Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
De zomer is voorbij, de dagen worden weer korter en met nog een paar maanden in 2014 te gaan, richten wij onze blik reeds op het thema 'Nieuw'.
Nieuwe contacten, nieuwe ervaringen, nieuwe tips, nieuwe uitdagingen en dat alles in één nieuwe nieuwsbrief!

Irene ter HeijdenNieuwe beurs op 11 en 12 oktober

Verre Reizen Event 2014

Wellicht zag u het al op onze homepage: we staan deze maand op een beurs! Sterker nog: aankomend weekend al! Na de afgelopen jaren goede ervaringen te hebben opgedaan met de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen, hebben we nu besloten ook ons enthousiasme en onze kennis op het Verre Reizen Event te tonen. Op zondag geeft Arno Luft om 15:30 uur een presentatie over de Galapagos Eilanden. Het evenement wordt het hele weekend gehouden in de Fokker Terminal in Den Haag, op beide dagen van 10:00-17:00 uur. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op of lees meer hierover op onze website. Overigens kunt u profiteren van maar liefst 50% op uw toegangsbewijs! Klik hier om uw korting te regelen.


Nieuwe medewerkster: Veronique

Veronique Schmitz

Graag stel ik mezelf aan u voor! Ik ben Veronique en ik werk sinds 1 juli bij Ander Licht Reizen. Net als mijn collega’s deel ik het enthousiasme voor Zuid-Amerika en ben daarom erg blij deel te mogen uitmaken van het team. De passie voor reizen is er altijd al geweest, van kampeervakanties in Nederland tot stedentrips in Europa. Vandaar dat ik besloot om een toeristische opleiding te gaan doen en van mijn hobby mijn werk te maken. Gedurende mijn opleiding heb ik stage gelopen in Guatemala waarbij ik voor het eerst kennis maakte met Latijns-Amerika en verkocht was. Hier heb ik bij een gastgezin in huis gewoond waardoor ik echt "van binnenuit" het land en de daarbij behorende cultuur heb mogen ervaren. In 2012 ben ik terug gegaan, dit keer voor een rondreis van 6 maanden waarbij ik kennis heb mogen maken met andere landen zoals Argentinië, Brazilië, Bolivia, Peru, Ecuador en de Galapagos Eilanden. Elk land heeft me op een eigen manier weten te verrassen. Ik kijk er in ieder geval naar uit mijn kennis en opgedane ervaring met u te delen en hoop dat Zuid-Amerika u zal raken met al het moois wat het continent te bieden heeft.


Nieuw boek: "Antarctica, de Belgen op de Pool"

Antarctica, Belgen op de pool

Nog een paar weken en dan vertrekken de eerste schepen vanuit Ushuaia weer naar het "witte continent" zoals Antarctica ook wel genoemd wordt. Het is een van de laatste ongerepte bestemmingen op onze wereld en voor vele mensen een droom om deze witte wildernis ooit te bezoeken. Bent u één van die mensen, kijk dan voor een aanbod van expeditiecruises eens op onze website. Antarctica is per definitie een natuurbestemming met een rijke fauna, maar roept zeer zeker ook beelden op van stoere ontdekkingsreizigers zoals Scott, Shackleton en Amundsen. Maar wist u ook dat onze zuiderburen een geschiedenis met dit barre continent hebben? Voor een ieder die een reis naar Antarctica wil of gaat maken is het boek "Antarctica, de Belgen op de Pool" geschreven door Johan Lambrechts een must. Het boek leest als een avonturenroman en bevat unieke foto's en privédocumenten uit het archief van Belgische ontdekkingsreizigers en beschrijft het leven op de inmiddels niet meer bestaande Koning Boudewijnbasis.


Nieuwe ontdekkingen: studiereis Nicaragua

De Cañon del Somoto

Veelal wordt Nicaragua vluchtig bezocht vanuit Costa Rica; even een citytrip naar Granada en León en dan weer terug. Maar na mijn studiereis in mei dit jaar staat voor mij buiten kijf: dit land in Midden-Amerika heeft zoveel meer te bieden! Van het regenwoud aan de Rio San Juan waar u leguanen en kaaimannen kunt spotten, tot aan de Cañon del Somoto, waar u door het water in de indrukwekkende kloof waadt. Volop vulkanen om te bezoeken of vanaf te boarden, fijne strandlocaties om heerlijk te ontspannen na een reisdag en weelderige bossen waar vogelliefhebbers hun hart kunnen ophalen. En inderdaad: op cultureel gebied wordt u getrakteerd op prachtige koloniale steden.
Nieuwe inspiratie gekregen of wilt u juist nieuwe ideeën opdoen? Klik dan hier om een kijkje te nemen in ons aanbod.


In het spotlicht: Estancia El Ombu

Gaucho van Estancia el Ombu

Voor degenen die een authentieke ervaring zoeken in de nabijheid van de metropool Buenos Aires is Estancia El Ombu een absolute aanrader. Op de Estancia kunnen wandelingen, mountainbiketochtjes en paardrijdtochten worden gemaakt. Bij alle werkzaamheden van de gaucho's bent u van harte welkom en ook is het heerlijk om gewoon op de veranda een boek te lezen. 's Middags wordt er (als het weer het toestaat een "Parrilla-lunch" geserveerd in de tuin bij de Ombu boom en 's avonds kunt u in het restaurant genieten van traditionele Argentijnse gerechten. Relaxed genieten in Argentijnse sferen? El Ombu! Klik hier voor meer info.

Ander Licht Reizen 2024 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds