Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
He, he. U heeft wellicht gedacht dat wij geen zin meer hadden in het schrijven van een nieuwsbrief maar niets is minder waar. We hebben als Ander Licht Reizen een fantastisch jaar achter de rug waarbij u ons vanaf eind oktober tot aan nu zodanig hebt beziggehouden dat het schrijven van een nieuwsbrief er simpelweg niet van kwam. Nu het hoogseizoen is afgerond en veel reizigers weer terug zijn gekeerd van hun reis, hebben wij weer de tijd om u alvast een beetje op te prikkelen voor toekomstige reisplannen. Ik wens u veel leesplezier en inspiratie.

Arno LuftWerelddeal Weken KLM

KLM vliegtuig

KLM heeft de komende weken weer z'n Werelddeal Weken! Dat betekent veel kortingen op veel bestemmingen binnen Latijns-Amerika. Staat een reis naar Argentinië nog altijd op uw verlanglijstje? Grijp deze kans, want u vliegt nu al voor € 799,- all-in rechtstreeks naar Buenos Aires! Ook op vluchten naar Guayaquil, Lima, Panama City, Paramaribo, Quito, Rio de Janeiro en São Paulo, gelden kortingen die kunnen oplopen tot wel € 200. Boeken kan van 14 september tot 3 oktober 2011 en is enkel mogelijk in combinatie met een landarrangement. Wees er snel bij, want er is slechts beperkte beschikbaarheid.


Nieuwe Galapagos pagina's

Roodpootgent op Genovesa

De Galapagos Eilanden vormen voor natuurliefhebbers natuurlijk een niet te missen reisdoel in Zuid-Amerika. Echter het afgelopen jaar zijn er grote veranderingen geweest in de routes van alle boten. Om de meest populaire bezoekersplaatsen te ontlasten mogen alle boten iedere bezoekersplaats binnen de archipel nog maar eens in de twee weken bezoeken. Alle boten hebben dit op hun eigen manier ingevuld waardoor er tegenwoordig veel meer verschillende vaarroutes en lengtes van cruises zijn.
Om voor u meer duidelijkheid te scheppen in de veelheid aan routes en boten hebben we de Galapagos pagina's op onze website aanzienlijk uitgebreid. We hebben nu een overzicht van alle boten per klasse en type en eveneens een overzicht van verschillende reistypen met reisvoorbeelden. Klikt u hier voor meer informatie. Het is echter onmogelijk om alle reismogelijkheden te vermelden dus heeft u nog andere wensen? Aarzel dan niet contact op te nemen.


Antarctica met korting

Krabeters

Wat dacht u ervan om de winter eens elders door te brengen? Maar dan niet in een warm, zonnig oord? Voor Antarctica zijn er in november verschillende cruises die 15% korting op de reissom aanbieden. Deze korting kan per persoon oplopen tot meer dan € 1.000,-. Overigens zijn er ook verschillende aanbiedingen met 10% of 15% korting voor cruises in andere maanden. Op onze aanbiedingen pagina vindt u een beknopt overzicht van actuele aanbiedingen.


Nieuwe medewerkster: Irene ter Heijden

Irene ter Heijden

Sinds ik in 2007 drie maanden in Suriname ben geweest, is de reislust alleen maar toegenomen en heb ik prachtige reizen gemaakt. Inmiddels volg ik een studie Toerisme en Recreatie, werk ik vol plezier en enthousiasme bij Ander Licht Reizen en ben ik onlangs teruggekomen van een studiereis naar Ecuador en de Galapagos Eilanden. Ecuador heeft me enorm verrast. Ik zou met alle liefde teruggaan naar de Galapagos en prachtige steden als Quito, Cuenca, Guayaquil, Baños. Mountainbiken van de Chimborazo, wandelen langs indrukwekkende kratermeren, struinend over indianenmarkten, of paardrijden door het hoogland. Als ik er aan terug denk, kan ik alleen maar breed glimlachen en weemoedig zuchten. Ik hoop dan ook dat ik anderen dát gevoel kan laten beleven, wat ik heb gehad.


Simone in Nicaragua

Vissen op Isla de Ometepe

Gedurende een tweeweekse verkenningsreis heb ik afgelopen juni verschillende highlights van Nicaragua bezocht, zoals de koloniale steden Granada en León, Isla de Ometepe in het Lago de Nicaragua, de zuidelijke Pacifische kust, Esteli in het noorden van het land, de omgeving van Matagalpa en tot slot de Corn Islands in de Caribische zee. Het grootste gedeelte van de reis heb ik per huurauto afgelegd. In het begin was het even wennen om in een Toyota Hilux jeep rond te rijden (in Nederland rijd ik in een Citroën C1), maar al snel was ik helemaal gewend en wilde ik de auto het liefst meenemen naar Nederland. Ik heb gemerkt dat Nicaragua zich prima leent voor een verkenning per huurauto. De hoofdwegen zijn allemaal geasfalteerd. Sommige zij-wegen zijn in slechte conditie, maar dat maakt de reis ook spannend en avontuurlijk. Nicaragua heeft me enorm verrast. De vriendelijke bevolking, het lekkere eten en de prachtige natuur zijn wat mij betreft een echte aanrader. Heeft u interesse in een reis naar Nicaragua, klik dan hier.


In het spotlicht: La Posada Azul

Gallerij

San Juan del Sur in Nicaragua heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als belangrijke toeristische bestemming. Ondanks deze ontwikkeling heeft het stadje haar charme van vissersplaats niet verloren. De houten gekleurde huisjes, de baai vol vissersboten en de onvergetelijke zonsondergang maken het plaatje compleet. La Posada Azul is qua accommodatie een echt pareltje. De posada is gevestigd in een oud pand en heeft slechts 7 sfeervolle kamers. De kamers zijn netjes ingericht met authentieke elementen en beschikken over een knusse badkamer. Het ontbijt wordt geserveerd op de gallerij. Op de patio is een zwembad, waar u een verkoelende duik kunt nemen. Verder beschikt de posada over een bar, een gezellige woonkamer en een winkeltje/receptie. Het hotel ligt net om de hoek van het strand en de boulevard.

Ander Licht Reizen 2024 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds