Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Panama > Bouwstenen > Raften, wandelen en canyons in Boquete

Raften, wandelen en canyons in Boquete


Boquete is een bekende bestemming in Panama, en dan vooral bij outdoorliefhebbers. In Boquete en omgeving zijn volop mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn. Zo kunt u hier bijvoorbeeld gaan raften of hiken en er zijn veel wandelroutes uitgezet in onder andere Volcán Barú Nationaal Park of La Amistad. Eén van de mooiste wandelingen in deze omgeving is de Quetzal Trail, welke natuurlijk niet kan ontbreken tijdens dit verblijf. U besluit uw verblijf in deze omgeving in een hele bijzondere lodge waarbij u overnacht tussen de apen en op zoek gaat naar de nachtactieve dieren.


DIASHOW

Canopy tour door de wouden van Boquete

Raften, wandelen en canyons in Boquete

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Boquete

Dit bezoek aan Boquete en omgeving start na aankomst in Boquete. Afhankelijk van uw aankomsttijd, heeft u vandaag de tijd om Boquete te verkennen vanuit de accommodatie die op loopafstand van het centrum ligt. Boquete is één van de bekendste plaatsen in Panama en voornamelijk bij outdoorliefhebbers. De mogelijkheden in deze omgeving zijn eindeloos! Zo kunt u hier terecht als u wilt gaan raften, wandelen en er is zelfs een canopy-tour. Kortom, genoeg te beleven voor de komende dagen.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Wandeling Quetzal Trail

Vandaag gaat u één van de mooiste wandelingen van Panama, en wellicht heel Centraal Amerika maken; de Quetzal Trail. Dit 9,6 km lange pad is vernoemd naar de Quetzal vogel, een erg belangrijke vogel voor de Maya's en tijdens deze wandeling heeft u de kans om deze vogel te zien. Zeer vroeg in de ochtend start de dag, omdat het wildlife spotten 's ochtends vroeg op z'n best is. U wordt naar het startpunt gebracht en gedurende de dag loopt u in eigen tempo naar Cerro Punta. Tijdens de wandeling klimt en daalt u in totaal 700 meter, ontdekt u de verschillen tussen tropisch regenwoud en tropisch nevelwoud en maakt u kennis met de inwoners van dit natuurgebied. Vanuit Cerro Punta reist u weer terug naar Boquete.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Caldera Hot Springs

Na de lange wandeling van gisteren, heeft u vandaag de tijd om lekker te relaxen. De ochtend kunt u op eigen gelegenheid besteden in de omgeving. Aan het begin van de middag wordt u naar de Caldera Hot Springs gebracht, die gelegen zijn in het bos. Hier kunt u uw spieren tot rust laten komen, uw huid met warme modder insmeren en een verfrissende duik nemen in het koele water van de Chiriqui rivier. Rondom de hot springs leven o.a. leguanen, basilisken en toekans. Aan het begin van de avond bent u weer terug bij de accommodatie.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag in Boquete

U heeft vandaag een vrije dag in Boquete en kunt ervoor kiezen om nogmaals een wandeling in de omgeving te maken. Daarnaast is Boquete de plek voor outdooractiviteiten zoals klimmen, raften en canopy. Wilt u het vandaag rustig aan doen, dan kunt u het slaperige dorpje Boquete bezoeken, genieten van de prachtige natuur en het nevelwoud rondom de lodge of bijvoorbeeld een koffietour maken. Tijdens deze tour komt u meer te weten over de geschiedenis van koffie, de verschilende soorten die gemaakt worden in dit gebied en het productieproces. De koffie uit Boquete staat bekend als één van de beste ter wereld en natuurlijk krijgt u de kans om deze te proeven en zelf te oordelen.
Overnachting: accommodatie op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Boquete naar Cerro del Monte

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de bijzondere lodge in de hooglanden van David gebracht. Deze lodge is gelegen op de Cerro del Monte, midden in de natuur in de omgeving van David. De eigenaren van deze lodge komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en hebben hier een opvangcentrum voor brulapen opgezet. Tijdens uw verblijf in deze lodge heeft u daarnaast de kans om veelvuldig contact te hebben met o.a. brul- en kapucijnapen, Geoffroy's tamarin apen, papegaaien en vlinders. 's Avonds maakt u een avondwandeling waarbij u op zoek gaat naar de nachtdieren in dit gebied. U overnacht hier in een 'comfortabele' hangmat die goed beschermd is tegen ongedierte. 's Nachts ruikt en hoort u het leven in de jungle en u wordt 's ochtends gewekt door de brulapen, een geweldige ervaring!
Overnachting: lodge op basis van halfpension

Dag 6 Einde arrangement

Na het ontbijt wordt u terug naar David gebracht, waar dit verblijf in Boquete en omgeving eindigt.

Algemene informatie

Actief verblijf in Boquete en omgeving

 • code PA0004
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 2-3
 • comfort 1-3
 • startpunt Boquete

accommodatie
U verblijft op basis van logies/ontbijt in Boquete en op basis halfpension in de omgeving van David

vervoer
Het benodigde vervoer bij de inbegrepen excursies is inbegrepen.

reisgezelschap
internationale groep

minimaal 2 deelnemers


Let op!
Natuurlijk is dit programma uit te breiden met meerdere overnachtingen en excursies in Boquete.


Inbegrepen
 • overnachtingen Boquete op basis van logies/ontbijt
 • overnachting lodge op basis van halfpension
 • excursie Quetzal Trail o.b.v. Engelstalige gids en incl. vervoer en lunch
 • excursie Caldera Hot Springs
 • nachtwandeling o.b.v. lodge eigenaar
 • vervoer volgens programma
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden en drankjes
 • overige excursies en entrees
 • vervoer van en naar Boquete / David
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds