Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Taxi in Peru

Kan ik goed reizen per taxi in Peru?

Ja, in Peru kunt u heel goed per taxi reizen. Over het algemeen kunt u overal wel een taxi op de weg aanhouden. Probeer er dan wel op te letten dat u in een officiële taxi stapt. Dat wil zeggen, een taxi die te herkennen is aan het bordje 'taxi' op het dak, het nummerbord en een soort vergunning tegen de voorruit.

Geen meter

In Peru hebben de taxi's geen meter en dus dient u altijd voorafgaand aan de rit een prijs af te spreken. In kleinere plaatsen zoals Ica, Nasca en zelfs Cusco hebben de taxi's een soort vast tarief voor ritten in de stad. De prijs voor een rit kost hier 2 tot 3 soles (€ 0,50 tot € 0,75). Echter, in Lima dient u goede prijsafspraken te maken voor een taxirit. U kunt ongeveer aanhouden dat u per kilometer 1 tot 1,5 sol dient te betalen.

Wisselgeld

Taxi's hebben over het algemeen geen wisselgeld, dus probeer altijd gepast te betalen. Als u dat niet kunt, probeer dan aan de chauffeur duidelijk te maken dat u geen gepast geld heeft, zodat hij bijvoorbeeld bij een benzinestation geld kan gaan wisselen.

Bagage

Het is belangrijk om te weten dat als u met bagage reist, u uw handbagage bij u moet dragen en dan het liefst op de grond bij uw voeten. Op die manier kunnen eventuele dieven er het moeilijkst bij. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat u niets vergeet na een taxirit, want de kans dat u uw verloren spullen dan nog terugkrijgt is nihil.



terug naar veelgestelde vragen Peru 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds