Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Panama > Rondreizen > Rondreis Panama Highlights

Rondreis Panama Highlights

Selfdrive over de Panamese Interamericana


Panama in uw eigen tempo verkennen? Dan is deze selfdrive de perfecte reis voor u! In ruim twee weken bezoekt u per huurauto de highlights van Panama en bepaalt u zelf op welke plaatsen u onderweg wilt stoppen. Tijdens deze reis maakt u kennis met lokale indianenstammen, kunt u zich uitleven in de wouden van Boquete en tot slot kunt u alle indrukken op u laten inwerken tijdens een ontspannen verblijf aan de witte stranden van Bocas del Toro.


DIASHOW

Kleurrijk Bocas del Toro

Rondreis Panama Highlights

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Panama

Deze reis start na aankomst op de luchthaven van Panama City. Hier wordt u opgehaald en naar uw accommodatie in de stad gebracht voor de eerste overnachting in Panama.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Treinreis naar Colón en door naar Puerto Lindo

Vroeg in de ochtend (rond 06.15 uur) wordt u opgehaald en naar het station in Corozal gebracht waar u aan boord stapt van de trein die voor een deel langs het Panamakanaal voert. Gedurende een uur reist u met name door het regenwoud en op diverse momenten in de route heeft u uitzicht op het beroemde Panamakanaal. Aangekomen in Colón wordt u naar de accommodatie in Puerto Lindo gebracht, waar u de komende nachten verblijft. Tijdens de rit proeft u al de Caribische sfeer van dit deel van Panama.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag Puerto Lindo

Deze dag is ter vrije besteding en u zou bijvoorbeeld het Portobelo Nationaal Park kunnen bezoeken, waar u verschillende dieren kunt zien zoals apen, luiaards, verschillende soorten vogels en vlinders. Ook kunt u een bezoek brengen aan het fort van Portobelo. Vroeger was Portobelo een belangrijke stad voor de handel van o.a. goud. Tegenwoordig leven de inwoners voornamelijk van de visserij, het verbouwen van gewassen en veehouderij.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Via Panama City naar El Valle de Antón

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Panama City. Daar wordt u afgezet bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf, waar u de huurauto in ontvangst neemt. Vervolgens verlaat u via de Puente de las Americas Panama City en rijdt u over de Interamericana richting El Valle de Antón. Dit dorpje is gesitueerd in de uitlopers van de Cordillera Central in een uitgedoofde vulkaankrater. Het milde en vochtige klimaat en de vulkanische bodem maken El Valle tot een zeer aangename plaats en natuurgebied. Zondag is dè marktdag en komen veel Ngöbe-Buglé handelaren naar El Valle om hun waren te verkopen. In de omgeving zijn diverse wandelroutes waaronder die naar de Mocho watervallen en de warmwaterbronnen. (ca. 126 kilometer, ongeveer 2 uur rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Vrije dag El Valle de Antón

El Valle de Antón ligt in een prachtig natuurgebied waar diverse routes zijn uitgezet. Op deze vrije dag kunt naar de watervallen van Chorro de las Mozas of van Chorro El Macho wandelen. Tevens is het mogelijk om vanuit El Valle de Antón bijvoorbeeld een tocht te paard of een canopytour door de kroonlaag van het nevelwoud te maken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Naar Pedasí

Van El Valle de Antón rijdt u vandaag naar Pedasí, gelegen op het Azuero schiereiland. Dit schiereiland staat bekend om zijn folklore en rijke geschiedenis en in dit gedeelte van Panama zijn de invloeden van de Spaans koloniale tijd nog het meest zichtbaar. Vanaf Divisa volgt u de Carretera Nacional naar uw bestemming. Na aankomst neemt u uw intrek in Guesthouse Casa de Campo, gelegen aan de rand van Pedasí. (ca. 257 kilometer, ongeveer 5 uur rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vrije dag Pedasí

In de omgeving van Pedasí is van alles te zien en te doen. Een aanrader is een bezoek aan Isla Iguana, op ongeveer 45 minuten per boot vanaf Playa El Arenal. Dit onbewoonde eiland is omgeven door een koraalrif en daarom een goede plek om te gaan snorkelen. Op het eiland zelf leven naast talloze vogels waaronder de fregatvogel, ook leguanen en schildpadden. Van juni tot november worden in de wateren rondom Isla Iguana ook bultrugwalvissen gespot.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar Las Lajas

U verlaat vandaag het schiereiland van Azuero en eenmaal terug op de Interamericana rijdt u in westelijke richting naar Las Lajas. In de heuvels die dit dorpje omgeven ligt Finca Buenavista, een fijne accommodatie waar u de komende dagen verblijft. (ca. 230 km, ongeveer 2,5 uur reistijd)
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag Las Lajas

Vanuit Las Lajas heeft u verschillende mogelijkheden om deze vrije dag in te vullen. U kunt de dag doorbrengen aan het lange uitgestrekte strand van Playa las Lajas of u kunt de nabij gelegen mangroven per boot te bezoeken. Het maken van een koffietour behoort ook tot de mogelijkheden, de eigenaar van Finca Buena Vista informeert u graag over de mogelijkheden.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Van Las Lajas naar Boquete

Boquete is één van de bekendste plaatsen in Panama, voornamelijk bij outdoorliefhebbers. Hier zijn de mogelijkheden eindeloos! Vanuit Las Lajas rijdt u in ongeveer 3 uur naar Boquete. De Finca waar u verblijft ligt niet in Boquete zelf maar in de omringende bergen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Vrije dag in Boquete

Boquete staat bekend om de vele outdoormogelijkheden zoals hiken, klimmen, raften en canopy. Wilt u het vandaag rustig aan doen, dan kunt u het slaperige dorpje Boquete bezoeken, genieten van de prachtige natuur en het nevelwoud rondom de lodge of relaxen in de thermale baden. Ook kunt u vanuit Boquete een bezoek brengen aan het La Amistad NP of aan de Barú vulkaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Vrije dag in Boquete

Ook voor deze vrije dag in Boquete zijn er verschillende excursiemogelijkheden. Boquete ligt in de omgeving van het leefgebied van de Ngöbe-Buglé indianen. Het is dan ook mogelijk om een organische cacaoboerderij te bezoeken, waar u kunt ervaren hoe de Ngöbe-Buglé indianen leven en werken. Een andere aanrader is om in de omgeving van Boquete een koffieplantage te bezoeken: de koffie uit Boquete staat bekend als één van de beste ter wereld.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Naar Bocas del Toro

Vanuit Boquete rijdt u naar David, waar u de huurauto inlevert op de luchthaven (Malek). Vanuit hier wordt u via een schitterende weg naar Almirante gebracht. In Almirante aangekomen vaart u per motorboot in een half uur naar het eiland Colon, het grootste eiland van Bocas del Toro. Bocas del Toro is een eilandengroep in de Caribische Zee. Hier vindt u prachtige stranden omringd door een kristalheldere zee met veel koraalriffen en mangrovebossen. (ca. 40 kilometer, ongeveer 45 minuten rijden naar David)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Vrije dag in Bocas del Toro

Bocas del Toro bestaat uit 9 grote eilanden en ongeveer 200 rotseilanden. Een goede manier om deze archipel te verkennen is dan ook per boot. Tijdens deze boottochten kunt u genieten van witte zandstranden en kunt u snorkelen tussen prachtig koraal en kleurrijke vissen. In dit gebied komen veel dolfijnen voor, grote kans dus dat u deze dieren ziet. Daarnaast kunt u ook het vogeleiland bezoeken en is het mogelijk om een eiland per fiets te verkennen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Vrije dag in Bocas del Toro

De voornaamste activiteiten in Bocas del Toro zijn varen, zwemmen, zeilen, snorkelen en relaxen op één van de vele tropische stranden in deze archipel. Kortom: een heerlijke afsluiting van uw reis. Een goede plek om te gaan zwemmen en snorkelen is Boca del Drago, aan de westzijde van Isla Colón. Daarnaast kunt u op dit eiland ook terecht voor kajakken, fietsen, wandelen, birdwatching en vissen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Terug naar Panama City

Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u naar de luchthaven van Bocas del Toro gebracht voor de vlucht naar Panama City. Hier aangekomen kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht in Panama City doorbrengen. De hoofdstad biedt de bezoeker een mix van historische en moderne gebouwen, natuur en cultuur. De bekendste plek van de stad is het Panamakanaal, maar daarnaast zijn de historische plekken zoals Panama Vieja en Casco Viejo ook zeker een bezoek waard.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Einde van de reis

U wordt naar de luchthaven van Panama City gebracht en hier eindigt deze selfdrive over de Panamese Interamericana.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Selfdrive langs de highlights van Panama

 • code PA0001
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt Panama City

accommodatie
U overnacht in nette middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt

vervoer
De airporttransfers in Panama City en de autohuur zijn inbegrepen

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het basisprogramma is fysiek eenvouding. Onderweg kunnen verschillende wandelingen en excursies worden gemaakt.

reisperiode
De beste reisperiode is januari t/m september, omdat het in oktober, november en december meer kan regenen.Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • autohuur type Kia Sportage (of gelijkwaardig) inclusief basisverzekering
 • drop off kosten huurauto
 • vlucht Bocas del Toro - Panama City
 • excursie Panama Canal Railway
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • overige maaltijden
 • overige excursies en entrees
 • benzine
 • lokale luchthavenbelastingen
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds