Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Regenwoud > Birdwatching Safari Manu

Birdwatching Safari Manu


Net als bij de Bio Trip Manu bezoekt u bij deze vogelexcursie trip niet alleen het regenwoud. Op dag één rijdt u van de bleke puna met besneeuwde bergtoppen aan de horizon langzaam de Andes naar beneden het nevelwoud in. Hier staan twee overnachtingen gepland en is het spotten van de rotshaan de voornaamste activiteit. Vervolgens daalt u door het nevelwoud verder af en vaart u over de rivier diep het tropische laaglandregenwoud in naar de Amazonia Lodge. Hier verblijft u ook twee nachten en naast toekans en ijsvogels zullen hier veel kolibries te zien zijn. De birdwachting trip wordt afgesloten met drie nachten in Manu Wildlife Centre waar u prachtige natuurexcursies maakt in één van Zuid-Amerika's mooiste regenwoudgebieden.


programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Cusco naar de Cock-of-the-Rock Lodge

's Ochtends heel vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Cusco voor de transfer naar de Cock-of-the-Rock Lodge in het nevelwoud aan de randen van het Manu N.P. U reist eerst door prachtig hoogland en u maakt een stop in Paucartambo. Even later nadert de bus de 'rand' van de Andes en vanaf het uitkijkpunt 'Tres Cruces' begint de spectaculaire afdaling van de desolate páramo naar de stomende jungles in het laagland. In totaal reist u vandaag ongeveer 8 uur. Bij aankomst in de namiddag is gelijk een uitstekend moment om een poging te wagen de rotshaan te spotten die met wat geluk zijn bijzondere baltsgedrag laat zien.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Excursies bij Cock-of-the-Rock Lodge

Opnieuw een kans op de rotshaan zijn balts te zien uitvoeren. Er wordt vroeg opgestaan en naar een observatieplatform getogen om de bijzondere vogel te spotten. Na het ontbijt volgen nog optionele wildlife spotting trips om meer te zien van het nevelwoud.

Dag 3 Van het nevelwoud naar het Amazone laagland

Vandaag vervolgt u uw reis met de bus naar het tropisch laaglandregenwoud. In het dorpje Atalaya (650 meter hoogte) stapt u aan boord van een gemotoriseerde kano. Na zo’n twee uur varen komt u bij de eenvoudige maar comfortabele Amazonia Lodge, waar u twee nachten verblijft. Hier begint het tropische laaglandregenwoud. Er leven hier veel vogels zoals toekans, ijsvogels en kolibries, maar ook vele soorten vlinders.

Dag 4 Excursies bij Amazonia Lodge

In de vroege ochtend wordt er gestart met vogelen op verschillende habitatten zoals het bamboebos, het moeraslandschap en iin de heuvels. Er zitten hier verschillende soorten kolibries: Golden tailed sapphire, Sapphire Spangle Emerald, Rufus Crested Coquette en Violet Headed Hummingbird, en vele anderen. Een goede spot om wat af de lijst af te strepen!

Dag 5 Naar het Manu Wildlife Center

's Ochtends vroeg maakt u nog een korte wandeling en vervolgens start de ongeveer 6 uur durende boottocht naar het Manu Wildlife Center. Onderweg passeert u de monding van de Manu rivier en maakt daar een stop in de junglenederzetting Boca Manu. 's Middags na aankomst maakt u een eerste wandeling door het regenwoud. Tijdens de wandeling zijn er goede kansen om één of enkele van de 12 verschillende apensoorten te zien die in dit gebied voorkomen.

Dag 6 Regenwoudexcursies Manu

In alle vroegte staat u op voor een bezoek aan de spectaculaire papegaai-lick van Blanquillo langs de Alto Madre de Dios rivier. U bekijkt de ara's vanuit een drijvende schuilhut die uitstekend zicht biedt op de papegaaien. Eerst komen honderden kleinere papegaaiensoorten en dan ongeveer een uur later 'landen' de grote groenvleugelara's voor hun maaltje klei.
's Middags wordt weer besteed aan een wandeling door het woud. Deze eindigt op een 34 meter hoge uitkijktoren vanwaar u het avondschemer 'spitsuur van het regenwoud' meemaakt. Als de zon is ondergegaan kunt u teruggaan naar de lodge of -voor liefhebbers- een iets meer dan een uur durende wandeling door het nachtelijke woud maken naar een grote zoutlick waar u met een beetje geluk tapirs en andere 's nachts actieve zoogdieren kunt waarnemen.

Dag 7 Regenwoudexcursies Manu

Ook vandaag is het weer vroeg opstaan. U vertrekt per boot naar het Blanco Oxbow lake. Dit meer verkent u vanaf een open catamaran met peddels. Het is een heerlijke manier om het ontwakende woud vanaf het water mee te maken. Langs de oevers van het meer leeft ondermeer de opmerkelijke hoatzin en Cocha Blanco vormt het leefgebied van een familie van de uiterst zeldzame reuzenotters. Na de lunch kunt u weer de paden van het woud verkennen. Samen met uw gids of als u dat wenst, op eigen gelegenheid. Na het diner is er nog een laatste mogelijkheid om tijdens een avondexcursie te speuren naar kaaimannen en ander wild op de rivieroevers.

Dag 8 Terugkeer van Manu naar Puerto Maldonado

Na het ontbijt start de terugreis naar Puerto Maldonado. Daar aangekomen eindigt dit arrangement.

Algemene informatie

Bijzondere natuurexcursie van de hoge Andes afdalend door het nevelwoud naar het regenwoud

 • code PE0049
 • reissom op aanvraag
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Cusco
 • eindpunt Puerto Maldonado

accommodatie
U overnacht tijdens deze tocht in junglelodges in tweepersoonskamers met eigen sanitair

vervoer
Al het vervoer vanaf de start in Cusco tot aankomst in Puerto Maldonado (met bus en boot) is inbegrepen

reisgezelschap
Internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Iedere zaterdag van april t/m oktober. Andere dagen en afwijkende programma's zijn mogelijk tegen een toeslag.


Let op!
Regenwoudprogramma's zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen, afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden. Het programma (of de volgorde hiervan) kan daarom afwijken van de hier vermelde invulling.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van volpension
 • alle excursies gedurende het verblijf
 • al het vervoer volgens programma
 • bagagelimiet van 10 kg per persoon
Niet inbegrepen
 • binnenlandse vluchten
 • fooien
 • uitgaven van persoonlijke aard
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds