Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
Slenteren over indiaanse markten waar kleine biggetjes aan sisaltouwen luid krijsend rondrennen; omhoog klauteren bij Huayna Picchu om te genieten van het uitzicht op Peru's mooiste Incaruïne; zeekajakken tussen de walvissen op het Peninsula Valdes of snorkelen tussen de koralen van het grote barrièrerif van Belize.
Familiereizen zijn een ideale manier om met een gezin spannende en leuke ervaringen op te doen in (verre) landen. Wij hebben een uitgebreid aanbod van familiereizen en uiteraard kunnen alle reizen worden aangepast aan uw persoonlijke interesses, wensen en de gezinssituatie. Wilt u deze kerstvakantie op zoek naar een familiereisbestemming voor de zomervakantie van 2015, dan vindt u hier in de nieuwsbrief wellicht de nodige inspiratie.

Prettige feestdagen en uiteraard een reislustig 2015 gewenst namens iedereen bij Ander Licht Reizen (Arno, Evelien, Veronique en Irene)!

Irene ter HeijdenFamiliereis Costa Rica & Nicaragua

Koloniaal Granada

Elk jaar verkennen tal van gezinnen de prachtige natuur in Costa Rica. Maar een combinatie met Nicaragua is ook goed mogelijk! In onze nieuwe familiereis naar deze buurlanden, geniet u van de prachtige natuur van Costa Rica en gaat u op ontdekkingsreis door het geschiedenisrijke, koloniale en nog altijd authentieke Nicaragua. De excursiemogelijkheden lopen uiteen van zwemmen, snorkelen en tuben tot snelle ziplines, raften en vulkaanboarden... Van boottochten door kaaimanterritorium, paardrijden door vulkanisch gebied en wandelingen door nevelwoud, u kunt het zo kalm houden of juist zo avontuurlijk maken als u wilt. Jong en oud, voor elk wat wils. Bekijk hier het reisprogramma.


Zeekajakken Peninsula Valdes

Kajakken 'tussen' de walvissen

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar voor degenen die tijdens hun reis echt avontuur zoeken is een zeekajaktocht bij het Peninsula Valdes een ultieme ervaring. Van augustus tot half december komen grote aantallen walvissen (zuidkapers) hier tot vlakbij de kust. Tijdens deze tochten (die worden begeleid door zeer ervaren gidsen) peddelt u langs prachtige kustlandschappen door het leefgebied van zuidkapers en zeeleeuwen, slaapt u in tenten op afgelegen stranden en wandelt u landinwaarts door het leefgebied van guanaco's, gordeldieren, nandoes en mara's. Voor een sfeerimpressie van deze tocht kunt u ons fotoalbum op facebook van deze tocht bekijken. Het arrangement vormt een mooie en avontuurlijke aanvulling op (familie)reizen waarbij u Noord-Argentinië aandoet.


Familiereis Belize

Welkomscocktail bij aankomst op Royal Palm

Het tropische Belize… deze bestemming is nog vrij onbekend, maar in onze optiek is het een uitermate geschikte vakantiebestemming om met het gezin te bezoeken en heeft naast zon, zee en strand nog veel meer te bieden. Onze "Familiereis Belize" biedt een geweldige tocht langs kustplaatsen met spectaculaire snorkellocaties (heeft u wel eens met een schildpad gezwommen?!), regenwoudexcursies met een reële kans die schreeuwlelijkerds van brulapen te zien, de geschiedenis in te duiken bij de oude Mayaruïnes en terug te blikken op alle indrukken van de reis vanaf het Ambergris Caye eiland. Als u denkt dat daar de avonturen ten einde zijn gekomen, dan heeft u duidelijk nog niet gehoord van de mogelijkheid met verpleegsterhaaien te snorkelen in Shark Ray Alley!


Familiereis Argentinië en Brazilië

Toco toekan

Ook in Zuid-Amerika hebben we een aanvulling op ons reisaanbod: tijdens onze "Familiereis Argentinië en Brazilië" begeeft u zich via Buenos Aires naar Noord-Argentinië en daar reist u rond per huurauto, wat u de gelegenheid geeft op uw gemak de omgeving te verkennen. Naar het gezellige, bruisende Salta, langs de wijngaarden in Cafayate (speciaal voor diegenen van 18+) en het landelijk gelegen Purmamarca. Hierna volgt een verblijf in het jungleachtige gebied bij de Iguazu watervallen en voor het slot van de reis steekt u de grens over naar Brazilië waar u nog enkele dagen in Rio de Janeiro te besteden heeft en daarna kunt genieten aan het strand van Buzios alvorens terug te keren naar Europa. Klik hier voor deze reis!


Familiereis Peru

Indiaanse kinderen op Taquile

Ook Peru staat in ons familiereizenaanbod! Tijdens deze gevarieerde rondreis bezoekt u allerlei Zuid-Peruaanse highlights, zoals het terrassenlandschap met Andescondors in de Colca Canyon, de bijzondere (en eigenlijk wel onwerkelijke) drijvende rieten eilanden op het Titicacameer bij Puno en woestijngebieden die zich uitstekend lenen voor sandboarden en crossen met sandbuggies. Geen reis door het zuiden van Peru is compleet zonder een bezoek aan Machu Picchu en natuurlijk vindt u deze excursie dus ook terug in het programma. Wilt u meer details? Klik hier voor meer info.


Vakantiebeurzen 10&11 en 24&25 januari

Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen

Wanneer de laatste klanken van de Sinterklaas- en kerstliederen weggestorven zijn en de straten weer vuurwerkvrij zijn, maken wij ons bij Ander Licht Reizen weer op voor feestdagen van een andere categorie, namelijk die van de Vakantiebeurzen voor Bijzondere Reizen in januari! Elk jaar kijken we er weer naar uit u te woord te staan bij onze stand in zowel Amsterdam als Maastricht. Of het nu over familiereizen, selfdrives, rondreizen of ons bestemmingsaanbod gaat, we delen met u graag onze kennis en ervaringen. Komt u bij ons langs? Klik hier voor meer details over deze beurzen.

Ander Licht Reizen 2024 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds