Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Rondreizen > Luxe reis Peru

Luxe reis Peru

Peru reis langs comfortabele en stijlvolle hotels


De Inca's wisten wel waar ze hun tempels plaatsten! Of u nu bij de Incaruïnes van Machu Picchu, Choquequirao, Pisac of Ollantaytambo bent, telkens valt op hoe prachtig het landschap is rondom de complexen van de Inca's. De redenen voor het bouwen op zulke mooie maar op z'n zachtst gezegd 'nogal onpraktische' locaties zullen wellicht nooit ontrafeld worden, maar dat hieraan ook een soort van bewondering voor hun prachtige land ten grondslag heeft gelegen lijkt onmiskenbaar. Tijdens deze individuele reis proberen we u Peru te tonen zoals de Inca's hun land het liefst zagen: vanuit schitterende accommodaties op de mooiste plaatsen. In twee weken bezoekt u de mooiste plekken van Zuid-Peru vanuit zeer sfeervolle en steeds op geweldige locaties gelegen hotels. Soms zijn dit koloniale hotels in het hart van een stad maar vaak ook temidden van prachtige landschappen gelegen lodges. Een reis naar Peru kan goedkoper, maar als u sfeervol comfort kunt waarderen en als u het zich kunt permitteren is dit dé manier om kennis te maken met het land van de Inca's. Desgewenst kunt u dit arrangement uitbreiden met een verblijf in het Amazonegebied (zie onder 'Regenwoudexcursies'), bijvoorbeeld met een Amazone cruise deluxe.


DIASHOW

Plaza de Armas met El Misti (foto: Arno Luft)

Luxe reis Peru

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Lima

Deze reis start met de aankomst in Lima. U wordt op het vliegveld opgehaald door iemand van onze lokale vertegenwoordiging en naar het sfeervolle hotel in Miraflores gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vlucht naar Arequipa en vrije dag

's Ochtends wordt u (vermoedelijk al vroeg) opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar het vliegveld. Van daaruit vliegt u in iets meer dan een uur naar Arequipa. Arequipa is de tweede stad van Peru en gelegen op 2400 meter hoogte in de Andes. U wordt daar naar het hotel gebracht en de rest van de dag kunt u naar eigen inzicht invullen.
Overnachting: Hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag Arequipa

Arequipa is een heerlijke stad, gelegen in een spectaculair bergland. Door de ligging heerst er een prettig lenteklimaat met koele nachten en over het algemeen warme zonnige dagen. U kunt de dag naar eigen inzicht besteden met bezoeken aan het mooie Plaza de Armas, een van de vele musea en natuurlijk het beroemde Santa Catalina klooster.
Overnachting: Hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Arequipa naar de Colca Vallei

Vanuit Arequipa vertrekt u voor de ongeveer 6 uur durende tocht van Arequipa naar de Colca Canyon. Tijdens deze rit komt u door het natuurreservaat Pampa Cañahuas; een reservaat waar vele vicuña's leven. De Abra Patapampa is het hoogste punt van deze tocht; een pas van maar liefst 4910 meter hoog (hoger dan de top van de Mont Blanc!). Hierna daalt u af naar de lodge waar u de komende dagen verblijft, in de omgeving van het dorpje Yanque. 's Middags kunt u gaan genieten van de prachtige omgeving waar de lodge gelegen is, met uitzicht over de rivier. Zo kunt u uitrusten van de reis in de tuin, de spa of de warmwaterbronnen van de heerlijk comfortabele lodge.
Overnachting: lodge op basis van halfpension

Dag 5 Excursie in de Colca Canyon

Het wordt vroeg opstaan vandaag voor de excursie door de Colca Canyon naar Cruz del Condor. Onderweg maakt u enkele stops bij prachtige uitzichtspunten en rijdt u door kleine dorpen, voordat u bij Cruz del Condor aankomt. Dit is zonder twijfel de beste plek in heel Zuid-Amerika om Andescondors in het wild te zien. Het is er - zeker in het hoogseizoen - soms flink druk maar het blijft een buitengewoon spectaculair gezicht om deze vogels met een spanwijdte tot wel 3,60 meter op soms enkele meters afstand langs te zien zweven. Na deze spectaculaire stop maakt u een wandeling door de Colca Canyon en bezoekt u de bijzondere kerk van Lari, voordat u terug rijdt naar de lodge. U kunt deze dag relaxt afsluiten met een bezoek aan de spa of de warmwaterbronnen bij de lodge.
Overnachting: lodge op basis van halfpension

Dag 6 Van de Colca Vallei naar Puno

Na het ontbijt verlaat u de Colca Vallei en rijdt u naar Puno. Hierbij komt u nogmaals bij het hoogste punt, de Abra Patapampa. Ook passeert u voor aankomst in Puno nog een meer waar vaak grote aantallen flamingo's te zien zijn. Puno is gelegen op 3700 meter hoogte aan de oever van het Titicacameer. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Een boeiende optie is een bezoek aan de graftorens van Sillustani, gelegen op een schiereiland in het Laguna Umayo, een uitloper van het Titicacameer. Deze graftorens werden vermoedelijk gebouwd door de Colla's en dateren tussen het jaar 1200 en 1450.
Overnachting: Hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Dagexcursie eilanden in het Titicacameer

Vanuit Puno vaart u vandaag over het Titicacameer naar het eiland Taquile. Onderweg bezoekt u de eilanden van de Uros indianen. De oorspronkelijke Uros leefden op drijvende rieteilanden in het meer. Tegenwoordig zijn de Uros eilanden een puur toeristische attractie, maar de rieteilanden bieden nog steeds een fascinerende kijk op hoe een volk eeuwenlang op een bijzondere wijze heeft geleefd. Vervolgens vaart u door naar Taquile. Daar wandelt u over het eiland en bezoekt u het dorpje waar u kunt lunchen. In de middag daalt u via de lange trappen weer af naar het meer en vaart u terug naar Puno.
Overnachting: Hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van Puno naar Cusco

Vandaag heeft u een transfer van Puno naar Cusco. Dit is een ongeveer 6 uur durende rit door een prachtig landschap. U kunt onder meer stoppen op de 4320 meter hoge Abra de la Raya pas om te genieten van het prachtige uitzicht. Ook de Viracocha tempel in Raqchi is een bezoek waard. Wanneer u hier en daar uitstapt zult u 9 à 10 uur onderweg zijn en u komt dus tegen het einde van de middag aan in Cusco.
Overnachting: Hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag in Cusco

Deze dag van uw reis kunt u helemaal naar eigen inzicht besteden in Cusco, de oude hoofdstad van het Incarijk. Dat zal geen probleem zijn! Cusco is een bruisende stad met een heerlijke mix van oud en nieuw. Originele Incamuren, musea, het Plaza de Armas, levendige straten met souvenirwinkels, de wandeling naar de ruïnes van Sacsayhuaman met een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving: er zijn genoeg dingen te zien en te doen om u een paar dagen bezig te houden.Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad behoren ook het Koricancha (de zonnetempel) en de barokke La Compañia kerk.
Overnachting: Hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Bezoek aan de markt in Pisac - optioneel

Op zondagen bent u in de gelegenheid een bezoek te brengen aan de kleurrijke indiaanse markt van Pisac. Van heinde en verre komen Quechua indianen (waarvan vele in traditionele klederdracht) naar deze markt om landbouwproducten te verhandelen. Daarnaast zijn er volop kraampjes waar wandkleden, aardewerk en andere kunstnijverheidsproducten te koop zijn.
U reist eerst naar de boven het dorp gelegen ruïnes. In een wandeling van ongeveer 2 uur kunt u dan de ruïnes bezoeken en naar de markt beneden in het dorpje wandelen. Hier krijgt u ruim de tijd om te winkelen alvorens u wordt teruggebracht naar Cusco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Treinreis naar Aguas Calientes

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij het hotel in Cusco en naar de trein in Poroy gebracht. Dan volgt een prachtige 3,5 uur durende rit naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Bezoek Machu Picchu en trein naar Cusco

's Ochtends vroeg reist u met de bus naar de fabelachtige Incaruïnes van Machu Picchu. Wanneer u de eerste bus neemt om 5.30 uur kunt u de zonsopkomst meemaken van het beroemde uitzichtpunt bij de 'caretakers hut'. Tegenwoordig is de toegang tot de ruïnes streng gecontroleerd en u mag dan ook maar één dagdeel rondlopen onder begeleiding van een gids. Na afloop van de rondleiding neemt u de bus terug naar Aguas Calientes, waarvandaan u met de trein naar Cusco reist.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Vrije dag in Cusco

U kunt ook vandaag in de stad blijven maar een andere boeiende optie is om naar de prachtige ruïnes van Sacsayhuaman te wandelen. Deze ruïnes liggen op ongeveer een half uurtje wandelen buiten het oude centrum van Cusco. Vanuit deze ruïnes heeft u een prachtig uitzicht op het centrum van Cusco omdat ze net boven de stad gelegen zijn. Het is een mooie wandeling met mooi Incasteenwerk en een prachtig uitzicht
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Vlucht van Cusco naar Lima

U wordt op tijd opgehaald voor de transfer naar het vliegveld in Cusco waarvandaan u naar Lima vliegt. Met de aankomst in Lima eindigt dit arrangement; u kunt hiervandaan terugvliegen naar Nederland of de reis verlengen met een verblijf in Lima of elders in Peru.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Comfortabele individuele rondreis door Zuid-Peru vanuit sfeervolle hotels.

 • code PE0017
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 14 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3-4
 • startpunt Lima

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in uitstekende en sfeervolle hotels.

vervoer
Al het vervoer over land tijdens deze reis vindt plaats op basis van een privé auto met chauffeur. Voor lange trajecten wordt gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze reis kan het hele jaar maar het beste seizoen is van mei t/m oktober.Inbegrepen
 • alle overnachtingen in uitstekende hotels
 • alle maaltijden volgens programma
 • privé excursies volgens programma
 • excursie Titicaca meer in internationale groep
 • 2 binnenlandse vluchten (Lima - Arequipa en Cusco- Lima)
 • treinreis Cusco - Machu Picchu v.v. in Vistadome
 • alle transfers ter plaatse op privé basis
 • entree Machu Picchu
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • uitgaven van persoonlijke aard
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds