Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Overige bouwstenen > Culturen van Noord-Peru reis

Culturen van Noord-Peru reis

Peru is meer dan alleen inca's


Bijna alle toeristen die Peru bezoeken maken een ronde door het zuiden van Peru. En dat is ook niet zo verwonderlijk als je ziet wat je in drie weken Zuid-Peru allemaal kunt doen. Voor degenen die liever de massa's een beetje mijden, geïnteresseerd zijn in bijzondere culturen en graag op zoek gaan naar een wat oorspronkelijker deel van Peru is deze reis naar Noord-Peru op het lijf geschreven. Vanuit Cajamarca, Chiclayo en Huanchaco bezoekt u culturele overblijfselen van de Inca- en de Mochecultuur.


DIASHOW

Caballito in Huanchaco (foto: Arno Luft)

Culturen van Noord-Peru reis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Vlucht van Lima naar Cajamarca

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de vlucht van Lima naar Cajamarca. U wordt hier opgewacht en naar het hotel in het centrum gebracht waar u de komende dagen verblijft. De middag zou u bijvoorbeeld kunnen gebruiken om het koloniale stadscentrum van Cajarmarca met z'n vele fraaie barokkerken te bezoeken (vooral de Iglesia Belén en de kathedraal springen er uit). Een andere attractie is het Cuarto del Rescate, de plaats waar de Incavorst Atahualpa door de Spanjaarden gevangen werd gehouden.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 2 Excursie Ventanillas de Otuzco en Baños del Inca

Het eerste reisdoel van deze dag is de precolumbiaanse begraafplaats 'Ventanillas de Otuzco'. Na het bezoek aan deze dodenstad reist u naar het nabijgelegen thermale baden complex 'Baños del Inca'. Deze danken hun naam aan het feit dat de Incavorst Atahualpa hier het bericht kreeg dat de conquistadors in Cajamarca een ontmoeting met hem wilden. U krijgt ruim de tijd om in de baden te verblijven en reist dan terug naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 3 Excursie naar Cumbe Mayo

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor een excursie naar Cumbe Mayo. Een landschappelijk zeer fraai gebied met pilaarrotsen en bekend om z'n mooie wandelmogelijkheden. U kunt hier, afhankelijk van uw eigen wensen, een wandeling maken van een paar uur of alleen een paar mooie uitzichtpunten bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 4 Van Cajamarca naar Chiclayo

Vandaag reist u van Cajamarca naar Chiclayo. U wordt bij het hotel opgehaald voor de transfer naar Chiclayo in het kustgebied. Dit is een spectaculaire (ongeveer 6 uur durende) rit die u de verschillende landschappen van het groene bergland rond Cajamarca tot de droge woestijn rond Chiclayo toont. Na aankomst kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Excursie Sipan en het Tumbes Reales museum

De bouwkunst van de Inca's is vermoedelijk Peru's bekendste culturele attractie maar voor de Inca's waren er vele culturen in Peru die fantastische bouwwerken en kunstvoorwerpen hebben nagelaten. Tot de mooiste kunstschatten behoren ongetwijfeld de bij Sipan opgegraven kunstschatten van de Mochecultuur. U bezoekt eerst het nagebouwde graf van de heer van Sipan op zijn oorspronkelijk locatie en gaat vervolgens naar het fantastische Tumbas Reales de Sipan museum in Lambayeque. Aan het einde van de dag keert u terug naar Chiclayo.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Transfer van Chiclayo naar Huanchaco

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar het kustplaatsje Huanchaco. U verblijft hier in een hotel langs de kust. Huanchaco is een gezellig kustplaatsje en de thuisbasis voor een van de grootste vloten van de traditionele rieten vissersboten 'Caballitos de Totora'. Na aankomst heeft u de rest van de dag vrij om relaxed het stadje te verkennen en de stoere vissers op hun caballitos te zien binnenvaren.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Excursie Chan Chan en de Moche tempels

Zoals u eergisteren al heeft gezien maakten de Moche eigenlijk al hun gebouwen van adobe. Een bouwstijl de de tand des tijds minder goed doorstaat dan de stenen constructies van veel andere culturen. Toch zijn er in het kustgebied rond de stad Trujillo verschillende ruïnes overgebleven die een bezoek meer dan waard zijn. Vandaag bezoekt u de immense necropolis van Chan Chan en een aantal andere tempels zoals Huaca del Sol, Huaca Esmeralda en Huaca Arco Iris.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Per bus naar Lima

U wordt 's ochtends naar het busstation gebracht en van daar maakt u per openbare bus de 8 uur durende rit naar Lima. Ook daar wordt u weer op het busstation opgewacht voor de transfer naar het hotel. Na aankomst in uw hotel eindigt dit arrangement.

Algemene informatie

Avontuurlijke cultuurexcursie door onontdekt Noord-Peru.

 • code PE0015
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Lima

accommodatie
Overnachtingen in goede middenklasse hotels.

vervoer
U maakt een binnenlandse vlucht en een lange reis per openbare bus. De overige transfers zijn op privé basis.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Dit arrangement kan het hele jaar door, maar de beste reistijd is van mei t/m oktober.Inbegrepen
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • excursies volgens programma
 • 1 binnenlandse vlucht
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • entrees
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds