Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Trektochten / trekking > Alpamayo trektocht

Alpamayo trektocht

Langs de 'mooiste berg op aarde'


Berglandschappen fascineren en zijn sowieso vaak mooi en spectaculair. Het zegt dan ook wel wat dat de berg waar u tijdens deze trektocht 'omheen' loopt in 1965 werd uitgekozen tot 'de mooiste berg op aarde'. Smaken verschillen natuurlijk maar zeker is wel dat deze trekking een trektocht is die een perfecte mix vormt van spectaculaire bergmassieven, pittige wandelingen en enkele bezoeken aan kleine en oorspronkelijke Andesdorpjes. Niet voor ongetrainde wandelaars, wel zeer de moeite waard.


DIASHOW

Uitzicht op Orcococha en de Huandoy (foto: Arno Luft)

Alpamayo trektocht

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Alpamayo trektocht

Vandaag begint de trektocht langs de noordkant van de Alpamayo. U reist eerst over de weg naar Vaquería. Daarbij passeert u de 4850 meter hoge Portachuelo de Llanganuco pas met spectaculaire uitzichten op de Huandoy, de Chopicalqui en de ertussen gelegen meren van Llanganuco. In Vaquería stapt u uit en begint u aan een korte eerste wandeling naar Cachipampa.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 2 Naar Tuctubamba

De route van vandaag loopt door het Huaripampa dal, geleidelijk omhoog. Daarbij passeert u ook het dorpje Huaripampa met daarachter de spitse top van de Chacraraju. Tijdens de tocht door het dal passeert u weilanden en kleine polylepisbossen. Aan het begin heeft u een steeds mooier uitzicht op de spectaculaire top van de 5830 meter hoge Taulliraju. U kampeert bij Tuctubamba.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 3 Alto de Puceraju

Vandaag begint met een stevige klim waarbij u over een 4600 meter hoge pas (Alto de Pucaraju). Vanaf deze pas heeft u een fraai uitzicht over de sneeuwtoppen die de Santa Cruz vallei omzomen. Na de pas volgt een lange afdaling langs een route waar ooit een oude Inca-weg liep die het binnenland met de kust verbond. U overnacht bij het Huecrococha meer.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 4 Tupatupapas

Vanaf Huecrococha volgt u een vallei omhoog richting de 4500 Tupatupa pas. Ook vanaf deze pas zijn er weer fraaie uitzichten op de Taulliraju en de Pukajirca. Daarna volgt een afdaling tot bij het gehuchtje Jancapampa gelegen ten oosten van de Pukahirca.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 5 Naar Huillca

In tegenstelling tot bij trektochten rond Cusco zie je in de Cordillera Blanca niet zo vaak lama's en alpaca's. Vandaag passeert u echter een gebied waar wel alpaca's worden gehouden. Ook deze dag bestaat het traject uit een klim over een pas en een afdaling naar het kamp. De pas is de 4700 meter hoge Jatun pas. Er wordt overnacht in het kampement van Huillca.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 6 Cara Carapas

Een spectaculaire en zware wandeldag voert u vandaag eerst over een 4500 meter hoge pas en vervolgens over de4800 meter hoge Cara Cara pas. Voor de pas ligt een pre-Colombiaanse ruïne, vermoedelijk een inca-tambo. De uitzichten vanaf de Cara Cara pas behoren tot de beste van de reis. U kijkt uit op 4 sneeuwreuzen: Santa Cruz, Quitaraju, Jancarurish en de Alpamayo (5947 mts.). U overnacht nabij het meer van Jancarurish.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 7 De Alpamayo rivier

Ook deze dag is een pittige, en mooie. U daalt eerst af door de Los Cedros vallei waarbij u de Alpamayo rivier volgt (Alpamayo is indiaanse voor troebele beek). Na een paar uur beklimt u de linker dalwand waarbij u over de Osoruri Pass (4630 mts.) en deToro Pishta Pass (4700 mts) trekt. U overnacht langs het turkoois gekleurde Cullicocha meer dat wordt gedomineerd door de piek van de Santa Cruz. Bij helder weer zijn de zonsondergangen hier vaak zeer spectaculair.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 8 Einde van de trektocht

Vanaf Cullicocha moet u vandaag nog één keer omhoog over een 4850 meter hoge pas, daarna volgt een lange afdaling naar het op ongeveer 3000 meter gelegen Hualcayán. Hier komt u weer terug in het cultuurland van de Callejon de Huaylas. U wordt hier door jeeps of een minibus opgepikt en naar Huaraz gereden. Tijd voor een goed bed en een goed restaurant!

Algemene informatie

Pittige trektocht langs de spectaculaire noordrand van de Cordillera Blanca.

 • code PE0008
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 4
 • comfort 1
 • startpunt Huaraz

accommodatie
Tijdens de trek wordt overnacht in tweepersoonstenten.

vervoer
De reis heen en terug naar begin en eindpunt van de trek is inbegrepen.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reisperiode is van mei t/m september.Inbegrepen
 • overnachtingen in tweepersoons tenten
 • maaltijden op basis van volpension
 • gebruik van kampeer- en kookuitrusting
 • diensten van gids en keukenstaf
 • bagagevervoer op ezels
 • transfers tussen Huaraz en begin en eind van de trektocht
 • huur slaapzak en matje
Niet inbegrepen
 • entree Huascarán N.P. (US$ 20 per persoon)
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds