Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Panama > Rondreizen > Familiereis Panama

Familiereis Panama

Spot apen, snorkel en relax op witte stranden


Naar Panama op reis met uw kinderen? Doen! In twee of drie weken krijgt u een hele goede indruk van de highlights van het land. Tijdens dit special voor families samengesteld vakantie programma in Panama maakt u kennis met de Emberá indianen, maakt u een boottocht door de mangrovebossen waarbij u vele dieren ziet, reist u per trein voor een deel langs het beroemde Panamakanaal en geniet u van zon, zee en witte stranden op Bocas del Toro aan de Caribische kust.


DIASHOW

Lokale bevolking van Panama

Familiereis Panama

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start familiereis

Deze vakantie in Panama voor het gezin start bij aankomst op de luchthaven van Panama City. Hier wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht dat op loopafstand van de gezellige Amador Causeway gelegen is. De Causeway is een dam die 4 kleine eilandjes met het vasteland verbindt. De lokale bevolking gebruikt dit graag als espcape aan het drukke stadse leven, bijvoorbeeld door hier te gaan wandelen of joggen. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u hier een tijdens een wandeling het uitzicht op de skyline van Panama City bewonderen. Echter na een lange vlucht is een verfrissende duik in het zwembad wellicht ook een goede optie.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Citytour Panama City en vrije middag

's Ochtends bezoekt u samen met een gids het Panama kanaal en Casco Viejo. U maakt een eerste stop bij Miraflores, één van de sluizen van het kanaal en een plek waar u een spectaculair uitzicht heeft over de voorbijgaande grote containerschepen. Tijdens een bezoek aan het museum (waar u zelf een boot kunt besturen die door het kanaal vaart) krijgt u een goed beeld van de geschiedenis en de bouw van het Panama kanaal. Casco Viejo is het historisch gedeelte van de stad wat door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Hier maakt u een wandeling langs de koloniale gebouwen, kerken, het nationale museum en presidentiële paleis. De middag heeft u ter vrije besteding.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Treinreis Panama kanaal - Colón

Vandaag maakt u een bijzondere reis per trein die voor een deel langs het Panama kanaal en door het Chagres Nationaal Park voert. U wordt 's ochtends naar het startpunt gebracht en onderweg is er ruimschoots de gelegenheid om te genieten van de weelderige natuur waar de trein doorheen rijdt. Aangekomen in Colón wordt u naar de accommodatie in Puerto Linda gebracht voor de overnachting.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Naar Portobelo

Na het ontbijt vertrekt u naar Portobelo waar u de dag start met een spectaculaire canopy tour (zipline). Hierbij "vliegt" u aan staaldraden door de boomtoppen van het woud. Na dit avontuur brengt u een bezoek aan Portobelo waar u het oude fort San Lorenzo bezoekt. Portobelo werd door Cristoffel Columbus ontdekt en hij was het die de stad haar naam gaf. De haven van Portobelo was ooit de grootste van Midden-Amerika en is lange tijd belangrijk geweest voor de handel van o.a. goud en zilver. De baai van Portobelo werd vanaf de vestingwerken en het fort verdedigd tegen de vele aanvallen en de ruines staan inmiddels op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Terug naar Panama City en bezoek Summit

U wordt vandaag teruggebracht naar Panama City en op de terugweg bezoekt u de Summit Botanical Garden & Zoo, dichtbij het Soberanía Nationaal Park. Summit is een natuurpark o.a. 15.000 soorten exotische planten, apen, tapirs, krokodillen, jaguars en vele vogelsoorten. Er is speciale aandacht voor de harpij arend, de nationale vogel van Panama. Na dit bezoek wordt u naar uw hotel in Panama Stad gebracht.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Bezoek Emberá indianen

Ongeveer 70 jaar geleden verhuisden enkele Emberá Indianen van hun leefgebied Darién naar het Chagres Nationaal Park en vandaag gaat u hier een van deze stammen bezoeken. De Emberá leeft hier nog steeds volgens eeuwenoude tradities en gewoontes. U wordt bij uw hotel opgehaald en in ongeveer een uur rijden naar het punt gebracht waar u in het bootje stapt dat u naar het Emberá dorp brengt. Tijdens deze tocht ziet u wellicht al toekans, luiaarden en apen en misschien spot u wel een krokodil op een van de oevers. Na aankomst in het dorp maakt u kennis met uw gastgezin waar u de komende nacht verblijft. Tijdens uw verblijf hier maakt u een wandeling door de omgeving en leert u meer over de cultuur van deze stam. Zo maakt u kennis met hun muziek, dans en handwerk.
Overnachting: gastgezin op basis van volpension

Dag 7 Terug naar Panama Stad

Aan het einde van de ochtend reist u, ook weer per boot en auto, terug naar Panama City. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Zo kunt u één van de vele bezienswaardigheden in bijvoorbeeld Panama Viejo bezoeken of een wandeling maken in het Parque Metropolitano of één van de vele 'malls' van de stad bezoeken om te gaan shoppen.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Vrije dag in Panama Stad

Voor deze vrije dag in de hoofdstad Panama City zijn de excursiemogelijkheden eindeloos. Zo kunt u ook vandaag in de stad blijven, maar een andere optie is een wandeling in het 22.104 hectare grote Parque Nacional Soberanía. Dit park ligt ten noorden van de stad en is één van de best begaanbare regenwouden in Panama. In dit park zijn verschillende wandelingen uitgezet, waardoor dit park goed op eigen gelegenheid verkent kan worden. Wilt u aan de drukte van de stad ontsnappen dan kunt u met de ferry naar het kleine tropische eiland voor de kust van Panama City; Isla Taboga. Dit kleine autovrije eilandje ligt 20 km uit de kust voor Panama City en wordt ook wel het "bloemeneiland" genoemd. U kunt hier een bezoek brengen aan het dorpje San Pedro waar de op een na oudste kerk van het westelijk halfrond staat.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Naar Bocas del Toro: strandvakantie

's Ochtends wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Bocas del Toro, waar u deze reis op relaxte wijze afsluit. Bocas del Toro is een eilandengroep in de Caribische Zee. Hier vindt u prachtige stranden omringd door een kristalheldere zee met veel koraalriffen en mangrovebossen. Palmbomen en vriendelijke inwoners maken het tropisch plaatje compleet. De inwoners zijn voornamelijk van Afrikaanse afkomst en blanken, wat zorgt voor een multiculturele samenstelling.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Fietstocht over Isla Colón

Vandaag heeft de hele dag beschikking over fietsen en dus kunt u Isla Colón per fiets gan verkennen. Voor een heerlijke actieve dag aan het strand fietst u het beste in westelijke richting waar verrassend veel leuke plekjes liggen. Het water is hier rustiger en daardoor geschikt om de zwemmen of te snorkelen. Leuk om te bezoeken is ook de kleine butterfly farm waar bijna alle vlindersoorten te zien zijn die op Bocas del Toro voorkomen.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Vrije dag op Bocas del Toro: strand en snorkelen

Deze vrije dag kunt u besteden met een bezoek aan één van de vele stranden die de eilandengroep rijk is. Daarnaast zou u ook een boottocht kunnen maken waarbij u verschillende stops onderweg maakt om te gaan snorkelen tussen prachtig koraal en kleurrijke vissen. In dit gebied komen veel dolfijnen voor en het kan maar zo dat ze langs komen zwemmen, net als u in het water ligt!
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Relax en ga op verkenning per kajak

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een actieve ochtend op het water. Per kajak gaat u de eilandengroep verkennen. Kajakken is een ideale bezigheid om iets actiefs te ondernemen, omdat u gemakkelijk verkoeling vindt in de zee. Na deze actieve ochtend heeft u de middag ter vrije besteding.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Terug naar Panama City

Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u naar de luchthaven van Bocas del Toro gebracht voor de vlucht naar Panama City. Hier aangekomen eindigt deze familiereis door Panama.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Gezinsreis door Panama

 • code PA0012
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 14 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Panama City

prijstoelichting
Bij deze familiereis is uitgegaan van 2 volwassenen en 2 kinderen, maar natuurlijk kan deze samenstelling wijzigen en de reis aangepast worden.

accommodatie
U overnacht in goede middenklasse hotels

reisgezelschap
individueel

minimaal 4 deelnemers

niveau
Het basisprogramma is fysiek eenvouding. Onderweg kunnen verschillende wandelingen en excursies worden gemaakt.

reisperiode
De beste reisperiode is januari t/m september, omdat het in oktober, november en december meer kan regenen.Inbegrepen
 • retourvlucht Panama City - Bocas del Toro
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • excursies volgens programma
 • begeleiding van een Engelstalige gids tijdens de excursies
 • treinreis Panama City - Colón
 • vervoer volgens programma
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • entrees
 • lokale luchthavenbelastingen (ca. USD 40)
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds