Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Regenwoud > Lodgeverblijf Manu Wildlife Center

Lodgeverblijf Manu Wildlife Center


Het Manu Wildlife Center is de meest comfortabel lodge in de omgeving van het Manu National Park. Hoewel de lodge niet in het park zelf ligt, is het Manu Wildlife Center toch een van de allerbeste regenwoudlodges van Peru. Het Manu Wildlife Center streeft ernaar niet alleen een leerzame regenwoudervaring te bieden maar doet er alles aan om gasten 'ontmoetingen' te laten hebben met de meest bijzondere en aansprekende bewoners van het regenwoud. Zo is er bij de lodge een grote tapir-lick en natuurlijk kunt u vanuit de lodge eenvoudig de kleilik van Blanquillo bezoeken. Voor echte wildlife liefhebbers die geen kampeerreis naar het hart van Manu willen doen is het Manu Wildlife Center dé plaats om te verblijven voor een verkenning van dit prachtige deel van het Amazoneregenwoud.


DIASHOW

Blue headed parrots bij de klei-lick (foto: Arno Luft)

Lodgeverblijf Manu Wildlife Center

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Puerto Maldonado naar Manu

Na aankomst in Puerto Maldonado wordt u naar het kantoor van de reisorganisatie gebracht waar u uw bagage kunt 'herorganiseren' en overtollige bagage kunt achterlaten. Vervolgens reist u in ongeveer 3 uur naar Santa Rosa. Daar steekt u in ongeveer een kwartier de Iambari rivier over waarna U nog een klein uur te gaan heeft alvorens bij Boca Colorado village te arriveren. Hier stapt u op de gemotoriseerde kano die u gedurende 3 uur stroomopwaarts van de Rio Madre de Dios richting Manu Wildlife Center brengt. 's Avonds maakt u na het diner een eerste korte wandeling door het regenwoud.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Regenwoudexcursies Manu

In alle vroegte staat u op voor een bezoek aan de spectaculaire papegaai-lick van Blanquillo langs de Alto Madre de Dios rivier. U bekijkt de ara's vanuit een drijvende schuilhut die uitstekend zicht biedt op de papegaaien. Eerst komen honderden kleinere papegaaiensoorten en dan ongeveer een uur later 'landen' de grote groenvleugelara's voor hun maaltje klei.
's Middags wordt weer besteed aan een wandeling door het woud. Deze eindigt op een 34 meter hoge uitkijktoren vanwaar u het avondschemer 'spitsuur van het regenwoud' meemaakt. Als de zon is ondergegaan kunt u teruggaan naar de lodge of -voor liefhebbers- een iets meer dan een uur durende wandeling door het nachtelijke woud maken naar een grote zoutlick waar u met een beetje geluk tapirs en andere 's nachts actieve zoogdieren kunt waarnemen.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 Regenwoudexcursies Manu

Ook vandaag is het weer vroeg opstaan. U vertrekt per boot naar het Blanco Oxbow lake. Dit meer verkent u vanaf een open catamaran met peddels. Het is een heerlijke manier om het ontwakende woud vanaf het water mee te maken. Langs de oevers van het meer leeft ondermeer de opmerkelijke hoatzin en Cocha Blanco vormt het leefgebied van een familie van de uiterst zeldzame reuzenotters. Na de lunch kunt u weer de paden van het woud verkennen. Samen met uw gids of als u dat wenst, op eigen gelegenheid. Na het diner is er nog een laatste mogelijkheid om tijdens een avondexcursie te speuren naar kaaimannen en ander wild op de rivieroevers.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Regenwoudexcursies Manu

Ook vandaag maakt u nog weer excursies in het regenwoud rond het Manu Wildlife Center. Het programma van deze dag zal mede bepaald worden door wat u de afgelopen dagen al heeft gezien en gedaan maar ongetwijfeld staat er nog weer een regenwoudwandeling op het programma waarbij de biologische gidsen u zullen inwijden in de wonderen van het regenwoud. Voor liefhebbers is het ook mogelijk deze dag nogmaals de observatietoren te bezoeken.

Dag 5 Terugkeer van Manu naar Puerto Maldonad

Na het ontbijt start de terugreis naar Puerto Maldonado. Daar aangekomen eindigt dit arrangement.

Algemene informatie

Regenwoud excursie naar Manu vanuit het Manu Wildlife Center

 • code PE0013
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Puerto Maldonado

accommodatie
U overnacht in een sfeervolle rustieke jungle lodge op tweepersoonskamer met eigen sanitair.

vervoer
Vanuit Puerto Maldonado reist u per bus en 'stabiele' gemotoriseerde kano's naar de lodge.

reisgezelschap
Individueel. De excursies in de lodge vinden plaats in kleine internationale groep.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Van mei t/m oktober iedere donderdag. Een vierdaagse variant start op maandag. Andere dagen zijn mogelijk tegen een hoge toeslag.


Let op!
Augustus t/m oktober zijn de beste maanden voor de kleilik. In het droge seizoen (juni-september) is er soms niet genoeg water in de rivier voor de drijvende schuilhut en zit u aan de overkant van de rivier. Zowiezo zijn programma-aanpassingen op basis van (weers)omstandigheden mogelijk.
Er is ook een vierdaagse variant maar gezien de geringe meerkosten raden we u sterk de 5-daagse variant aan.


Inbegrepen
 • 4 nachten in de lodge op basis van volpension
 • alle excursies gedurende het verblijf
 • vervoer tussen Puerto Maldonado en de lodge
Niet inbegrepen
 • binnenlandse vluchten van en naar Puerto Maldonado
 • fooien
 • uitgaven van persoonlijke aard
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds