Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Karin en Freddy de Jonge - Peru
Wij hebben genoten van begin tot eind!!!

Lieve en Anita - Peru
Jullie hebben ons een onvergetelijke reis bezorgd!!!

Vraag een offerte aan

Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend


  home > Peru > Rondreizen > Highlights rondreis Peru

Highlights rondreis Peru

Peru; het land van de Inca's


Fabelachtige Incaruïnes, spectaculaire berglandschappen, zeebeerkolonies, mysterieuze woestijntekeningen en hooglandindianen met lama's. Peru is een land met eigenlijk teveel attracties om allemaal in één reis te zien. Tijdens deze individuele rondreis Peru bezoekt u de mooiste plekken van Peru's zuidkust en de zuidelijke Andes; Paracas, Nazca, Arequipa, de Colca Canyon, Cusco en de Heilige Vallei. Natuurlijk mogen de ruïnes van Machu Picchu niet ontbreken. Indien u dat wenst kan de reis eenvoudig worden aangepast aan uw persoonlijke reiswensen en bijvoorbeeld worden uitgebreid met een regenwoudexcursie, de Inca trail of een andere trektocht.


DIASHOW

Andescondor in de Colca Canyon (foto: Arno Luft)

Highlights rondreis Peru

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Lima

Uw reis begint met de aankomst op het vliegveld van Lima. Daar wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u de rest van de dag in Lima nog naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van Lima naar Huacachina

's Ochtends wordt u opgehaald bij het hotel voor de transfer naar het busstation. Daar checkt u in voor de 4 1/2 uur durende rit naar Ica. U rijdt hierbij door de droge kustwoestijn. Na aankomst op het busstation van Ica wordt u naar uw hotel in Huacachina gebracht, een oasedorp te midden van zandduinen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Boottocht Islas Ballestas en Paracas reservaat

Vandaag maakt u in de ochtend een bootexcursie naar de Islas Ballestas, waarbij u de rijke dierenwereld van deze guano-eilanden vanuit een boot bekijkt. Op de eilanden leven tienduizenden zeeberen en vele zeevogels waaronder pelikanen, Inca-sterns, pinguïns, gieren en werkelijk overweldigende aantallen aalscholvers en rotspelikanen. Daarnaast brengt u een bezoek aan de spectaculaire woestijnkust van het Paracas natuurreservaat, voordat u teruggebracht wordt naar Huacachina.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije ochtend in Huacachina en naar Nazca

De ochtend heeft u vrij om Huacachina te verkennen. Zo kunt u naar de top van de omliggende zandduinen wandelen of als u wat meer actie wenst, per sandbuggy de duinen in trekken. Tijdens deze tocht rijdt u door de omgeving van Huacachina en krijgt u onderweg kans om het sandboarden uit te proberen! 's Middags wordt u opgehaald voor de busreis naar Nazca, waar u aan het begin van de avond aankomt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Vrije dag in Nazca

Vandaag heeft u een vrije dag in Nazca en zou u een rondvlucht boven de Nazcalijnen kunnen maken. Deze mysterieuze figuren zijn in de woestijn getekend door een precolumbiaans volk en vormen een van de grootste archeologische raadsels van Zuid-Amerika. Enkele Nazcalijnen zijn ook vanuit de uitzichttoren Mirador Metallica te zien. Daarnaast zou u de begraafplaats van Chauchilla en het museum van Maria Reiche kunnen bezoeken. Aan het begin van de avond wordt u naar het busstation gebracht voor de comfortabele busreis naar Arequipa.
Overnachting: nachtbus naar Arequipa

Dag 6 Aankomst in Arequipa en vrije dag

's Ochtends in alle vroegte komt u aan in het op 2400 meter hoogte gelegen Arequipa. Een stad met een heerlijk klimaat, gelegen in een spectaculair bergland. U kunt de dag naar eigen inzicht besteden met bezoeken aan het mooie Plaza de Armas, een van de vele musea en natuurlijk een bezoek aan het beroemde Santa Catalina klooster. Op dinsdag en donderdag is het mogelijk om het Santa Catalina 's avonds te bezoeken. Het donker en de lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer in het klooster.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vrije dag in Arequipa

Vandaag kunt u naar eigen inzicht invullen in Arequipa. Geniet van het Peruaanse leven in de straten en op het Plaza de Armas, bekijk de mooie oude gebouwen of bezoek de markt van Arequipa, waar u kunt ervaren hoe de lokale koopmannen hun waren aan de man proberen te brengen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van Arequipa naar de Colca Vallei

Vanuit Arequipa vertrekt u voor de ongeveer 6 uur durende tocht naar de Colca Canyon. Tijdens deze rit komt u door het natuurreservaat Pampa Cañahuas; een reservaat waar vele vicuña's leven. De Abra Patapampa is het hoogste punt van deze tocht; een pas van maar liefst 4910 meter (hoger dan de top van de Mont Blanc!). Hierna daalt u af naar het dorpje Coporaque waar u overnacht. In de middag kunt u optioneel een wandeling maken naar de graftombes van Yuraccacco.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Excursie in de Colca Canyon

Het wordt vroeg opstaan vandaag voor de excursie door de Colca Canyon naar Cruz del Cóndor. Onderweg maakt u enkele stops bij prachtige uitzichtspunten en rijdt u door kleine dorpen, voordat u bij Cruz del Cóndor aankomt. Dit is zonder twijfel de beste plek in heel Zuid-Amerika om Andescondors in het wild te zien. Het is er - zeker in het hoogseizoen - soms flink druk maar het blijft een buitengewoon spectaculair gezicht om deze vogels met een spanwijdte tot wel 3,60 meter op soms enkele meters afstand langs te zien zweven. Na deze spectaculaire stop maakt u een wandeling door de Colca Canyon en bezoekt u de bijzondere kerk van Lari, voordat u terugrijdt naar uw accommodatie. Deze dag wordt ontspannen afgesloten met een bezoek aan de thermale baden van La Calera.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Van de Colca Vallei naar Puno

De ochtend kunt u nog naar eigen inzicht besteden in en rondom het hotel. Zo is het mogelijk een optionele mountainbiketocht te maken. In de middag verlaat u de Colca Vallei en rijdt u naar Puno. Deze stad is gelegen op 3700 meter hoogte aan de oever van het Titicacameer.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Titicacameer excursie naar Amantaní

Vanuit Puno vaart u vandaag over het Titicacameer naar het eiland Amantaní. Onderweg bezoekt u de eilanden van de Uros indianen. De oorspronkelijke Uros leefden op drijvende rieteilanden in het meer. Tegenwoordig zijn de Uros eilanden een puur toeristische attractie, maar de rieteilanden bieden nog steeds een fascinerende kijk op hoe een volk eeuwenlang op een bijzondere wijze heeft geleefd. Vervolgens vaart u door naar Amantaní waar u uw intrek neemt bij een lokaal gastgezin. De accommodatie is zeer eenvoudig, maar er zijn weinig plaatsen waar u zo gemakkelijk met de oorspronkelijke indiaanse bewoners van Peru in contact kunt komen als hier.
Overnachting: local house op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Titicacameer en Taquile

In de loop van de ochtend gaat u weer naar het haventje voor de boottocht naar Taquile. U wordt hier aan land gezet en u maakt dan een wandeling over het eiland. Ook kunt u het dorpje op het eiland bezoeken en daarna vaart u terug naar Puno, waar u tegen het einde van de middag aankomt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Busreis van Puno naar Cusco

Vandaag reist u per bus van Puno naar Cusco. Dit is een ongeveer 6 uur durende rit door een prachtig landschap. U reist per seat-in toeristenbus die onderweg op een aantal plaatsen excursiestops maakt. U stopt onder meer op de 4320 meter hoge Abra de la Raya pas om te genieten van het prachtige uitzicht en bij de Viracocha tempel in Raqchi. Aan boord van de bus is een gids die wat vertelt over de route en de bezienswaardigheden. Met excursies erbij bent u 9 à 10 uur onderweg en u komt dus tegen het einde van de middag aan in Cusco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Vrije dag in Cusco

Deze dag kunt u helemaal naar eigen inzicht besteden in Cusco, de oude hoofdstad van het Incarijk. Dat zal geen probleem zijn! Cusco is een bruisende stad met een heerlijke mix van oud en nieuw. Originele Incamuren, musea, het Plaza de Armas en Lomo Saltado, maar ook souvenirwinkeltjes en musea.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Vrije dag in Cusco

Ook vandaag heeft u nog een vrije dag in Cusco. Bij de definitieve samenstelling van een reisprogramma proberen we meestal ook een vrije dag in Cusco op zondag te laten vallen. Dat is namelijk een marktdag in de stadjes Pisac en Chinchero. Van heinde en verre komen indianen uit het omliggende hoogland dan naar deze stadjes om hun waren aan de man te brengen. Pisac is de meest populaire van de twee, omdat u een bezoek aan deze markt perfect kunt combineren met een een bezoek aan de prachtige Incaruïnes op de klif boven dit stadje.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Treinreis van Cusco naar Machu Picchu

In alle vroegte wordt u bij het hotel opgehaald en naar het treinstation van Poroy gebracht. Van daaruit reist u in ongeveer 3,5 uur naar het dorpje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. De rest van de dag kunt u hier naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de thermale baden in het dal boven Aguas Calientes of lekker rondlopen door het dorp met vele souvenirwinkels en restaurantjes.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Bezoek Machu Picchu en terugkeer naar Cusco

De Incaruïnes van Machu Picchu zijn ongetwijfeld de bekendste en dat is niet voor niks. De constructies zoals het koningsgraf en de tempel met de drie vensters zijn prachtige staaltjes van Incabouwkunst, maar ook de ligging - hoog op een bergrug in een spectaculair landschap - is fabelachtig. U krijgt een rondleiding over de ruïnes en u heeft ook tijd om op eigen gelegenheid rond te slenteren. In de loop van de middag reist u per trein en bus terug naar Cusco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Vrije dag in Cusco

Vandaag heeft u een laatste vrije dag in Cusco om naar eigen inzicht te besteden. Souvenirs halen voor het thuisfront of nog een laatste bezoek aan een van de vele bezienswaardigheden in en rond de stad, bijvoorbeeld de ruïnes van Sacsayhuamán. Deze ruïnes liggen op ongeveer een half uurtje wandelen buiten het oude centrum van Cusco. Vanuit deze ruïnes heeft u een prachtig uitzicht op het centrum van Cusco omdat ze net boven de stad gelegen zijn.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 19 Vlucht van Cusco naar Lima

Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van Cusco naar Lima. Daarmee eindigt deze rondreis door Peru.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Complete individuele rondreis langs de highlights van Zuid-Peru.

 • code PE0001
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 19 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Lima

accommodatie
Tweepersoonskamers met eigen sanitair in nette en kleinschalige middenklasse hotels.

vervoer
U maakt tijdens deze reis een binnenlandse vlucht en legt enkele trajecten af per openbare bus (eenmaal een nachtbus voor het lange traject Nazca-Arequipa).

reisgezelschap
Grotendeels individueel, enkele gedeeltes in internationale groep.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Dit reisprogramma is in fysiek opzicht niet inspannend. Pittige uitbreidingen zoals een Incatrail of andere trektocht zijn zeker mogelijk.

reisperiode
De beste periode voor deze reis is van mei t/m oktober.


Let op!
Het is natuurlijk mogelijk om deze reis uit te breiden met het lopen van de 4-daagse Incatrail naar Machu Picchu. Door deze toevoeging wordt de reis 2 dagen langer.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • excursies volgens programma
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
 • entree Machu Picchu
 • vlucht Cusco - Lima
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • overige excursies en entrees (zoals entree thermale baden Colca Canyon)
 • overige maaltijden
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds