Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Munteenheid Peru

Wat is de lokale munteenheid in Peru en kan ik overal pinnen?

De lokale munteenheid in Peru is de Nuevo Sol. In het dagelijks taalgebruik wordt echter gesproken van ‘sol’ meervoud ‘soles’. Actuele informatie over de wisselkoers vindt u op www.xe.com.

Pinnen

De makkelijkste manier om aan soles te komen is lokaal te pinnen. In alle grote steden zijn pinautomaten (cirrus / mastercard / visa) die vaak de keuze geven of u soles of Amerikaanse dollars wilt pinnen. Omdat de automaten toch wat vaker dan in Nederland niet werken raden we u aan om altijd wat cash Amerikaanse dollars achter de hand te houden. Zeker wanneer u naar gebieden gaat waar weinig of geen pinautomaten zijn zoals de Colca Canyon.

Creditcards

Creditcards worden algemeen geaccepteerd in de wat betere restaurants, hotels en winkels, maar er zijn tevens berichten dat in bijvoorbeeld de Colca Canyon en het regenwoud alleen met contanten of VISA kan worden betaald.

Een speciale tip! Zorg ervoor als u dollars meeneemt dat dit nette, hele, en onbeschreven biljetten zijn. Beschadigde of beschreven dollarbiljetten worden in Peru niet geaccepteerd.terug naar veelgestelde vragen Peru 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds