Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Trektochten / trekking > Inca-trail naar Machu Picchu

Inca-trail naar Machu Picchu

Zuid-Amerika's bekendste trektocht


Weinig wandeltochten spreken zo tot de verbeelding als de Incatrail naar Machu Picchu. De tocht van vier dagen voert door prachtige berglandschappen en nevelwouden langs een reeks van Inca ruïnes die indrukwekkender worden naarmate de trek vordert. Hoogtepunt van de trek is natuurlijk de eerste blik op de befaamde ruïnes van Machu Picchu vanaf de zonnepoort 'Inti-punku'. De wandelingen zijn pittig met (afhankelijk van de overnachtingsplaats) een langste dag van 7 a 8 uur wandelen. De hoogste pas tijdens de trail is de 4200 meter hoge Huarmiwañusca pas. Wandelen in de voetsporen van de Inca's is een prachtige ervaring maar wees er tijdig bij met reserveren, want in het hoogseizoen zijn alle plaatsen vaak maanden van tevoren volgeboekt.

Wij bieden de Inca-trail enkel aan als onderdeel van de complete reis naar Peru. U kunt bij ons de Inca-trail niet als een los arrangement boeken.

De inca-trail is tegenwoordig (zeker in het hoogseizoen) zeer snel volgeboekt. Vaak zijn vanaf februari al geen plaatsen meer beschikbaar voor de maanden juli en augustus. Als alternatief bestaat er de 2-daagse Camino Real of de Salkantay trek. Beide eindigen ook Aqua Calientes, het dorp aan de voet van de ruines. Informeert u gerust naar de mogelijkheden. Houdt u rekening met veel neerslag in de periode november-februari.


DIASHOW

Wandelend door de bergen (foto: Arno Luft)

Inca-trail naar Machu Picchu

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Incatrail - Cusco naar Huayllabamba

In alle vroegte wordt u opgehaald bij het hotel en naar het startpunt van de Incatrail gebracht. Het startpunt kan wisselen, maar meestal begint de Incatrail bij km 82. De eerste dag loopt de wandeling vrij vlak en u overnacht waarschijnlijk bij het kleine dorpje Huayllabamba.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 2 Huayllabamba naar Pacaymayo

Vanuit Huayllabamba start u vandaag direct met de lange klim naar de Huarmihuañusca pas, met 4200 meter de hoogste pas van de trektocht. Naarmate u hoger klimt, worden de uitzichten op de besneeuwde top van de Veronica achter u spectaculairder. Ook komt u door een fraai stuk nevelwoud. Na de pas volgt een afdaling van ongeveer 6 kilometer waarbij u zo'n 600 meter daalt. U overnacht in het op 3600 meter hoogte gelegen dal van de Río Pacaymayo.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 3 Pacaymayo naar Huiñay Huayna

Vandaag wandelt u in totaal zo'n 18 kilometer. Via twee passen van ongeveer 4000 en 3800 meter wandelt u langs verschillende Incaruïnes zoals die van Runcuracay en Sayacmarca. Na de pas van Phuyupatamarca begint de stevige afdaling naar Huiñay Huayna. De overnachting hier is de laatste kampeerovernachting tijdens de Incatrail.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 4 Bezoek Machu Picchu terugkeer naar Cusco

Van Huiñay Huayna is het nog ongeveer 300 meter afdalen naar Machu Picchu. We raden u aan zo vroeg mogelijk aan dit laatste stuk te beginnen, zodat u de zon kunt zien opkomen boven Machu Picchu voordat de hordes dagjesmensen met de treinen uit Cusco arriveren. U wordt op de ruïnes rondgeleid door een gids en u heeft natuurlijk ook nog even tijd de ruïnes op eigen gelegenheid te verkennen. Halverwege de middag reist u naar Aguas Calientes om van daar met de trein en bus terug te reizen naar Cusco.

Algemene informatie

Te voet naar Machu Picchu, de klassieke Zuid-Amerikaanse trektocht

 • code PE0004
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 3
 • comfort 1
 • startpunt Cusco

accommodatie
Tijdens de Incatrail slaapt u in tweepersoonstenten die door het lokale trekkingbureau worden verstrekt.

vervoer
U reist met een busje vanuit Cusco naar het beginpunt van de trek en met de trein en bus terug van Machu Picchu naar Cusco.

reisgezelschap
Internationale groep (privé services zijn mogelijk)

minimaal 2 deelnemers

maximaal 10 deelnemers

niveau
Wandeldagen duren tussen de 5 en 8 uur te lopen met een maximale stijgingsdag van 1250 meter naar een pas van 4200 m. Voor uw persoonlijke bagage kunt u een extra drager inhuren (exclusief).

reisperiode
De droge tijd van mei t/m oktober is de beste tijd voor de Inca-trail. In februari is de trail gesloten voor onderhoud.


Let op!
Het programma van de Incatrail wordt 'toegewezen' door het Peruaanse instituut dat de Inca-trail beheert. Zij proberen lopers zoveel mogelijk over de trail te spreiden. U loopt de opgegeven route, maar het kan zijn dat u op andere plaatsen overnacht dan de in deze tekst genoemde plaatsen.


Inbegrepen
 • trektocht op basis van volpension
 • alle overnachtingen
 • gebruik van kampeeruitrusting
 • trekkingstaf bestaande uit gids en keukenploeg
 • vervoer ter plaatse volgens programma
 • entree voor de Inca-trail en M.P. (USD 95)
Niet inbegrepen
 • huur van slaapzak en matje
 • eventueel drager voor uw persoonlijke bagage
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds