Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Peru > Overige bouwstenen > Excursie naar de Colca Canyon

Excursie naar de Colca Canyon


Ten noorden van Arequipa in een ruig bergland heeft de Río Colca een immense kloof uitgeslepen in de vulkanische gesteenten van de Andes. Deze beroemde Colca Canyon wordt wel eens de diepste kloof ter wereld genoemd. Of hij dat ook werkelijk is kunnen we niet staven, wat we wel weten is dat het landschap in en rond de Canyon geweldig mooi is. De kloof loopt vanaf het op 3600 meter hoogte gelegen dorpje Chivay in westelijke richting naar Cabanaconde. De kloof is plaatselijk 1300 meter diep en tel je het verschil van de nabijgelegen top van de 6025 hoge vulkaan Hualca Hualca tot de bodem van de kloof dan is het verval over een relatief korte afstand 3825 meter.
Het spreekt vanzelf dat een dergelijk imposant bergland uitnodigt tot mooie wandelingen maar de Colca Canyon heeft meer attracties. Er liggen verschillende kleine dorpjes in de kloof bewoond door twee indianengroepen, de Collaguas en de Cabanas, rond de canyon liggen meerdere vulkanen die met enige regelmaat activiteit vertonen en in de kloof is vermoedelijk de beste plek van heel Zuid-Amerika om Andescondors in het wild van dichtbij te bekijken.


DIASHOW

Het terrassenlandschap van de Colca Canyon (foto: Arno Luft)

Excursie naar de Colca Canyon

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Arequipa naar de Colca Vallei

Vanuit Arequipa vertrekt u voor de ongeveer 6 uur durende tocht van Arequipa naar de Colca Canyon. Tijdens deze rit komt u door het Reserva Nacional Pampa Cañahuas; een reservaat waar vele vicuña's leven. De Abra Patapampa is het hoogste punt van deze tocht; een pas van maar liefst 4910 meter hoog (hoger dan de top van de Mont Blanc!). Hierna daalt u af naar het dorpje Coporaque waar u overnacht. In de middag kunt u optioneel een wandeling maken naar de graftombes van Yuraq Qaqa.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Excursies in de Colca Canyon

Het wordt vroeg opstaan vandaag voor de excursie door de Colca Canyon naar Cruz del Condor. Onderweg maakt u enkele stops bij prachtige uitzichtspunten en rijdt u door kleine dorpen, voordat u bij Cruz del Condor aankomt. Dit is zonder twijfel de beste plek in heel Zuid-Amerika om Andescondors in het wild te zien. Het is er - zeker in het hoogseizoen - soms flink druk maar het blijft een buitengewoon spectaculair gezicht om deze vogels met een spanwijdte tot wel 3,60 meter op soms enkele meters afstand langs te zien zweven. Na deze spectaculaire stop maakt u een wandeling door de Colca Canyon en bezoekt u de bijzondere kerk van Lari, voordat u terugrijdt naar uw accommodatie. Deze dag wordt ontspannen afgesloten met een bezoek aan de thermale baden van La Calera.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van de Colca Vallei naar Puno

De ochtend kunt u nog naar eigen inzicht besteden in Coporaque. Zo is het mogelijk een optionele mountainbike-tocht te maken. In de middag verlaat u de Colca Canyon en rijdt u in ongeveer 5,5 uur naar Puno. Deze stad is gelegen op 3700 meter hoogte aan de oever van het Titicacameer. Hier eindigt dit arrangement naar de Colca Canyon.


Accommodaties in deze reis


La Casa de Mama Yacchi - Coporaque

Aan de rand van het dorp Coporaque in de Colca Vallei ligt La Casa de Mama Yacchi, een lodge omringd door terrassen en bergen. Tijdens ontbijt, lunch of diner gaat u genieten van een heerlijk buffet én het schitterende uitzicht over de vallei! Vanuit deze lodge is de Colca Canyon met het beroemde Cruz del Sur goed te bereiken. En na een dag vol activiteiten strijkt u 's avonds neer in de lounge bij de open haard. Een verblijf in La Casa de Mama Yacchi is puur genieten van uw verblijf in de vallei.

La Casa de Mama Yacchi is door 98 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,44 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Schitterende landschappen, condors, vulkanisme en indianencultuur.

 • code PE0007
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Arequipa

prijstoelichting
In plaats van in Chivay/Coporaque kunt u ook in de fraaie Colca Lodge overnachten, midden in de canyon. Prijs hiervoor is op aanvraag.

accommodatie
Overnachting in een net middenklassehotel in Coporaque in de Colca Canyon.

vervoer
Het vervoer van Arequipa naar de Canyon vindt plaats per seat-in toeristenbus. De tour start in Arequipa en eindigt in Puno.

reisgezelschap
In een internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reisperiode voor dit arrangement is van april t/m november


Let op!
Het programma start in Arequipa en eindigt in Puno. Het is ook mogelijk om terug naar Arequipa te keren of om vanuit de Colca Canyon per privé transfer (tegen een toeslag) naar Cusco te reizen.


Inbegrepen
 • vervoer van Arequipa naar de Colca Canyon v.v.
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • bezoek aan Cruz del Condor
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds