Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Regenwoud > Luxe Amazone Cruise

Luxe Amazone Cruise

Luxe cruise in Peruaanse Amazone met Aqua Expedition


Het meest ondoordringbare gebied in Peru is het Amazone regenwoud in het noorden van het land. De Amazone is het grootste regenwoud op aarde en beslaat 9 landen; ongeveer 10% ervan ligt in Peru. Wilt u dit spectaculaire gebied op comfortabele wijze verkennen, dan is de cruise met de Aria Amazon de perfecte manier. U kunt een 4-, 5- of 8-daagse cruise maken over o.a. de beroemde Amazone rivier, waarbij u kennis maakt met de flora en fauna en de lokale bevolking. Het zogenaamde "hoogwaterseizoen" loopt van november t/m mei en van juni t/m oktober is het "laagwaterseizoen". Tijdens deze seizoenen verschillen de excursies. Zo kunt u tijdens het hoogwaterseizoen meerdere kleine rivieren bevaren, terwijl u buiten dit seizoen juist weer verder de jungle in kunt wandelen. Beide seizoenen hebben hun charmes en deze cruise door de Peruaanse Amazone is dan ook het hele jaar door goed te maken.


DIASHOW

Cruise met de comfortabele MV Aria

Luxe Amazone Cruise

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Amazone cruise

Deze luxe cruise over de Amazone start bij aankomst in Iquitos, waar u op het vliegveld wordt opgehaald voor de transfer naar de haven. Hier ligt de M/V Aria op u te wachten. Na de check-in en de kennismaking met de kapitein en de bemanning, start de cruise. Onder het genot van de zonsondergang over de Amazone kunt u genieten van een heerlijk diner. Chef-kok Pedro Miguel Schiaffino is tevens de eigenaar van restaurant Malabar, een van de toprestaurants in Lima.
Overnachting: suite op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 2 Naar de Yarapa rivier en Nauta Caño

U vaart vandaag naar de Yarapa rivier. Houd uw verrekijker gereed, want onderweg heeft u kans om sterns, wielewaals, merels, moerasbuizerds, apen en luiaards te spotten. Bij het Lago Moringo kunt u uw geluk beproeven en gaan vissen op piranha's. Als de zon onder is, gaat u op zoek naar kaaimannen, kikkers en andere dieren van de nacht. Ook de sterrenhemel is indrukwekkend!
Overnachting: suite op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 3 Marañon rivier, junglewandeling, Yanayacu

Het is aan te raden om vandaag vroeg op te staan, zodat u kunt genieten van de zonsopkomst en de Amazone ziet en hoort ontwaken. Na het ontbijt gaat u van boord voor een wandeling door de jungle. De gids geeft uitleg over planten die voor medische doeleinden gebruikt worden en over de diverse soorten regenwoud. In de middag kunt u gaan zwemmen, kanoën of kajakken. Tijdens de schemering komen de grijze en roze rivierdolfijnen tevoorschijn, een zeer bijzonder spektakel! De lokale inwoners geloven dat deze dolfijnen tijdens feesten veranderen in mensen om de knappe mannen en vrouwen van het dorp te veroveren.
Overnachting: suite op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 4 Centro de Rescate del Manatí, einde cruise

In de vroege ochtend bezoekt u de markt van Nauta en kunt u een blik werpen op het tropische fruit en de zopas gevangen vis. Hierna keert u terug naar de Aria voor het ontbijt. Bijzonder is het Centro de Rescate del Manatí, een soort 'weeshuis' voor zeekoeien. De dieren worden hier verzorgd voordat ze weer in de vrije natuur worden losgelaten. Onderweg naar de luchthaven van Iquitos bezoekt u nog de handwerksmarkt van San Juan. U krijgt een lunchbox mee voor onderweg. Na de lunch reist u over land terug naar het vliegveld van Iquitos waar deze bijzondere cruise teneinde komt.

Algemene informatie

Luxe cruise door de Peruaanse deel van het Amazonewoud vanuit Iquitos.

 • code PE0038
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1
 • comfort 4
 • startpunt Iquitos

accommodatie
U verblijft tijdens deze cruise in een suite aan boord van de Aria Amazon, een luxe cruiseboot.

vervoer
Het vervoer tussen de luchthaven in Iquitos en de M/V Aria is inbegrepen.

reisgezelschap
Internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze cruise is het hele jaar door te maken. Het jaar is verdeeld in een hoogwaterseizoen (november - mei) en een laagwaterseizoen (juni - oktober). De beschreven cruise is het programma van november t/m mei.


Let op!
Naast deze 4-daagse cruise is het ook mogelijk een 5- of een 8-daagse boottocht te maken. De 4-daagse start op vrijdag, waarbij u op maandag over land terugreist naar Iquitos. De 5-daagse tocht start met een rit over land (maandag) en u vaart terug naar Iquitos, waar u op vrijdag aankomt. De 8-daagse cruise start op vrijdag.
Het programma van de Amazonecruises is te allen tijde onder voorbehoud.


Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • excursies volgens programma
 • drankjes (m.u.v. enkele alcoholische dranken)
 • vervoer van/naar cruiseboot
 • entree Pacaya Samiria
Niet inbegrepen
 • vluchten Lima - Iquitos v.v.
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds