Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Rondreizen > Rondreis Zuid-Amerika's highlights

Rondreis Zuid-Amerika's highlights

Een reis naar de jungle, Machu Picchu en naar de Galapagos!


Vraag aan een groepje mensen wat ze het liefst zouden zien als ze een keer naar Zuid-Amerika gaan en de kans is is heel groot dat ze Machu Picchu, het Amazonewoud, de Galápagos Eilanden of alle drie deze plekken noemen. Behoort u tot degenen die deze plekken op hun lijstje hebben staan dan is dit wellicht dé reis voor u.

De reis start in Lima vanwaar u doorvliegt naar het Peruaanse regenwoud. Daarna reist u naar de Heilige Vallei van de Inca's. Na twee dagen in deze prachtige omgeving reist u naar Machu Picchu; de mooiste aller Incaruïnes die in 1911 door Hiram Bingham werd ontdekt. Nadat u deze prachtige citadel heeft bezocht gaat u naar Cusco, de oude hoofdstad van het Incarijk. Vanuit hier vliegt u vervolgens naar de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Deze prachtige koloniale stad is vervolgens de uitvalsbasis voor een schitterende achtdaagse cruise naar de wereldberoemde Galápagos Eilanden.


DIASHOW

Zonsopkomst bij Machu Picchu (foto: Arno Luft)

Rondreis Zuid-Amerika's highlights

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Lima

Deze reis langs een aantal van de absolute toeristische highlights van Zuid-Amerika begint bij aankomst op het vliegveld van Lima. U wordt hier opgewacht door onze vertegenwoordiger ter plaatse en naar het hotel gebracht wat is gelegen in de rustige woonwijk San Miguel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar Puerto Maldonado

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij het hotel voor de transfer naar het vliegveld. Van hieruit vliegt u naar Puerto Maldonado in het regenwoud. U wordt hier opgewacht en naar de haven gebracht. Van hieruit vaart u ongeveer 45 minuten over de Rio Alto Madre de Dios. Daarna volgt een wandeling van 3 kilometer naar de 'kanohaven' aan het Lago Sandoval gevolgd door een half uur durende kanotocht naar de lodge. De bagage wordt voor u vervoerd. Na de lunch en de siesta gaat maakt u een tocht op het meer. Speuren naar apen, toekans, ijsvogels, kaaimannen en natuurlijk de reuzenotters. Bij helder weer kunt u genieten van de prachtige zonsondergang op het meer voordat u terugvaart naar de lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 Regenwoudexcursies

Vroeg in de ochtend wordt u gewekt voor een boottocht over het meer. Tijdens de boottocht maakt u de zonsopgang mee en natuurlijk wordt er weer gespeurd naar de reuzenotters in het meer. Na deze heerlijke start van de ochtend wacht het ontbijt. Vervolgens maakt u een wandeling door het bos naar enkele gigantische brasil nut trees (paranootbomen) waarbij u uitleg krijgt over het oogsten en openen van de 'zaadbommen' van deze woudreuzen. Na de lunch - als de hitte van de dag weer over z'n hoogtepunt heen is - gaat u nogmaals het meer op voor een verkenning van de oostkant van het meer. Hier leven 5 soorten apen waaronder brulapen, doodshoofdaapjes, bruine kapucijnapen en tamarins. Na het diner bestaat er nog de mogelijkheid een nachtexcursie te maken om kaaimannen te spotten maar wellicht heeft u ook al zoveel indrukken opgedaan dat u liever in de lodge blijft om na te genieten van de ervaringen van een schitterende en intensieve dag in het regenwoud.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Regenwoudexcursies

Ook vandaag maakt u weer excursies op en rond het Sandoval Lake. In de ochtend vaart u met een boot over het meer naar een bos met Moriche palmen waar zich in de ochtend vaak grote aantallen papegaaitjes en soms ara's verzamelen. Na deze papegaaienshow vaart u over het meer voor een wandeling door het primaire regenwoud waarbij de gids uitleg geeft over de ecologie van het regenwoud. Daarna volgt de lunch en de siësta waarna u in de middag nogmaals het meer op gaat om te speuren naar wild op en langs de oevers.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 5 Naar de Heilige Vallei

Vanuit de lodge wordt u naar Puerto Maldonado gebracht voor de vlucht naar Cusco. Daar wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel in de Heilige Vallei van de Inca's. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht invullen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Vrije dag Heilige Vallei

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden. Geniet van de prachtige landschappen, de gastvrije bevolking en de rust. Want dit is een prima plek om bij te komen en heerlijk uit te rusten. Wilt u iets bezichtigen, dan zijn er in de omgeving mogelijkheden genoeg! Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de indrukwekkende 'salineras' (zoutpannen). De salineras zijn ontstaan door het uitspoelen van ondergrondse zoutlagen en worden door de gemeenschappen van Maras en Pichincoto geëxploiteerd. Iedere familie heeft een paar terrassen en met de verkoop van het zout kunnen zij hun gezinsinkomen aanvullen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Naar Machu Picchu

Vandaag wordt u naar Ollantaytambo gebracht. U kunt dit stadje kort bezoeken en reist dan per trein in ongeveer 1,5 uur naar het dorpje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Bezoek aan Machu Picchu

De Incaruïnes van Machu Picchu zijn ongetwijfeld de bekendste en dat is niet voor niks. De constructies zoals het koningsgraf en de tempel met de drie vensters zijn prachtige staaltjes van Incabouwkunst, maar ook de ligging - hoog op een bergrug in een spectaculair landschap - is fabelachtig. U krijgt een rondleiding over de ruïnes en u heeft ook tijd om op eigen gelegenheid rond te slenteren. In de loop van de middag reist u per trein terug naar Ollantaytambo. Hier wacht een privé transfer op u die via Urubamba (om uw achtergebleven bagage op te halen) terug rijdt naar Cusco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag Cusco

Deze dag kunt u helemaal naar eigen inzicht besteden in Cusco, de oude hoofdstad van het incarijk. Dat zal geen probleem zijn! Cusco is een bruisende stad met een heerlijke mix van oud en nieuw. Originele Incamuren, musea, het Plaza de Armas en lomo saltado, maar ook souvenirwinkeltjes, internetcafe's en cappuccino.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Vrije dag Cusco

U kunt vandaag in de stad blijven maar een andere boeiende optie is een bezoek aan de prachtige ruïnes van Sacsayhuaman. Deze ruïnes liggen op ongeveer een half uurtje wandelen buiten het oude centrum van Cusco. Vanuit deze ruïnes heeft u een prachtig uitzicht op het centrum van Cusco omdat ze net boven de stad gelegen zijn. Het is een mooie wandeling met mooi Incasteenwerk en een prachtig uitzicht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Van Cusco naar Quito

Vandaag vliegt u vanuit Cusco via Lima naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht(en) wordt u bij het hotel in Cusco opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Ook in Quito staat weer iemand op u te wachten die u naar het hotel in het hartje van het koloniale centrum van Quito zal brengen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Vrije dag Quito

Deze dag heeft u de hele dag de gelegenheid voor een bezoek aan Quito. Het oude koloniale centrum - gelegen aan de voet van de Panecillo - is door UNESCO uitgeroepen tot een werelderfgoed. Tot de belangrijkste attracties van de stad behoren de schitterende barokke kerken zoals El Sagrario en het prachtige San Francisco klooster. Ook zijn er verschillende boeiende musea te vinden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Start Galápagos cruise en North Seymour

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning.
's Middags maakt u een eerste excursie naar het eilandje Seymour Norte. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgents te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 14 Sombrero Chino en Bartolomé

In de ochtend bezoekt u Sombrero Chino. De 'Chinese hoed' ligt ten zuiden van James en is gemakkelijk herkenbaar aan de typische vorm waaraan het eilandje z’n naam dankt. De landingsplaats is een parelwit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Een kort pad leidt langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en een enorme hoeveelheid Sally-Lightfoot krabben. Op rotsen langs de kust zijn tijdens een pangatochtje vaak pinguïns te zien. In de middag bezoekt u Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Naast het fraaie uitzicht is Bartolomé ook een prima snorkelplek met goede kansen op o.a. de prachtige Moorish Idol.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 15 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een topeiland, Genovesa. In de ochtend bezoekt u Darwin Bay. Vanaf het strand wandelt u langs de kust waar zwaluwstaartmeeuwen, roodpootgenten en fregatvogels nestelen. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk. Ook langs de steile rotswand van Genovesa is het vaak prachtig snorkelen. In de middag maakt u een wandeling over het hoge lava-plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en u ziet hier vele roodpootgenten, nazcagenten, stormvogeltjes en met enig geluk de Galapagos velduil die jaagt op de stormvogeltjes.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 16 Puerto Egas en Rábida

In de ochtend bezoekt u James Bay en de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn. Vervolgens vaart u door naar het eilandje Rábida, bekend om z'n bijzondere rode lavastrand. Achter het strand waar vaak veel zeeleeuwen liggen, is een lagune waar soms flamingo's en/of nestelende pelikanen te zien zijn. Ook kan er bij de rotsachtige rand van het strand goed worden gesnorkeld met goede kansen op het zien van ondermeer zeeschildpadden.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 17 Darwin Station en terugvlucht naar Ecuador

In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekercentrum ingericht waar men uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt. In de loop van de ochtend vliegt u terug naar het vasteland, waarmee een einde is gekomen aan de fantastische Galápagos cruise! Bij aankomst in Guayaquil of Quito eindigt ook de reis "Zuid-Amerika's highlights"
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Een echte highlight-reis door Peru en Ecuador met een cruise naar de Galápagos Eilanden.

 • code PE0028
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Lima
 • eindpunt Quito

accommodatie
U overnacht in sfeervolle middenklasse hotels, een goede junglelodge en een Galápagos boot uit de toeristenklasse.

vervoer
U reist per vliegtuig, per trein er per boot. Alle transfers zijn inbegrepen en grotendeels privé.

reisgezelschap
individueel en internationale groep (regenwoud en Galápagos)

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar.


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Let op!
Dit reisprogramma is gebaseerd op een 5-daagse Galapagos cruise in de toeristenklasse. Indien u dat wenst kunnen we natuurlijk ook een luxere of eenvoudigere boot voor u in het programma opnemen.


Inbegrepen
 • 6 lokale vluchten
 • Galápagos cruise op basis van volpension + excursies
 • regenwoudverblijf op basis van volpension + excursies
 • overige overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • excursies volgens programma
 • vervoer volgens programma
 • entree Machu Picchu (USD 46)
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • entree Galápagos N.P. (USD 100)
 • INGALA transit card Galápagos N.P. (USD 10)
 • lokale luchthavenbelasting
 • fooien
 • verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds