Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
In deze nieuwsbrief nemen we u weer mee op reis door spectaculaire gebieden in Zuid-Amerika. Eind dit jaar organiseren wij namelijk een charterreis naar de Galapagos Eilanden, onder begeleiding van een Nederlandse bioloog en natuurfotograaf. Heeft u enkele jaren geleden de charter gemist omdat hij zo snel volgeboekt was? Dan is dit dus uw kans. Verder vertelt Evelien over haar selfdrive door o.a. de nog vrij onbekende Elqui Vallei in Chili, absoluut "off the beaten track"! Daarnaast ook aandacht voor de basecamp cruise naar Antarctica, die meerdere malen in onze winter wordt uitgevoerd. Avontuurlijke excursies en prachtige ervaringen. En alsof dat niet genoeg is, introduceren we ook nog onze nieuwe collega, Anna, die vol enthousiasme ons team is komen versterken. Leest u snel verder voor meer details.

IreneGalapagos natuurreis met Martin van Lokven

Landleguanen tussen de sesuvium plantjes

In december 2017 organiseren we een speciale natuurreis naar de Galapagos Eilanden. Tijdens deze 17-daagse reis bezoekt u de beroemde archipel waarop Charles Darwin zijn evolutietheorie mede baseerde. We hebben geen concessies gedaan wat betreft het programma. U verkent de eilanden op de mooist mogelijke manier en wel met een 15-daagse cruise waarbij u een zeer compleet beeld krijgt van deze prachtige archipel en alle highlights aandoet. Speciaal aan deze reis is dat natuurfotograaf Martin van Lokven aan boord meereist. Meer informatie vindt u via de volgende link Galapagos natuurreis met Martin van Lokven. Voor degenen die graag meer informatie willen geeft Arno Luft op 28 april 2017 een speciale lezing over de reis waarbij ook Martin van Lokven aanwezig zal zijn.


Elqui Vallei, Chili 'off the beaten track'.

Uitzicht Elqui Domos

Bent u op zoek naar een minder voor de hand liggende bestemming in Chili? Bezoekt u dan eens de Elqui Vallei. Deze groene vallei is per auto gemakkelijk bereikbaar vanuit La Serena en is een aaneenschakeling van wijngaarden en kleine charmante dorpjes. Maar de Elqui Vallei staat ook bekend om de heldere sterrenluchten en wat is er nu mooier dan deze comfortabel vanuit je bed te kunnen aanschouwen? Dat kan in het hart van de vallei bij Elqui domos dat net buiten het dorpje Pisco-Elqui gesitueerd is. Het is een glamping ervaring om in een van de koepeltenten (domos) te overnachten; de tenten beschikken over een comfortabel zitje binnen en buiten en over goede privé sanitaire voorzieningen. Maar het allermooiste is het bed op de eerste etage… en dan met name het feit dat u het dak kunt open zetten zodat u vanuit uw bed de meest prachtige sterrenhemel van het zuidelijke halfrond kunt bewonderen.


Onze nieuwe collega Anna Houwers

Anna Houwers

Al in de eerste week dat ik bij een geweldige Chileense familie in de wijk San Miguel in Santiago verbleef, verloor ik mijn hart aan Latijns-Amerika. Na Chili bezocht ik Bolivia, Peru, Costa Rica, Cuba en een klein deel van Panama. In maart van dit jaar ga ik op studiereis om een stukje Zuid-Argentinië en Chili te verkennen. Mijn ervaring met Latijns-Amerika in vergelijking met bijvoorbeeld Azië, is dat je als toerist makkelijker wordt betrokken bij het dagelijkse leven van de lokale bevolking, waardoor je de cultuur proeft, voelt en beleeft! Ander Licht Reizen is mijn eerste werkgever in de reisbranche. Ik ben erg dankbaar dat ik van mijn ervaren collega’s de kneepjes van het vak mag leren en ik ga iedere dag met een grote glimlach naar mijn werk! Hetgeen waar ik het liefst mee bezig ben -het samenstellen van prachtige reizen-, is nu mijn werk! Ik ben vier dagen per week aanwezig op kantoor en naast het werk volg ik in deeltijd een Bachelor in Toerisme en Recreatie. Meer weten over ons team? Klik hier voor meer info


Antarctica Basecamp

Kajakken bij  Prospect Point

In november 2016 had ik het voorrecht met de MV Plancius een 11-daagse cruise naar het Antarctisch Schiereiland te maken. Een waanzinnige tocht waarbij een grote verscheidenheid aan excursies inbegrepen is, dat is gebruikelijk bij de basecamp cruise. We bevonden ons in een surrealistisch decor met spierwitte bergen, prachtige pinguïns, walvissen, orka's (en meer), felblauwe ijsrotsen, strakblauwe lucht en een stralende zon. Te midden van dit tafereel begaven wij ons met touwen en stijgijzers de bergen op, kampeerden we in zelfgemaakte iglo's op het ijs, gleden we in kajaks door baaien en boden ook de reguliere snowshoe excursies fantastische ervaringen en uitzichten. Een onwerkelijke tocht op een geweldige boot, met een top crew, zeer actief programma en onvergetelijke momenten. Ik ben nog steeds jaloers op mezelf… lijkt de Basecamp cruise u ook wel wat? Bekijk dan het programma en de data voor deze reis óf voor andere Antarctica cruises op onze website of bel gerust voor meer informatie.

Ander Licht Reizen 2024 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds