Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Regenwoud > Heath River en Sandoval Lake

Heath River en Sandoval Lake

Een korte en zeer diverse regenwoudtocht in Peru


Heath River Wildlife Center en de Sandoval Lake Lodge zijn beide sfeervolle wildernislodges. Het Heath River Wildlife Center ligt op de grens van Peru en Bolivia in het Pampas de Heath natuurgebied en de Sandoval Lake Lodge ligt aan het schitterende Lago Sandoval. Dit arrangement bezoekt beide lodges. Bijzonder aan deze combinatie van lodges is dat u enkele totaal verschillende ecosystemen meemaakt maar ook de excursies die vanuit de lodges gemaakt worden verschillen van karakter. Bij Heath River bezoekt u een ara klei-lik, u maakt een boottocht over het kleine Lago Moita en u wandelt naar de Pampas del Heath; een savanne die grenst aan het regenwoud en zich uitstrekt tot ver in Bolivia. Doordat de lodge klein is, en ver verwijderd van de andere toeristische lodges, is een intieme en intense regenwouderervaring hier gegarandeerd. Na Heath River gaat u naar Sandoval Lake. Hier verblijft u in een wat grotere lodge. Het prachtige meer staat garant voor boeiende watersafari's waarbij u talloze tropische vogelsoorten, apen, kaaimannen en wellicht ook reuzenotters kunt spotten.


DIASHOW

Tapir in Laguna Moita (foto: Arno Luft)

Heath River en Sandoval Lake

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar het Heath River Wildlife Center

's Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en vliegt u van Cusco naar Puerto Maldonado. Bij aankomst in Puerto Maldonado wordt u opgewacht voor de transfer naar het haventje. Dan volgt eerst een 3 uur durende tocht over de Alto Madre de Dios rivier en vervolgens een ca. 1,5 uur durende tocht over de veel smallere Heath River die de grens vormt tussen Peru en Bolivia. Zodra u de Heath River opvaart start het echte regenwoud avontuur. U bevindt zich hier in een zeer afgelegen gebied dat rijk is aan in het wild levende dieren.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Excursies Heath River

In alle vroegte reist u naar de kleilik die is gelegen langs de Heath River. Hier bekijkt u vanuit een geblindeerde drijvende schuilhut hoe honderden papegaaitjes en ara's zich verzamelen om klei uit de oever te knabbelen. De kakofonie van kleur en geluid is een van de meest spectaculaire wildlife-ervaringen van het regenwoud.
's Middags maakt u een wandeling naar de Pampas del Heath. Dit zijn de grootste natuurlijke savannen van het Amazonegebied. De overgang van het dichte regenwoud naar het open savannelandschap vormt een landschappelijk bijzonder contrast. Het einddoel van de tocht is een platform in een boom dat uitzicht biedt over de savannen. En vaak vliegen, terwijl de zon ondergaat, groepen blauwgele ara's luid krijsend vanuit het regenwoud over de pampa's naar hun nestbomen verderop. Een onvergetelijk gezicht.
Overnachting: lodge op basis van volpension + excursies

Dag 3 Excursies Heath River

In de ochtend maakt u een wandeling door het woud waarbij de lokale gids uitleg geeft over de medicinale werking van verschillende planten die u onderweg tegenkomt. Natuurlijk wordt er ook weer gespeurd naar de dieren van het woud. Enkele malen per maand worden in dit gebied wilde katten zoals ocelots, poema's en de illustere jaguar door toeristen gespot waarmee het één van de beste plekken is die wij kennen voor het spotten van wilde katten.
In de middag wordt een excursie gemaakt naar Laguna Moita. Dit is een oxbow-lake; een afgesloten meander van de Heath River. De oevers van dit meer herbergen een rijke vogelwereld en aan het einde van de middag komen soms tapirs baden in het meer.
Overnachting: lodge op basis van volpension + excursies

Dag 4 Naar Sandoval Lake Lodge

Vandaag reist u over de Alto Madre de Dios van Heath naar de Sandoval Lake Lodge. Daarbij speurt u onderweg naar dierenleven op de oever. Groepjes capibara's ('s werelds grootste knaagdieren) worden hier regelmatig gezien. Na aankomst bij de aanlegplaats dient u nog ongeveer 3 kilometer naar het Sandoval meer te lopen. Daar stapt u aan boord van een peddelkano die u in ongeveer 30 minuten over het schitterende meer naar de lodge brengt.
Overnachting: lodge op basis van volpension + excursies

Dag 5 Regenwoudexcursies op en rond Lago Sandoval

Vroeg in de ochtend wordt u gewekt voor een boottocht over het meer. Tijdens de boottocht maakt u de zonsopgang mee en natuurlijk wordt er weer gespeurd naar de reuzenotters in het meer. Na deze heerlijke start van de ochtend wacht het ontbijt. Vervolgens maakt u een wandeling door het bos naar enkele gigantische brasil nut trees (paranootbomen) waarbij u uitleg krijgt over het oogsten en openen van de 'zaadbommen' van deze woudreuzen. Na de lunch als de hitte van de dag weer over z'n hoogtepunt heen is gaat u nogmaals het meer op voor een verkenning van de oostkant van het meer. Hier leven 5 soorten apen waaronder brulapen, doodshoofdaapjes, bruine kapucijnapen en tamarins. Na het diner bestaat er nog de mogelijkheid een nachtexcursie te maken om kaaimannen te spotten maar wellicht heeft u ook al zoveel indrukken opgedaan dat u liever in de lodge blijft om na te genieten van de ervaringen van een schitterende en intensieve dag in het regenwoud.
Overnachting: lodge op basis van volpension + excursies

Dag 6 Terugkeer naar Puerto Maldonado

Na het ontbijt wordt u per kano teruggebracht naar Puerto Maldonado waar dit arrangement eindigt.

Algemene informatie

Regenwoud en pampa excursies vanuit het Heath River Wildlife Center.

 • code PE0020
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 6 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt Cusco

accommodatie
U overnacht in sfeervolle rustieke junglelodges in een tweepersoonskamer met eigen sanitair.

vervoer
Vervoer vanuit Puerto Maldonado vindt plaats per 'stabiele' gemotoriseerde kano.

reisgezelschap
Individueel. De excursies in de lodge vinden plaats in kleine internationale groepen.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Om de Sandoval Lake Lodge te kunnen bereiken dient u een wandeling van 3 kilometer te maken over een ongelijk pad wat bij regen modderig kan zijn.

reisperiode
De beste reistijd is van mei tot oktober. Vertrekdagen zijn maandag en donderdag. Bij vertrek op een andere dag geldt een toeslag.


Let op!
Augustus t/m oktober zijn de beste maanden voor de kleilik. Sowieso zijn programma-aanpassingen op basis van (weers)omstandigheden mogelijk.
Dit programma kan ook in 5 dagen en desgewenst zijn talloze varianten mogelijk.


Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van volpension en inclusief excursies
 • entree nationaal park
 • vervoer volgens programma
Niet inbegrepen
 • vluchten van en naar Puerto Maldonado
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • persoonlijke verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds