Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Panama > Bouwstenen > Stedentrip Panama City

Stedentrip Panama City


Panama City is een metropool die vooral beroemd is vanwege het Panamakanaal en natuurlijk kan een bezoek hieraan tijdens uw verblijf niet ontbreken. Daarnaast bezoekt u nog veel meer bezienswaardigheden in en rondom Panama City, zoals het historische stadsdeel Casco Viejo. U maakt kennis met de tradities van de Emberá indianen, u kunt gaan relaxen op het kleine eilandje Isla Taboga of gaan wandelen in een nationaal park in de omgeving.


DIASHOW

Skyline van Panama City

Stedentrip Panama City

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Stadstour Panama City

Uw bezoek aan Panama City begint met een excursie naar hét hoogtepunt van het hele land: het Panamakanaal. Allereerst bezoekt u het museum waar u o.a. de film over de geschiedenis en de bouw van het kanaal te zien krijgt. Na afloop gaat u dit alles met eigen ogen aanschouwen vanaf het platform van het bezoekerscentrum. Door de Miraflores sluizen varen enorme containerschepen, een dagelijks terugkerend indrukwekkend schouwspel. Uw volgende stop is in het historische stadsdeel Casco Viejo. Dit stukje historisch Panama is door Unesco door werelderfgoed verklaard en terwijl u hier wandelt door de smalle straatjes langs koloniale gebouwen proeft u de sfeer van weleer. Na dit bezoek wordt u terug naar uw hotel gebracht en kunt u de middag op eigen gelegenheid doorbrengen in de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Bezoek Emberá indianen

U wordt vandaag bij uw hotel opgehaald en laat al snel de hectiek van de stad achter u. Na ongeveer een uur rijden komt u aan bij de plek waar u in het bootje stapt dat u naar het Emberá dorp brengt. Vandaag bezoekt u deze stam die nog steeds volgens hun eeuwenoude tradities en gewoontes leven. De Emberá wonen voor een groot deel in Darién, maar een kleine gemeenschap heeft zich gevestigd in Chagres Nationaal Park. Tijdens dit bezoek krijgt u een beeld van hoe deze stam heden ten dage leven. Aan het einde van de dag wordt u terug naar Panama City gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag in Panama City

Voor deze vrije dag in de hoofdstad Panama City zijn de excursiemogelijkheden eindeloos. U kunt in de stad blijven, maar een andere optie is een wandeling in het 22.104 hectare grote Parque Nacional Soberanía. Dit park ligt ten noorden van de stad en is één van de best toegankelijke regenwouden in Panama. In dit park zijn verschillende wandelingen uitgezet, waardoor dit park goed op eigen gelegenheid verkent kan worden.
Wilt u lekker relaxen, dan kunt u met de ferry naar het kleine tropische eiland voor de kust van Panama City; Isla Taboga, ook wel "Bloemeneiland"genoemd.
Als u nog niet genoeg heeft gehad van de belangrijkste highlight van de stad, kunt u vandaag ook een tour over het Panamakanaal maken, waarbij u van Panama City helemaal naar Colón reist, het noordelijke punt van het kanaal. Kortom: er is genoeg te doen in deze bruisende stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Einde bezoek Panama City

Na het ontbijt eindigt dit bezoek aan Panama City en haar omgeving.

Algemene informatie

Ontdek in 4 dagen de belangrijkste highlights in en rondom Panama City

 • code PA0005
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Panama City

accommodatie
U verblijf in een nette bed & breakfast op basis van logies/ontbijt in de groene oase van de stad, op Cerro Ancón.

vervoer
Al het vervoer bij de inbegrepen excursies is op basis van privé vervoer

reisgezelschap
privé

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze stadstour kan het hele jaar door gemaakt worden


Let op!
U verblijft in een Bed & Breakfast op Cerro Ancón, de groene heuvel midden in de stad. Voor een bezoek aan een restaurant of café is vervoer met een taxi noodzakelijk.


Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • halve dagexcursie Miraflores sluizen & Casco Viejo
 • excursie Emberá indianen o.b.v. een privé gids
 • lunch bij de Emberá indianen
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • entree gelden (bijvoorbeeld voor het Panamakanaal)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds