Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Frits en Laura de Reeper - Peru
..een buitengewone mooie, interessante en leuke reis

familie Burgerhof - Peru
We hebben een prachtige reis gehad

Vraag een offerte aan

Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend


  home > Peru > Regenwoud > Manu regenwoud tour

Manu regenwoud tour

Tropische jungletour in optima forma


Met een oppervlakte zo groot als de helft van Nederland is het Manu N.P. in het zuidelijk deel van het Peruaanse Amazonegebied ongetwijfeld een van Zuid-Amerika's boeiendste regenwouden. Door z'n moeilijke bereikbaarheid is Manu lange tijd onaangetast gebleven en heeft het regenwoud nog gezonde populaties grote zoogdieren.
Deze 9-daagse tour vertrekt vanuit Cusco en gaat via de uitlopers van de Andes en het nevelwoud naar het lager gelegen regenwoud. De tocht voert u naar de meren Otorongo en Salvador in het hart van de gereserveerde zone van Manu. Hier maakt u onder leiding van een ervaren gids wandelingen door het woud en een tocht per catamaran op het Salvador meer. Met grote kans komt u allerlei wild tegen. Van verschillende soorten apen tot slangen tot rivierotters en tapirs en zelfs miereneters. Tot slot reist u naar Blanquillo voor een bezoek aan de beroemde klei-lick waar zich 's ochtends soms honderden ara's verzamelen om klei te eten langs de oever van de Alto Madre de Dios rivier.


DIASHOW

Catamarantocht op Cocha Salvador (foto: Arno Luft)

Manu regenwoud tour

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start regenwoudexcursie Manu

's Ochtends heel vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Cusco voor de transfer naar het verzamelpunt. Hier start de fascinerende busreis naar Manu. U reist eerst door prachtig hoogland en u maakt een stop in Paucartambo. Even later nadert de bus de 'rand' van de Andes en vanaf het uitkijkpunt 'Tres Cruces' begint de spectaculaire afdaling van de desolate páramo naar de stomende jungles in het laagland. In totaal reist u vandaag ongeveer 8 uur en u overnacht in de lodge Posado San Pedro.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Rode rotshaantjes en Alto Madre de Dios

Na een eerste nacht vol geluiden staat u 's ochtends weer vroeg op voor een bezoek aan de balzaal van de rode rotshaan. Na dit spektakel staat een ontbijtje klaar en vervolgens reist u door naar Atalaya waar u op de boot stapt naar Manu. U vaart de rest van de dag over de brede Alto Madre de Dios rivier en u overnacht in de Yine Lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 Boottocht over de Río Manu

Als u deze ochtend weer in de boot stapt, zit u al in korte tijd op de Río Manu. In tegenstelling tot de Alto Madre de Dios is dit een traag meanderende modderrivier, omzoomd met dicht regenwoud. U bent nu in de gereserveerde zone van Manu en u heeft de kans om allerlei wild te zien, zoals kaaimannen, capibara's, brulapen en doodshoofdaapjes. 's Middags wordt een wandeling gemaakt door het woud. U overnacht in kleine hutten op een kampeerplaats vlakbij Lake Salvador.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 4 Excursies bij Salvador en Otorongo meer

Het programma van de twee nachten dat u bij Cocha Salvador overnacht, wisselt per groep zodat groepen elkaar zo min mogelijk tegenkomen. U maakt in ieder geval wandeltochten door het woud en langs het Otorongo meer. Hier is ook een grote uitkijktoren gebouwd waarvandaan u kunt speuren naar de reuzenotters en ander wild. Ook maakt u een tocht per catamaran op Cocha Salvador en 's avonds kan er een kaaimanexcursie worden gemaakt. U overnacht weer vlakbij Lake Salvador.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 5 Boottocht over de Río Manu naar Blanquillo

's Ochtends vertrekt u vanaf het kampement per boot richting Blanquillo. U vaart eerst het park uit en dan de Alto Madre de Dios rivier verder stroomafwaarts naar de beroemde klei-lik. U overnacht in Tambo Blanquillo jungle-lodge, vlakbij de klei-lick voor ara's.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 6 Ara's bij de clay-lik van Blanquillo

Vroeg in de ochtend staat u op voor een korte boottocht naar de 'colpa van Blanquillo'. Hier gaat u aan boord van een geblindeerd vlot. Gedurende 3 a 4 uur wacht u op de grote aantallen papegaaien die zich hier verzamelen. Eerst komen kleinere soorten en tot slot de felgekleurde ara's. 's Middags wordt een excursie gemaakt naar het Kamungo meer. U overnacht weer in de Yine Lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 7 Naar de Pantiacolla Lodge

Vandaag reist u terug via Boca Manu naar de Pantiacolla Lodge, gelegen langs de gelijknamige bergreeks. In de Pantiacolla Lodge verblijft u twee nachten.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 8 Excursies vanuit de Pantiacolla Lodge

Vandaag wordt een stevige wandeling gemaakt in de omgeving van de Pantiacolla Lodge. Het gebied is hier veel bergachtiger dan midden in Manu en het woud heeft een heel ander karakter.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 9 Terugreis naar Cusco

Vroeg in de ochtend vaart u terug naar Atalaya waar u aan boord stapt van de bus die u over een spectaculaire bergweg terugbrengt naar Cusco.

Algemene informatie

Excursie naar Peru's mooiste en meest dierenrijke regenwoud.

 • code PE0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 9 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 1
 • startpunt Cusco

accommodatie
U overnacht tijdens dit arrangement in eenvoudige jungle lodges

vervoer
Het vervoer per bus en boot (evt. vliegtuig) is bij de reissom inbegrepen.

reisgezelschap
Internationale groep. Privé excursies zijn ook mogelijk.

maximaal 14 deelnemers

niveau
Qua fysieke inspanning is dit arrangement niet zwaar. De warme/vochtige condities en het 'primitieve' verblijf maken de Manu excursie wel tot een intensieve beleving.

reisperiode
De beste reistijd voor een bezoek aan het Manu NP is tussen mei en september, maar kan het hele jaar door worden bezocht. De vaste vertrekdag van dit arrangement is op woensdag.Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
 • excursies volgens programma
 • maaltijden op basis van volpension
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • fooien
 • excursies
 • entree Manu reserved zone $ 50
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds