Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
Er kwam gisteren witte rook uit de Eyjafjallajökull en zoals u allen weet betekent witte rook goed nieuws! Iedereen die zijn of haar reisplannen tijdelijk in de wacht had gezet kan weer verder met de planning. Om u van dienst te zijn sturen we u hierbij onze nieuwsbrief met tips, informatie en inspiratie. Spijt het u dat de vulkaan is gestopt omdat u deze had willen bezoeken, dan wijzen we u er graag op dat de Arenal in Costa Rica al sinds 1968 in eruptie is en nog steeds geen vermoeidheidverschijnselen vertoont.

Arno LuftFalkland Eilanden

Nieuwsgierige gentoo's op het strand

Afgelopen december heeft Arno Luft een verkenningsreis gemaakt naar de Falkland Eilanden. De eilandengroep is vooral bekend van de oorlog tussen Engeland en Argentinië in 1982. Veel minder bekend is dat de eilanden een geweldig reisdoel vormen voor natuurliefhebbers. Verken op eigen gelegenheid de stranden van Sea Lion Island met kolonies zee-olifanten, wandel via albatros- en rotsspringerkolonies naar de koningspinguïnkolonie bij The Neck op Saunders Island, wordt omringd door honderden nieuwsgierige ezelspinguïns op de bijna exotische stranden van Pebble Island en ervaar de authentieke vriendelijkheid van de Falklanders bij Rob en Lorraine op Carcass Island. Volgens Arno zijn de Falklands een topbestemming voor reizigers op zoek naar natuur en authenticiteit. Bekijk ons fotoalbum of ga naar ons reisaanbod. Heeft u vragen dan staat Arno u graag te woord!


Uruguay, een nieuwe bestemming?!

Colonia

Ander Licht Reizen is van plan om een nieuwe bestemming aan te bieden in Latijns Amerika, namelijk Uruguay. In dat kader doe ik, Tim Verhofstad, voor mijn afstudeerstage een onderzoek naar de toeristische mogelijkheden in Uruguay. Uruguay is nog een weinig bezochte bestemming in de wereld en om de perfecte reis in de toekomst te kunnen samenstellen hebben wij uw mening nodig. Wij zoeken respondenten die aan een kleine enquête zouden willen meedoen die nog geen 5 minuten in beslag zal nemen. U kunt hier klikken om direct naar de vragenlijst te gaan. Uw antwoorden zijn uitermate belangrijk voor dit onderzoek en uw tijd en mening worden enorm gewaardeerd. Onder de respondenten wordt een reisgids van Wereldwijzer van een Latijns-Amerikaans land naar keuze verloot.


Duiken bij de Galápagos Eilanden

Duiker met haai, Close encounter

Altijd al eens willen duiken in de Galápagos Archipel en wilt u ook de eilanden zelf bezoeken? Dan zijn er verschillende combinatiecruises mogelijk waarbij u meerdere eilanden binnen de archipel bezoekt en enkele dagen kunt duiken. Zo zijn er 4-, 5- en 8-daagse cruises die naast de nodige landexcursies duikmogelijkheden bieden bij Gordon Rocks, Cousins Rock en/of de eilanden Floreana, Española en North Seymour. Wilt u gaan duiken bij de beroemde duikspots Wolf en Darwin, dan dient u een echte 8-daagse duikcruise te boeken. Darwin en Wolf zijn dé plekken op Galapagos voor het duiken met de de machtige walvishaai! Meer informatie vindt u op onze website.


City biking Buenos Aires

Fietsen in Buenos Aires

Afgelopen voorjaar was ik (Simone van Lieshout) voor een weekendje in Barcelona, waar ik een fietstour maakte door de stad. Enkele weken geleden was ik in Buenos Aires en wat bleek, hier werden ook fietstours aangeboden! Ik dacht dan ook meteen 'dat wil ik doen'. Zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag zat ik op de fiets. Er zijn twee verschillende routes; de noordelijke route (door o.a. Recoleta) en de zuidelijke route (door o.a. San Telmo en La Boca). Ik koos de zuidelijke route. Wat is het fietsen in Buenos Aires me goed bevallen! Op diverse stukken in de stad zijn fietspaden aangelegd en onderweg werden verschillende stops gemaakt. Ondertussen vertelde de gids meer over Buenos Aires, de geschiedenis, de mensen, etc. Na ongeveer vier uur was de fietstocht afgelopen, waarna we een lunchadres opzochten, want na het fietsen hadden we flinke trek.

Wilt u ook Buenos Aires ontdekken per fiets? Dat kan! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.


Duurzaam toerisme wereldwijd

Runa Tupari

De Stichting Fair Tourism is druk bezig met het organiseren van een fototentoonstelling die op verschillende plekken in Nederland te zien zal zijn. Deze tentoonstelling wil de bezoeker bewust maken van de invloeden die toerisme heeft op bestemmingen, waarbij zowel de negatieve als positieve invloed benadrukt wordt; "Richt toerisme schade aan aan de natuur of draagt het juist bij aan natuurbescherming?" "Welke rol speelt de lokale bevolking?" "Zijn zij actief betrokken bij het toerisme in de regio, of dragen zij alleen de lasten?" Heeft u tijdens uw afgelopen reis (reizen) foto's gemaakt die aansluiten bij dit onderwerp, dan bent u meer dan welkom om deze foto's (in zo hoog mogelijke resolutie) te e-mailen naar info@fairtourism.nl (uiterlijk voor 1 oktober 2010). En misschien dat uw foto te zien is tijdens de tentoonstelling van Stichting Fair Tourism in 2011!


In het spotlicht: Plancius

De Plancius

De MV Plancius werd gebouwd als een onderzoeksschip voor de Nederlandse Marine in 1976 en werd in 2006 door Oceanwide Expeditions aangekocht voor expeditie-cruises naar Arctische en Antarctische gebieden. Het schip is in 2009 zeer grondig gereviseerd en volledig geprepareerd voor cruises in poolgebieden. In januari 2010 heeft de boot haar succesvolle 'maidenvoyage' gemaakt naar Antarctica. Daarbij geldt op dit moment een mooie aanbieding van 10% korting op de Falklands, South Georgia en Antarctica cruise van 4 november. Klik voor meer info op onze Plancius pagina.

Ander Licht Reizen 2023 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds