Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Regenwoud > Lago Sandoval regenwoud excursie

Lago Sandoval regenwoud excursie

Regenwoudexcursie nabij Puerto Maldonado


Deze regenwoudexcursie naar de Sandoval Lake Lodge is de perfecte optie voor reizigers die graag wat van het regenwoud willen zien maar niet de tijd hebben om een lange tocht te maken naar afgelegen plekken zoals Manu of het Bahuaja Sonene reservaat. De Sandoval Lake Lodge ligt zoals de naam al aangeeft aan het Sandoval Lake, een werkelijk schitterend oxbow-lake op ongeveer 45 minuten varen van Puerto Maldonado. Het Sandoval Lake is sinds enkele jaren een natuurgebied en biedt naast fraaie regenwoudlandschappen ook heel goede kansen op het zien van dieren zoals brulapen, kapucijnapen, zwarte kaaimannen, hoatzins, tijgerroerdompen en meer. De topattractie van het meer is echter een familie van de uiterst zeldzame reuzenotters die hier relatief tam zijn en zich meestal goed laten zien. De Sandoval Lake Lodge is wat ons betreft een toplocatie voor degenen die in korte tijd toch een mooie indruk van het Peruaanse regenwoud willen krijgen.


DIASHOW

Wildsafari op het water (foto: Arno Luft)

Lago Sandoval regenwoud excursie

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van het regenwoudverblijf

Dit regenwoudverblijf start wanneer u aankomt op het vliegveld van Puerto Maldonado. U wordt hier opgewacht en naar de haven gebracht. Van hieruit vaart u in ongeveer 45 minuten over de Rio Alto Madre de Dios naar de 'pier' voor de Sandoval Lake Lodge. Van hieruit wandelt u 3 kilometer naar de 'kanohaven' en dan volgt een half uur durende kanotocht over het meer. De bagage wordt voor u vervoerd. Na de lunch en de siesta maakt u een boottocht op Lago Sandoval. Speuren naar apen, toekans, ijsvogels, kaaimannen en natuurlijk de reuzenotters. Bij helder weer kunt u genieten van de prachtige zonsondergang op het meer voordat u terugvaart naar de lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension + excursies

Dag 2 Regenwoudexcursies op en rond Lago Sandoval

Vroeg in de ochtend wordt u gewekt voor een boottocht over het meer. Tijdens de boottocht maakt u de zonsopgang mee en natuurlijk wordt er weer gespeurd naar de reuzenotters in het meer. Na deze heerlijke start van de ochtend wacht het ontbijt. Vervolgens maakt u een wandeling door het bos naar enkele gigantische brasil nut trees (paranootbomen) waarbij u uitleg krijgt over het oogsten en openen van de 'zaadbommen' van deze woudreuzen. Na de lunch als de hitte van de dag weer over z'n hoogtepunt heen is gaat u nogmaals het meer op voor een verkenning van de oostkant van het meer. Hier leven 5 soorten apen waaronder brulapen, doodshoofdaapjes, bruine kapucijnapen en tamarins. Na het diner bestaat er nog de mogelijkheid een nachtexcursie te maken om kaaimannen te spotten maar wellicht heeft u ook al zoveel indrukken opgedaan dat u liever in de lodge blijft om na te genieten van de ervaringen van een schitterende en intensieve dag in het regenwoud.
Overnachting: lodge op basis van volpension + excursies

Dag 3 Terug keer naar Puerto Maldonado

Na het ontbijt wordt u per kano teruggebracht naar Puerto Maldonado waar dit arrangement eindigt.


Accommodaties in deze reis


Sandoval Lake Lodge - Tambopata

Sandoval Lake Lodge is prachtig gelegen aan het oevers van het werkelijk schitterende Lago Sandoval. Het is de enige accommodatie direct aan het meer. In totaal zijn er 25 kamers voor maximaal zo'n 50 gasten. De eetzaal en openbare ruimten van de lodge zijn prettig ruim. De kamers hebben elektrisch licht, muskietennetten, een ventilator en eigen sanitair. Een nadeel is dat ze aangrenzend aan elkaar in twee vleugels aan het hoofdgebouw liggen. Dit betekent wel dat ze nogal gehorig zijn. De lodge zou dit graag aanpassen maar omdat Sandoval Lake sinds enkele jaren vrij stricte bescherming geniet mag de lodge niet verbouwen. Wilt u een luxe lodge dan is Sandoval Lake Lodge niet de meest geschikte. Is uw doel in het regenwoud om te genieten van de prachtige natuur dan is Sandoval Lake Lodge wat ons betreft een echte aanrader.

Sandoval Lake Lodge is door 42 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,19 op een schaal van 1 tot 5.

Algemene informatie

Korte regenwoudtocht in Peru's zuidelijke jungle naar een schitterend oxbow-lake

 • code PE0033
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt Puerto Maldonado

accommodatie
U overnacht in nette kamers met eigen sanitair, een ventilator en een klamboe.

vervoer
Al het vervoer vanaf Puerto Maldonado vindt plaats per gemotoriseerde kano.

reisgezelschap
Individueel. De excursies in de lodge vinden plaats in kleine internationale groepen.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Tijdens deze tocht dient u van en naar de lodge twee keer een wandeling van 3 kilometer te maken over een ongelijk pad wat bij regen modderig kan zijn.

reisperiode
De Sandoval Lake Lodge is het hele jaar open maar tijdens de maanden januari t/m april regent het wel veel en vaak.Inbegrepen
 • transfers Puerto Maldonado - lodge v.v.
 • alle excursies volgens programma
 • overnachtingen op basis van volpension
 • vruchtensap bij de maaltijden
 • mineraalwater
Niet inbegrepen
 • vluchten naar en vanaf Puerto Maldonado
 • softdrinks en alcoholische drankjes in de lodge
 • fooien
 • optionele excursies en diensten
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds