Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
Het is winter en koud in Nederland, maar dat is niet overal zo, in het zuiden van Latijns-Amerika begint de zomer en in de zuidelijke gebieden zoals Patagonië, de Falklands en Antarctica wordt het korte warme seizoen door de dierenwereld aangegrepen voor de voortplanting! De tijd van het jaar voor Wildlife enthousiastelingen voor een reis naar het zuiden. In deze nieuwsbrief vindt u ondermeer een spectaculaire aanbieding voor een Patagonische cruise en informatie over onze nieuwe bestemming; de Falkland Eilanden.

Arno LuftFalkland Eilanden

Pinguïns en schapen leven samen

Sinds eind oktober staat er een nieuwe bestemming op onze website; de Falkland Eilanden. Deze bijzondere eilandengroep ligt bij het puntje van Argentinië in de Atlantische Oceaan en is goed te combineren met een bezoek aan het vaste land van Zuid-Amerika. De Falkland Eilanden zal bij de meeste bekend zijn door de oorlog met Argentinië in 1982. Inmiddels zijn de dieren weer de baas op de eilanden! Denk aan albatrossen, 5 soorten pinguïns, vele vogelsoorten met o.a. de beschermde vogelsoort de Falkland caracara, maar ook zeeleeuwen, zee-olifanten en schapen. Als u op zoek bent naar een nog vrijwel onontdekte bestemming met prachtige natuur en waar dieren de baas zijn, boek dan nu uw reis naar de Falkland Eilanden!


Nieuwe medewerksters

Minke Steintjes

Misschien heeft u hen al op onze website gezien, of heeft u hen al gesproken; onze nieuwe medewerksters Minke Steintjes en Simone van Lieshout. Vanaf 1 augustus is Minke in dienst bij Ander Licht Reizen. Na haar toeristische opleiding aan de NHTV heeft ze voor een paar maanden in Midden-Amerika verbleven en natuurlijk die tijd gebruikt om zoveel mogelijk landen en plekken te bezoeken.
Ook Simone van Lieshout is afkomstig van de NHTV en heeft tijdens een lange reis door Zuid-Amerika uitgebreid kennis opgedaan van Ecuador, Peru, Bolivia, Chili en Argentinië.
Beide staan u met hun kennis van Latijns Amerika graag terzijde bij het samenstellen van uw eigen reis op maat.


Aanbieding Patagonische cruise

Zodiac tochtje

Cruceros Australis, de bekende organisator van 4- en 5-daagse cruises tussen Punta Arenas in Chili en Ushuaia in Argentinië heeft voor het voorjaar een speciale aanbieding ingesteld voor een viertal vertrekdata. Het betreft de 4-daagse cruise vanuit Ushuaia met vertrek op 1,4 en 8 april en de 5-daagse cruise vanuit Punta Arenas met vertrek op 10 maart. Tijdens deze cruises vaart u langs spectaculaire gletsjers en kolonies met zeeleeuwen, aalscholvers en pinguïns. Iedere dag gaat u daarbij één of twee keer van het grote schip af voor een wandeling door de meest afgelegen landschappen of zodiactochtjes door met ijsbergen bezaaide fjorden. Voor meer informatie klik hier.


Uitbreiding aanbod Midden-Amerika

Langs het strand van Cahuita

We zijn druk bezig geweest met de uitbreiding van ons reisaanbod naar Midden-Amerika. Als nieuwe bestemming is inmiddels Honduras op onze website verschenen waar u kunt kiezen uit een highlights reis of relaxarrangementen op Roatán en het onbekende La Moskitia. Daarnaast is ons reisaanbod naar Costa Rica uitgebreid met een deluxe programma "Costa Rica in Stijl" programma en een combinatiereis Costa Rica en Nicaragua waarbij de biologische rijkdom van Costa Rica wordt gecombineerd met fraaie koloniale steden en culturele rijkdom van Nicaragua.


Pangea Travel specialist voor Azië en Afrika

Angkor Wat (Cambodja)

Ander Licht Reizen staat synoniem voor reizen naar Latijns-Amerika en Antarctica. Echter veel klanten willen na een reis naar Latijns-Amerika ook wel eens op een vergelijkbare verzorgde manier naar een ander continent en vinden het jammer dat wij op onze website geen andere continenten aanbieden. Al die reizigers wijzen we graag op PANGEA Travel. Deze in Arnhem gevestigde reisorganisatie heeft zich net als Ander Licht Reizen gespecialiseerd in verzorgde maatwerkreizen naar talloze bestemmingen in Azië en Afrika. Berry ter Horst, de oprichter en inspirator stelt kwaliteit en aandacht voor uw persoonlijke reiswensen voorop. PANGEA Travel krijgt van ons dan ook het predikaat "van harte aanbevolen"!


In de spotlight: Pacuare Lodge

River view suite

Passie en perfectie dat zijn de twee woorden die het meest van toepassing zijn op ons 'spotlight-hotel' van deze mailing. Eigenaars Roberto en Luz tarten met hun Pacuare Lodge de wetten van het gezonde verstand door een absolute toplodge te bouwen op een plek die eigenlijk alleen over de woest stromende Pacuare rivier is te bereiken. Voor degenen die het heerlijke wilde water van de Pacuare durven te trotseren vormt de Pacuare Lodge een perfecte locatie om één maar liever nog wat meer nachten te relaxen in een zeer comfortabele lodge in een prachtig geïsoleerd stuk regenwoud. … en dan blijkt de openluchtdouche bij je stijlvolle jungle cabin ook nog heerlijk warm door het gebruik van zonnenboilers. In één woord: geweldig!

Ander Licht Reizen 2024 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds