Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Overige bouwstenen > Huaraz en de Cordillera Blanca

Huaraz en de Cordillera Blanca


Huaraz is het grootste stadje gelegen in de Callejon de Huaylas, de vruchtbare vallei ten westen van Peru's hoogste bergketen, de Cordillera Blanca. Huaraz is een startpunt voor allerlei trektochten, wandelingen en klimexpedities in de Cordillera Blanca en de verder naar het zuiden gelegen Cordillera Huayhuash. Houdt u wel van mooie besneeuwde bergtoppen maar wilt u geen zware wandelingen maken dan is het wellicht goed te weten dat vanuit Huaraz ook dagelijks excursies worden georganiseerd naar prachtige locaties zoals de meren van Llanganuco, de gletsjer van de Pastoruri en de Huari ruïnes van Chavín de Huantar. Tijdens dit arrangement reserveren wij voor u een sfeervol hotel in Huaraz en kunt u verder uw eigen plan trekken.


DIASHOW

Huaraz tussen de bergen (foto: Arno Luft)

Huaraz en de Cordillera Blanca

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Vertrek vanuit Lima per nachtbus naar Huaraz

Dit arrangement start met een rit per nachtbus van Lima naar Huaraz in het hart van de Cordillera Blanca. U vertrekt in de avond en komt de volgende ochtend in Huaraz aan.
Overnachting: nachtbus

Dag 2 Aankomst Huaraz

Vanuit de bus kunt u waarschijnlijk nog net zien hoe de eerste zonnestralen machtige sneeuwtoppen van de Cordillera Blanca raken. U wordt opgewacht op het busstation en naar hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. U kunt uitrusten voor een goede acclimatisatie of wellicht een wandeling in de omgeving maken als u al geacclimatiseerd bent voor u in Huaraz aankomt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Optionele excursies vanuit Huaraz

De mogelijkheden voor dagexcursies vanuit Huaraz zijn heel groot. Een populaire tocht is de dagexcursie naar de prachtige helderblauwe meren van Llanganuco. Deze worden geflankeerd door een aantal imposante zesduizenders zoals de Chopicalqui, de Huandoy en natuurlijk de Huascaran die met 6768 meter hoogte de hoogste berg is van heel Peru. Wilt u wandelen dan is de wandeling naar het op 4200 meter hoogte gelegen Laguna Churup een aanrader.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Optionele excursies vanuit Huaraz

Wilt u ook nog wat van de cultuur van noord Peru zien dan zou u deze dag een excursie kunnen maken naar de ondergrondse tempels van Chavín de Huantar die zijn gebouwd door het Huari volk, een van de belangrijkste culturen van Zuid-Amerika. De busrit naar Chavín de Huantar is overigens ook in landschappelijk opzicht een prachtige tocht. Een andere optie is het bezoek aan de gletsjer van de Pastoruri. Zonder noemenswaardige inspanning komt u hier op een hoogte van 4900 meter (hoger dan de Mont Blanc!). Een goede acclimatisatie is hiervoor echter wel van belang!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Terugkeer naar Lima

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht voor de reis terug naar Lima. Daar aangekomen eindigt dit arrangement

Algemene informatie

Programma met optionele wandelingen en excursies in Peru's grootste en hoogste berggebied.

 • code PE0014
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Lima

prijstoelichting
Maatwerkreis Huaraz en de Cordillera Blanca, Programma met optionele wandelingen en excursies in Peru's grootste en hoogste berggebied.

vervoer
U maakt de reizen tussen Lima en Huaraz in redelijk comfortabele lijnbussen.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het basisprogramma is eenvoudig, maar er zijn talloze pittige wandelingen mogelijk.

reisperiode
De beste reistijd voor dit arrangement is van mei t/m oktober.


Let op!
Het programma kan ook korter, maar in verband met de vele mogelijkheden ter plaatse en de reisafstand vanaf Lima raden we toch minimaal aan om 3 nachten in Huaraz te verblijven.


Inbegrepen
 • 3 overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • busreizen Lima - Huaraz v.v.
 • transfers van en naar het busstation in Huaraz
Niet inbegrepen
 • optionele excursies vanuit Huaraz
 • entrees
 • overige maaltijden
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds