Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
De zomer nadert! U heeft ons goed bezig gehouden dit voorjaar met nieuwe boekingen maar inmiddels is de grootste drukte een beetje geluwd. We zijn nu druk bezig met het maken van de reispakketten voor onze reizigers die tijdens de komende maanden gaan vertrekken. Daarnaast blijven we natuurlijk ook continu bezig met het uitbreiden van onze kennis van Latijns-Amerika en het aanvullen en updaten van de onze website. Met deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van de laatste nieuwtjes waarbij dit keer vooral aandacht wordt besteed aan bestemmingen die tijdens onze wintertijd populair zijn zoals Chili, Argentinië en Antarctica. Ik wens u een goede zomer en … goede reis.

Arno LuftAntarctica

Zodiac tochtje in Paradise Bay

Sinds begin dit jaar zijn we druk bezig geweest om naast ons succesvolle Galápagos programma ook een aansprekend Antarctica programma op te bouwen. Inmiddels vindt u op onze website een uitgebreid aanbod van verschillende cruiseprogramma's en een selectie van de meest gerenommeerde boten. Antarctica begint de laatste jaren steeds populairder te worden als reisbestemming en cruises zijn vaak lang van tevoren volgeboekt. Zo ontvingen we deze week de vertrekdata voor het 2009/2010 seizoen van een van de grootste Antarctica operators. De prijzen en data van dit seizoen vindt u inmiddels op onze website. Meer informatie vindt u op onze Antarctica pagina


Iberá wetlands, een natuurgebied van wereldklasse

Amazon kingfisher

Met zijn vinger op z'n mond - om ons te laten weten dat we stil moesten zijn - wees bootsman Juan richting de rietkraag, waar een groene ijsvogel op een rietstengel zat. Langzaam gleed onze boot dichterbij en natuurlijk werden de nodige foto's gemaakt. Op een gegeven moment weigerde mijn ontspanknop; we waren té dichtbij gedreven. Omdat foto's maken niet meer ging, konden we ruim de tijd nemen dit prachtige vogeltje te bekijken. Vanaf hooguit één meter afstand zagen we de ijsvogel in alle rust 4 keer in het water duiken om steeds met een visje in de bek boven te komen. Uniek!
Een dergelijk spectaculaire ontmoeting valt natuurlijk nooit te garanderen, maar zeker is dat de Iberá seizoensmoerassen in het noorden van Argentinië een perfecte en toch nog bijna onontdekte bestemming vormen voor natuurliefhebbers en vogelaars. In ons fotoalbum Iberá ziet u een selectie van de mooiste foto's die gemaakt zijn tijdens de voorbereidingsreis afgelopen april.


Drukte in Patagonië

Uitzicht op de Cuernos

Patagonië en Vuurland zijn streken die tot de verbeelding spreken. Uitgestrekte pampa's, imposante granietmassieven, krakende gletsjers en een onvoorspelbaar en onstuimig klimaat. Het verbaast ons dan ook weinig dat het zuiden van Chili en Argentinië is uitgegroeid tot één van onze meest succesvolle bestemmingen. Door de zuidelijke ligging heeft Patagonië wel een korte reisperiode en in die periode zijn steeds meer accommodaties al lang van tevoren volgeboekt. Wilt u zelf komend reisseizoen nog naar Patagonië, dan raden we u aan daar niet te lang mee te wachten. Rond de kerstperiode is inmiddels veel volgeboekt maar begin december en half februari zijn zeker nog wel vrije plaatsen te vinden. Voor wat inspiratie verwijzen we u graag naar onze meest populaire reis: Patagonië en Vuurland in Stijl


Uw eigen homepage

Homepage Arjan en Patricia

Bijna iedereen die op reis gaat vindt het leuk te proberen een deel van de reis(beleving) vast te leggen in de vorm van fotomateriaal of een reisverslag. Sommige van onze klanten publiceren daarna hun reisavonturen op het internet. Sinds 2 maanden hebben wij op onze website de mogelijkheid door te linken naar uw persoonlijke homepage met reisavonturen of foto-collecties. Klik hier als u deze homepages van andere Ander Licht Reizigers wilt bekijken. Heeft u zelf een website met daarop een verslag van uw reis met Ander Licht Reizen, dan maken we ook voor u graag een linkpagina aan.


Solar da Ponte

Restaurant

Ons 'spotlight' hotel van deze mailing is Solar da Ponte; een super sfeervol en comfortabel hotel, direct in het centrum van Tiradentes, Brazilië. Het hotel is gevestigd in een groot oud gebouw en telt 18 sfeervolle kamers, onderverdeeld in standaard, deluxe en superdeluxe. Het hotel heeft allerlei openbare ruimtes, een heerlijke tuin met vogels en zelfs penseelaapjes, een zwembad en een sauna. 's Middags wordt een 'afternoon tea' geserveerd en de keuken vormt een mix van internationale gerechten met de traditionele gastronomie van de staat Minas Gerais. Verblijft u in Solar da Ponte, dan is alleen al het hotel een goede reden voor een extra dag in Tiradentes.


Foto-chaos

Wandelaar onder grote wolk

Naar aanleiding van onze eerste nieuwsbrief ontvingen we een aantal reacties over de foto's in de linker kolom van de mailing. Als u erop klikt krijgt u geen vergroting te zien zoals op onze website, maar wordt u naar een webpagina geleid die te maken heeft met het onderwerp van de foto. Dat kan een arrangement, een accommodatie of een land zijn. Zo 'reist' u kris-kras door Latijns-Amerika op een manier die alleen op het internet mogelijk is.

Ander Licht Reizen 2024 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds