Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
 

Het niveau van onze reizen

Onderstaand vindt u een beknopte omschrijving van de niveau aanduidingen zoals wij die gebruiken voor onze arrangementen. Bij de arrangementen treft u soms een aanduiding aan bestaande uit meerdere van de hier genoemde niveaus. In dat geval is het niveau flexibel en kunt u bijvoorbeeld zelf de reis wat pittiger maken door het kiezen van bepaalde (optionele) reisonderdelen.Niveau 1
Niveau 1 geven wij aan alle arrangementen waar in het basisprogramma geen reisonderdelen zitten waarvoor een bepaalde conditie vereist is.

Niveau 2
Arrangementen met niveau 2 hebben meestal enkele actieve reisonderdelen zoals wandelingen (tot ca. 2 uur), paardrijtochten of fietstochten waarvoor enige basisconditie vereist is. Echter de inspanning bij dit soort arrangementen zijn voor eigenlijk iedereen nog goed te doen.

Niveau 3
Arrangementen met niveau 3 zijn pittige arrangementen waarbij de fysieke uitdaging een onderdeel uitmaakt van de reisbeleving. Een wandeling van 6 uur door bergachtig terrein moet u toch makkelijk aankunnen voor dit soort arrangementen. Tot deze categorie horen meerdaagse trektochten in de bergachtige delen van de Andes, mountainbiketochten over grote hoogten of rafttochten (grade III-IV). Tijdens wandeltochten wordt uw bagage vervoerd en hoeft u slechts met een dagrugzak te lopen.

Niveau 4
In fysiek opzicht zijn dit de meest uitdagende arrangementen. Een avontuurlijke instelling, de wil om door te gaan en een uitstekende conditie zijn vereist om deel te kunnen nemen en echt te kunnen genieten van dit soort arrangementen. Meestal betreft het meerdaagse trektochten op grote hoogte in de Andes waarbij de wandelduur tijdens bepaalde dagen kan oplopen tot ca. 9 uur per dag. Soms dient u ook een eigen rugzak te dragen maar dit wordt altijd bij het arrangement vermeld.ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds