Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
Voor u ligt een speciaal themanummer van onze nieuwbrief helemaal gewijd aan de Galapagos Eilanden. Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat 2009 is uitgeroepen tot het Darwinjaar omdat het 200 jaar geleden is dat de grondlegger van de evolutietheorie werd geboren. In de ontwikkeling van de theorie nam zijn bezoek aan de Galapagos Eilanden een cruciale plaats in. Speciaal in het kader van het Darwinjaar organiseren wij dit jaar een heel speciale 15 daagse cruise door de Galapagos Eilanden, die zal worden begeleid door Galapagos specialiste Caroline van der Mark.

Arno LuftDarwin's Trail

Kop van een maskergent (Close-up)

Tijdens deze bijzondere reis vaart u maar liefst 2 weken door de Galapagos Archipel waarbij u nagenoeg alle bezoekersplaatsen die de archipel rijk is aandoet. Een completere Galapagosreis is nauwelijks denkbaar. Daarbij wordt u gedurende de hele reis begeleid door een Galapagos gids én Caroline van der Mark, een van Nederlands bekendste Galapagos specialisten. Zij gidste meer dan een jaar in 'Darwin's Archipel' en is er voor altijd haar hart aan verloren. Darwin's trail is niet voor iedereen, maar een perfecte reis voor degenen die Galapagos echt willen leren kennen. Meer informatie over Darwin's Trail vindt u op onze website.


BEAGLE 2009

Beagle 2009

Een van de meest aansprekende mediaprojecten in het kader van het Darwin Jaar is ongetwijfeld 'de reis van de Beagle die Harry de Winter voor de VPRO gaat maken. Het zeilschip Stad Amsterdam gaat in 2009 en 2010 de tocht van de Beagle varen zoals die in 1835 werd gevaren toen Charles Darwin aan boord was om de kustlijnen van verre continenten en vooral Zuid-Amerika in kaart te brengen. Ditmaal reizen aan boord onderzoekers, artiesten, opinimakers en zelfs nazaten van Darwin mee. Het publiek kan de reis volgen via internet, tv en radio. Meer informatie vindt u op het blog van Beagle 2009.


Galapagos lezingen

Caroline van der Mark

In maart en april organiseren wij twee bijzondere lezingen over de Galapagos Eilanden. De eerste lezing wordt gegeven door Arno Luft. Arno is de oprichter van Ander Licht Reizen en auteur van het Reishandboek Ecuador en de Galapagos Eilanden. Zijn lezing betreft vooral een beschrijving van de eilanden en de verschillende plekken die worden bezocht. Een kleine 'reis-naar-galapagos' voor degenen die er wellicht zelf nooit zullen komen maar de eilanden toch een keer willen beleven en een heerlijke 'vooruitblik' voor degenen die de eilanden zelf gaan of willen gaan bezoeken.
De tweede lezing wordt gegeven door Caroline van der Mark die onze Darwin Trail reis van november dit jaar gaat begeleiden. Zij zal het vooral gaan hebben over het wetenschappelijke belang van de eilanden en de huidige status van bedreiging en bescherming van dit unieke natuurgebied en wereld erfgoed. Voor meer informatie en aanmelding klikt u hier.


Website uitbreiding

Galaxy

Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een forse uitbreiding van onze website. In het verleden vond u op onze website alleen een kleine selectie van onze meest populaire cruises maar van veel van de schepen die we wel konden boeken was nog geen informatie op onze website te vinden. De selectie van cruises is blijven bestaan maar daarnaast hebben we nu een speciale cruisepagina waarop u scheepsinformatie vindt van (bijna) alle schepen die wij u in Galapagos kunnen aanbieden. Op dit moment staan er zo'n 40 schepen uitgebreid vermeld en we streven ernaar om tegen de zomer de informatie van alle 60 schepen waarmee wij werken compleet te hebben. Klikt u hier voor ons nieuwe overzicht met cruiseboten.


Nieuwe landleguaan

Rosada 'roze' landleguaan

Op één van de Galápagos Eilanden is een nieuw soort landleguaan ontdekt door het team van Dr Gentile; de Rosada. Deze leguaan werd in 1986 al gezien door park rangers, maar het duurde tot 2000 voordat er ook echt onderzoek naar deze roze leguaan werd gedaan. De Rosada komt nu nog alleen voor op het eiland Isabela en dan voornamelijk op de helling van de Wolf vulkaan. De populatie wordt door het team van Dr Gentile geschat op zo’n 100 leguanen, maar tot nu toe zijn er pas 36 leguanen gevonden. De populatie is dus erg klein en daardoor is de Rosada meteen al een beschermde diersoort.


Naturalis en het Darwin jaar

Naturalis logo

Ook het Leidse natuurmuseum Naturalis heeft dit jaar een speciale tentoonstelling in het kader van het Darwinjaar. Van 13 februari 2009 tot 3 jan 2010 toont "Expeditie Darwin" allerlei facetten die te maken hebben met evolutie waarbij vooral de eilandbiologie de nadruk krijgt. Een van de bijzondere aspecten van deze expositie is dat de originele darwinvinken die Darwin zelf verzamelde op de Galapagos Eilanden nu worden tentoongesteld. Normaal zijn deze niet zichtbaar voor het publiek. Meer informatie vindt u op de website van Naturalis.


Galapagos kalender

Galapagos Kalender

De Galapagos Eilanden liggen midden op de evenaar en kennen dus niet de seizoenen zoals wij die kennen. Het klimaat op de eilanden wordt voornamelijk bepaald door de koude Humboldt zeestroom en de warme El Niño. De afwisseling van deze zeestromen is de voornaamste motor achter de biologische jaarcyclus op de eilanden. Op de Galapagos Natuurkalender op onze website vindt u een uitgebreid overzicht van biologische jaarcyclus van de eilanden.

Ander Licht Reizen 2024 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds