistijden anders erg lang worden. Over de weg van Lima naar Cusco duurt toch nog altijd zo'n 30 tot 36 uur, een vlucht is 50 minuten. Openbare bussen vormen voor sommige lange trajecten een serieus alternatief. Voor bijvoorbeeld de reis tussen Nazca en Arequipa is het gewoon het beste alternatief. De betere maatschappijen hebben goede bussen voor dit soort lange trajecten en letten ook goed op de bagage van de passagiers.

Tijdsverschil
Het is in Peru 5 uur vroeger dan in Nederland en België. Tijdens de West-Europese zomertijd is het tijdsverschil 6 uur.

Telecommunicatie
Bellen met Nederland vanuit Peru is eenvoudig en niet meer echt duur. Op allerlei plaatsen zijn telefoonkaarten te koop met een soort pincode en een beltegoed. Voordat je gaat bellen toets je de pincode in en je krijgt te horen hoe lang je nog kunt spreken.

Paspoort en visum
Voor een bezoek aan Peru is een paspoort nodig dat geldig moet zijn tot 6 maanden na het moment van aankomst in Peru. Een visum is niet nodig. Wanneer u via de USA vliegt dient u reistoestemming aan te vragen middels de ESTA website. Bij boeking ontvangt u hierover meer informatie.

Taal
Peru heeft twee officiële talen: Spaans en Quechua. In de steden wordt Spaans gesproken maar zeker in het achterland leven nog grote groepen indianen voor wie Quechua of Aymara de enige taal is die zij spreken. Een georganiseerde reis is mogelijk zonder dat u de taal machtig bent maar wilt u op eigen gelegenheid gaan rondreizen dan is enige kennis van de Spaanse taal eigenlijk onontbeerlijk.

Medische aspecten
Voor reizen naar Peru worden over het algemeen vaccinaties aanbevolen voor DTP en hepatitis-A. Bij reizen naar het Amazonewoud wordt ook het gebruik van medicijnen tegen malaria aanbevolen. Daarbij geldt voor een langdurig verblijf soms het advies om een gele koorts prik te halen. Omdat hygiënische omstandigheden in Peru anders zijn dan in Nederland bestaat er tijdens reizen de kans op darmproblemen. Door de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u de kans hierop echter sterk verkleinen.

Wij adviseren u sterk om niet blind te varen op deze informatie. Maakt u voor vertrek een afspraak met uw GGD of huisarts voor een persoonlijk en actueel medisch reisadvies.

Vakantiepagina
Peru is een land wat eigenlijk symbool kan staan voor alles was Zuid-Amerika te bieden heeft. De hoge toppen van de Andes, de uitgestrekte groene deken van het Amazonewoud en de droge kuststrook. Daarbij is het natuurlijk een land met een ongelofelijk rijke historie waar vele precolumbiaanse culturen tot bloei kwamen en hun eigen archeologische vindplaatsen achterlieten. Door z'n grote landschappelijke en culturele rijkdom is het een geweldige vakantiebestemming. U kunt er dan ook zeker van zijn dat u tijdens uw Peru vakantie ten volle van de grote diversiteit zult kunnen genieten.

Een ander aspect van een fijne vakantie is echter dat u onbezorgd kunt genieten. Dat u weet dat de reis die voor u is georganiseerd naar wens zal verlopen en er alles aan gedaan is om u een goed georganiseerde en mooie belevenis te bieden. Ander Licht Reizen is een kleine organisatie en onze naamsbekendheid (dat realiseren we ons terdege) is niet heel groot. We zijn echter van mening dat het gezegde 'klein maar fijn' zeker op ons van toepassing is en tonen u daarom hieronder de laatste reacties van onze klanten over hun vakantie in Peru.

Wilt u geen klantenreacties maar gelijk naar ons reisaanbod? Klik dan hier voor onze Peru reizen.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds