Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Rondreizen > Inca's en Andes - familiereis Peru

Inca's en Andes - familiereis Peru

Peru reis voor het hele gezin


Geniet van de prachtige natuur en de vriendelijke mensen van het Andesgebergte, maak kennis met vicuña's en condors in de Colca Canyon en de kleurrijke bevolking in het land van de inca's. Reis per trein door de Heilige Vallei, ontdek het geheim van de drijvende rieteilanden op het Titicaca meer en bekijk Incaruïnes van dichtbij. Dit en nog veel meer is gecombineerd in deze speciale familiereis. Tijdens deze 18-daagse reis bezoekt u met uw gezin de mooiste plekken in dit Zuid-Amerikaanse Incaland. Zoals al onze voorbeeldreizen kan ook dit programma voor u worden aangepast tot een Peru vakantie die precies is afgestemd op uw eigen reiswensen. Als bijvoorbeeld een deel van uw gezin de inca trail wil lopen en anderen dit te pittig vinden; kunnen we eenvoudig twee gescheiden programma's regelen. U heeft dan 3 dagen een gescheiden programma en ontmoet elkaar weer bij de excursie naar de incastad Machu Picchu.


DIASHOW

Indiaanse vrouw (foto: Arno Luft)

Inca's en Andes - familiereis Peru

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start rondreis Peru

Deze familiereis door Peru start bij aankomst in Lima, de hoofdstad van Peru. U wordt vanaf de luchthaven naar het hotel gebracht, gelegen in de wijk San Miguel. Afhankelijk van uw tijdstip van aankomst kunt u de rest van de dag in Lima naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vlucht naar Arequipa en vrije dag

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar het vliegveld. Van daaruit vliegt u in iets meer dan een uur naar Arequipa. Arequipa is de tweede stad van Peru en gelegen op 2400 meter hoogte in de Andes. U wordt daar naar het hotel gebracht en de rest van de dag kunt u naar eigen inzicht invullen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag Arequipa

Arequipa is een heerlijke stad, gelegen in een spectaculair berglandschap. Door de ligging heerst er een prettig lenteklimaat met koele nachten en over het algemeen warme zonnige dagen. Vandaag kunt u naar eigen inzicht invullen in Arequipa. Geniet van het Peruaanse leven in de straten en op het Plaza de Armas, bekijk de mooie oude gebouwen of bezoek de markt van Arequipa, waar u kunt ervaren hoe de lokale koopmannen hun waren aan de man proberen te brengen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Naar de Colca Vallei

Vanuit Arequipa reist u vandaag in ongeveer 6 uur naar de Colca Vallei. Tijdens deze rit komt u door het natuurreservaat Pampa Cañahuas; een reservaat waar vele vicuña's leven, een familielid van de lama. Grote kans dat u deze dieren in groepen tegen zult komen. De Abra Patapampa (4.910 meter) is het hoogste punt van deze tocht en hierna daalt u af naar het dorpje Coporaque waar u de komende nachten verblijft. 's Middags kunt u optioneel een wandeling maken naar de graftombes van Yuraq Qaqa.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Excursies in de Colca Canyon

Het wordt vroeg opstaan vandaag voor de excursie door de Colca Canyon naar Cruz del Cóndor. Onderweg maakt u enkele stops bij prachtige uitzichtspunten en rijdt u door kleine dorpen, voordat u bij Cruz del Cóndor aankomt. Dit is zonder twijfel de beste plek in heel Zuid-Amerika om Andescondors in het wild te zien. Het is er - zeker in het hoogseizoen - soms flink druk maar het blijft een buitengewoon spectaculair gezicht om deze vogels met een spanwijdte tot wel 3,60 meter op soms enkele meters afstand langs te zien zweven. Na deze spectaculaire stop maakt u een wandeling door de Colca Canyon en bezoekt u de bijzondere kerk van Lari, voordat u terugrijdt. Deze dag wordt ontspannen afgesloten met een bezoek aan de thermale baden van La Calera.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van de Colca Vallei naar Puno

De ochtend kunt u nog naar eigen inzicht besteden in Chivay. Zo is het mogelijk een optionele mountainbike-tocht te maken. Na de lunch verlaat u de Colca Vallei en rijdt u naar Puno. Hierbij komt u nogmaals bij het hoogste punt, de Abra Patapampa. Ook passeert u voor aankomst in Puno nog een meer waar vaak grote aantallen flamingo's te zien zijn. Puno ligt op 3700 meter hoogte aan de oever van het Titicacameer. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Titicacameer excursie naar Amantaní

Een heerlijke boottocht voert u vandaag over het Titicacameer naar het eiland Amantaní. Onderweg bezoekt u de befaamde rieteilanden van de Uros indianen, waar u uitleg krijgt over deze bijzondere eilanden en u de mogelijkheid heeft om zelf in een rieten bootje te varen. Op Amantaní krijgt u bij aankomst een indiaans gastgezin toegewezen waar u overnacht. De accommodatie is zeer eenvoudig, maar er zijn weinig plaatsen waar u zo gemakkelijk met de oorspronkelijke indiaanse bewoners van Peru in contact kunt komen als hier.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 8 Titicacameer en Taquile

In de loop van de ochtend gaat u weer naar het haventje voor de boottocht naar Taquile. U gaat hier aan land en maakt dan een wandeling over het eiland. Ook kunt u het dorpje op het eiland bezoeken. Daarna vaart u terug naar Puno, waar u tegen het einde van de middag aankomt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Busreis van Puno naar Cusco

Vandaag reist u per bus van Puno naar Cusco. Dit is een ongeveer 6 uur durende rit door een prachtig landschap. U reist per seat-in toeristenbus die onderweg op een aantal plaatsen excursiestops maakt. U stopt onder meer op de 4320 meter hoge Abra de la Raya pas om te genieten van het prachtige uitzicht en bij de Viracocha tempel in Raqchi. Aan boord van de bus is een gids die wat vertelt over de route en de bezienswaardigheden. Met excursies erbij bent u 9 à 10 uur onderweg en u komt dus tegen het einde van de middag aan in Cusco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Vrije dag in Cusco

U heeft vandaag een vrije dag in Cusco, bijvoorbeeld om het koloniale centrum van de stad te bekijken. Een andere optie voor vandaag is een bezoek aan de ruïnes van Sacsayhuamán. Deze ruïnes liggen op ongeveer een half uurtje wandelen buiten het oude centrum van de stad. Het is een mooie wandeling met prachtig Incasteenwerk en een prachtig uitzicht over Cusco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Treinreis naar Machu Picchu

Het wordt vroeg opstaan vandaag voor de treinreis naar de ruïnes van Machu Picchu. U wordt vanaf het hotel naar het treinstation van Poroy gebracht voor de prachtige treinreis door de Heilige Vallei. U stapt uit in Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. Hier kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de thermale baden in het dal boven het dorpje of lekker slenteren langs de vele souvenirwinkeltjes en over de markt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Excursie Machu Picchu en terug naar Cusco

Machu Picchu is vermoedelijk Zuid-Amerika's meest bekende ruïnestad en dat is niet voor niks! De constructies zoals het Koningsgraf en de tempel met de drie vensters zijn prachtige staaltjes Incabouwkunst. Daarnaast zijn deze ruïnes ook bijzonder gelegen, hoog op een bergrug in een spectaculair landschap. U krijgt een rondleiding door de ruïnestad en daarna heeft u de tijd om op eigen gelegenheid rond te lopen. In de loop van de middag reist u per bus en trein terug naar Cusco, waar u in de avond aankomt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Vrije dag in Cusco

Bij de definitieve samenstelling van een reisprogramma proberen wij ook een vrije dag in Cusco op zondag te laten vallen. Iedere zondag vindt er in Pisac een markt plaats, die zeker het bezoeken waard is. Van heinde en verre komen indianen uit het omliggende hoogland naar het stadje om hun waren aan de man te brengen. Een bezoek aan deze markt is perfect te combineren met een bezoek aan de prachtige Incaruïnes op de klif boven dit stadje en eventueel met een tocht door de Heilige Vallei.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Naar Huacachina

Aan het begin van de dag reist u naar de luchthaven van Cusco, waarvandaan u naar Lima vliegt. Per comfortabele bus rijdt u vervolgens in enkele uren naar Huacachina, ten zuiden van Lima. Daar verblijft u de komende dagen om de reis op ontspannen wijze af te sluiten bij het zwembad van het hotel of juist actief excursies te maken in de omgeving. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u Huacachina nog verkennen. Zo kunt u naar de top van de omliggende zandduinen wandelen, waterfietsen op het meertje of als u wat meer actie wenst, per sandbuggy de duinen in trekken. Tijdens deze tocht met de sandbuggy rijdt u door de omgeving van Huacachina en krijgt u onderweg kans om het sandboarden uit te proberen!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Vrije dag Huacachina

U kunt vandaag in Huacachina blijven, maar een andere optie is om per bus en bootexcursie naar de Islas Ballestas te gaan, waarbij u de rijke dierenwereld van deze guano-eilanden vanuit een boot bekijkt. Op de eilanden leven tienduizenden zeeberen en vele zeevogels waaronder pelikanen, Inca-sterns, pinguïns, gieren en werkelijk overweldigende aantallen aalscholvers en rotspelikanen. Daarnaast brengt u een bezoek aan de spectaculaire woestijnkust van het Paracas natuurreservaat, voordat u teruggebracht wordt naar Huacachina.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Vrije dag Huacachina

Ook vandaag heeft u een vrije dag in Huacachina. Dit oasestadje ligt niet ver bij Nazca vandaan, waar u verschillende excursiemogelijkheden heeft, zoals een rondvlucht boven de Nazcalijnen. Deze mysterieuze figuren zijn in de woestijn getekend door een pre-columbiaans volk en vormen een van de grootste archeologische raadsels van Zuid-Amerika. Enkele Nazcalijnen zijn ook vanuit de uitzichttoren Mirador Metallica te zien. Daarnaast zou u de begraafplaats van Chauchilla of het museum van Maria Reiche kunnen bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Naar Lima

U reist per bus van Huacachina terug naar Lima. In deze metropool vindt u een prachtig koloniaal centrum met het Plaza de Armas, het Plaza San Martín en de beroemde San Francisco kerk met de catacomben. Wilt u souvenirs kopen, dan is het aan te raden eens naar de grote souvenirmarkt bij Av. Petit Thouars in de wijk Miraflores te gaan. Ook beschikt Lima over vele musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo de la Nación, het Museo Rafael Larco Hererra en het Goudmuseum.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Einde familiereis door Peru

U wordt ruim op tijd naar de luchthaven gebracht en hiermee eindigt deze familiereis door Peru.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

18-daagse familiereis langs de kust en door het Andesgebergte van Peru

 • code PE0031
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 18 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Lima

prijstoelichting
De prijs is gebaseerd op de rondreis met twee volwassenen en twee kinderen

accommodatie
U verblijft in sfeervolle hotels en een zeer eenvoudige homestay op Amantaní (Titicacameer).

vervoer
Tijdens deze familiereis maakt u binnenlandse vluchten en is het vervoer een combinatie van lokaal en privé vervoer met chauffeur

reisgezelschap
Individuele reis met enkele excursies in internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reistijd is mei t/m oktober in verband met het regenseizoen in het regenwoud


Let op!
Deze rondreis kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld een bezoek aan extra bestemmingen in het Andesgebergte, een verblijf in een junglelodge of een meerdaagse trektocht naar de Incaruïnes van Machu Picchu (Incatrail of Larestrek). Houdt u er wel rekening mee dat de inca-trail al lang vantevoren moet worden vastgelegd. Meestal is deze rond februari al volgeboekt voor de maanden juli en augustus.


Inbegrepen
 • vlucht Lima - Arequipa
 • vlucht Cusco - Lima
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • excursies volgens programma
 • entree Machu Picchu (USD 46)
 • vervoer volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • overige maaltijden
 • optionele excursies en entrees
 • lokale luchthavenbelastingen
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds